"De keuken is een deugniet: zij drijft de mensen maar al te vaak tot wanhoop, maar schenkt ook vreugde, want die keren dat iets u lukt of dat u een hindernis hebt overwonnen, voelt u voldoening en kraait u victorie. - Pellegrino Artusi"
Hallo, Ik ben Maruska , 34 jaar en moeder van Rosa Isabella van drie jaar en Tijn van bijna 1 jaar. Van beroep ben ik kunsthistorica maar op een of andere vreemde manier toch in de IT-wereld terecht gekomen. Ik ben altijd fan geweest van de snelle hap maar begin steeds meer plezier te krijgen in uitgebreid koken en te experimenteren (Vooral Spaans en Portugees - dus tips en recepten zijn altijd welkom). Vooral koken voor kinderen is een ware uitdaging als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen met spinazie of spagetti. Al mijn eigen recepten heb ik in ieder geval wel eens zelf gemaakt, niet altijd zelf geprobeerd aangezien ik een van de weinige Nederlanders ben die geen kaas en tomaten lust. Sommige recepten heb ik gevonden in boeken en bladen maar dat wordt er dan ook wel bij vermeldt. Mijn moeder, Ineke, zit ook al weer een tijdje op smul dus breng haar eens een bezoekje: Maruska1
Ik wens al mijn vrienden en volgers een heel gelukkig, gezond en natuurlijk smakelijk 2016...
Lees verder
Wat ontzettend leuk om weer eens van je te horen. Ik kan me voorstellen dat je het erg druk hebt met de kinderen en je werk. Wat heerlijk om met de Kerst naar Ierland te gaan. Is het er dan niet erg…
Lees verder
- heb jij eventueel zin om deel te nemen aan een vernieuwde kookclub? - moet er één of twee recepten per maand gemaakt worden? - is er iemand bereid om met mij deze kookclub te…
Lees verder
Alles goed? Met mij gaat het prima. Ik kom even een rondje favorieten doen om te laten weten waar ik uithang! Hihi! Ik kom niet meer zoveel op smul als voorheen, De reden is omdat ik het niet meer…
Lees verder
Voor kinderen. … Lees verder »
Pikante salade. … Lees verder »
Lekker fris nagerecht … Lees verder »
… Lees verder »
Een krokant buideltje van fillodeeg met een romige aspergevulling … Lees verder »
Lekker bijgerecht. … Lees verder »
Geroosterde maiskolven. … Lees verder »
Gebakken banaan met rum. … Lees verder »
Salsa van zoete aardappelen. … Lees verder »
Krokante karbonadereepjes … Lees verder »
Varkensfricandeau in parika-sinaasappelsaus.
Dit gerecht moet 6 uur marineren. … Lees verder »
Reepjes varkensvlees in pittige saus.
4 uur marineren! … Lees verder »
Rundvlees in pittige tomatensaus … Lees verder »
Varkensstoofpotje met chorizo en peper. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Een borrelhap...erg lekker maar wel machtig. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Met venkelvulling en spekchips … Lees verder »
03-08-2004 | Verrassende combinaties Afgelopen zaterdag was ik met een vriendin weer eens in Groningen. We wilden even lekker iets eten, maar het was al…
02-12-2003 | Geweldig eten in een zeer ontspannen sfeer Afgelopen zaterdag zijn we met het Helpdeskteam van Prometric gaan eten bij El Popo. We werden…
08-10-2003 | Een heerlijk restaurant Mischiendoor nostalgie maar dit was mijn favoriete restaurant in mijn studietijd, geweldige eten, niet te duur en een…
08-10-2003 | Rob en Reina staan garant voor lekker eten. La Route is volgens mij de bistro voor een ontspannen etentje. In een onlangs uitgebreid…
maruska heeft nog geen artikelen geschreven.
maruska volgt nog geen andere Smulwebbers.