In een vorig leven was ik kunsthistoricus, maar ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt en ben fulltime kok geworden. Sommigen vinden dat al te gek, maar voor mij was het de logische keuze. Ik voel me dan ook erg goed in m'n vel, ook al klop ik nu dagen van 18 uur en soms meer. Gezien ik professioneel bezig ben, heb ik dan ook besloten al mijn recensies weg te halen. Misschien komen hier ooit mijn buitenlandse recensies.
Aha, een fotoboek, dat is natuurlijk prachtig en zeker als ze allemaal zo goed zijn als die bij je recensie. Maar persoonlijk vind ik een fotoreportage toch iets geheel anders dan een recensie.…
Lees verder
Hoi Matthieu, lang geleden weer sinds je voorlaatste recensie. betekent dit een definitieve comeback of is dit een eenmalig pareltje? groet, Gaby
Lees verder
Mathhieu, Wat leuk weer eens van je te horen! (Overigens kan ik je website niet meer vinden...) Inderdaad: Hertog Jan vind ik zéér goed! Oud Sluis natuurlijk ook (wil ik weer eens…
Lees verder
Lijkt mij ook gezien je culinaire passiedrift die zich al tijden een weg probeerde te banen. En dan eindelijk de bestemming gevonden heeft. Wel jammer van de recensies moet ik zeggen. Hoop dat het…
Lees verder
Filet van haas met eigen jus met jenevertoets … Lees verder »
Nieuwe aardappelen smaken naar de grond waarin ze opgegroeid zijn. Kies ze uit naar eigen voorkeur! … Lees verder »
Dit is een erg lekkere manier om worteltjes te bereiden. … Lees verder »
Visueel een pareltje, de sabayon lijkt gesteven op het rondje langoustines waaronder de risotto; ik zie mezelf dit na vijf keer nog niet optimaal uitvoeren... Van restaurant de Bokkedoorns … Lees verder »
Veloute de moules au curry, een schitterend recept van driesterrenchef Roellinger, Maison de Bricourt
Des la fin juillet, les moules redeviennent tres belles. Celles de l'est de la baie sont gouteuses sans etre fortes. Le curry les magnifie. … Lees verder »
Een macaroni voor gourmets, liefhebbers van verfijnde keuken, een gerecht ontworpen voor de Spoon restaurants van ALain Ducasse. Vegetarisch! … Lees verder »
Een hapje of voorgerechtje, vegetarisch en van Alain Ducasse uit zijn Spoonkookboek. (zie productrecensie) … Lees verder »
De feesten komen eraan, tijd dus voor wat feestrecepten. … Lees verder »
Het is weer tijd van de grote oranje pompoenen. Heerlijk, niet duur en leent zich tot verfijnde bereidingen. … Lees verder »
De klassieker uit lyon at ik in de Amsterdamse gekende brasserie Le Garage. Voor wie het thuis wil maken, het recept. De geldbeugel bepaald het aantal truffels. … Lees verder »
Deze voedzame en originele omelet kwam tot stand met de nieuwe tarwekorrels van Ebly. Vegetarisch! … Lees verder »
Een klassieker die in restaurant 't Oud Konijntje (**) alle eer krijgt! … Lees verder »
Dit is een recept van Danny Horseele van 't Molentje (**). … Lees verder »
Restaurant 't Molentje serveert dit gerecht met een coulis van ananas en sherry. … Lees verder »
Een geraffineerd maar eenvoudig gerechtje van driesterrenkok Geert Van Hecke van de Karmeliet. … Lees verder »
Een klassieke bereiding van het helaas verboden zijnde water- of houtsnipje. … Lees verder »
Weeral eentje van The French Laundry. Tamelijk bewerkelijk door de kreefteglace, maar zeker de moeite waard vind ik. … Lees verder »
Origineel, eenvoudig en complex. Lekker als voorgerecht, maar ook als nagerecht. Van The French Laundry. … Lees verder »
Dit gerecht vond zijn oorsprong in Oost-Vlaanderen en stond in de tijd bekend als tatjespap. De garnaaltjes zijn er pas later aan toegevoegd. Guy Van Cauteren, Berlare, 't Laurierblad. … Lees verder »
Open top belgich streekgerecht van restaurant 't Laurierblad, Guy Van Cauteren, Berlare! … Lees verder »
mbeudaer volgt nog geen andere Smulwebbers.