Hallo ik ben Magda, getrouwd 2 dochters en 4 kleinkinderen. In 2013 zijn wij verhuisd naar de Algarve in Portugal en wonen wij in de buurt van Lagos. Onze kinderen wonen ook niet in Nederland. In de winter wonen wij in Florida. Op Smulweb zoek ik allerlei recepten, iedereen bedankt voor de bijdragen op deze site. Leuk!
Bijna vergeten, ook nog bedankt voor je foto bij het recept. Echt leuk !!!
Lees verder
Dag Magda, wat leuk zo′n uitgebreide reactie bij mijn recept "Winterse bruine bonensoep". Echt heel leuk om te horen. Hier in Duitsland zie je maar weinig gedroogde bonen. Elk land is…
Lees verder
alvast smakelijk eten Magda met de ""steak Madeira met gebakken aardappelen"", groetjes, marc
Lees verder
BBQ PESTOBURGERS MET GEGRILDE GROENTEN EN KRIELSPIESJES - succes en smakelijk Magda ! mcg, marc
Lees verder
Een heerlijke soep, chique door de mousserende wijn en kan een voorgerecht zijn bij het Kerstdiner. … Lees verder »
Een paar jaar geleden zag ik een super lekker recept staan voor bloemkoolsoufflé met geitenkaas in het krantje van Sligro. Ik ben meteen aan de slag gegaan en dit is het resultaat! Oké, hij is iets minder fluffy geworden maar de smaak was heerlijk . Bedankt Sligro voor het recept! … Lees verder »
Makkelijke goulash. Zo gepiept, geen omkijken naar uit de slowcooker. Een slank recept. … Lees verder »
Een heerlijke €Mongolian beef€ uit slowcooker of braadpan. Beide versies staan beschreven. … Lees verder »
Wie ooit in Frankrijk is geweest kan het bijna niet zijn ontgaan: rillettes worden o-ve-ral gemaakt, verkocht en geserveerd. En niet zonder reden, want in het land der levensgenieters wordt deze vettige lekkernij gezien als het paradijs op aarde.Wat is het precies?
Als we het hebben over rillettes, dan gaat het over een boers gerecht uit Frankrijk, ontstaan als manier om taai vlees van oude varkens mals te maken. Het werd dus oorspronkelijk gemaakt van varkensvlees, maar we zien tegenwoordig steeds meer varianten van gans, konijn, eend en zelfs vis.Om tot het gerecht te komen, wordt het vlees in veel (ganzen- of varkens-)vet gesmoord totdat je het volledig uit elkaar kunt trekken (net als bij pulled pork). Het vlees wordt dus niet echt gebakken en het smoren gaat vaak gepaard met extra smaakmakers als laurier, peper, zout en andere kruiden. Vervolgens wordt het gemengd met het vet (of zelfs een beetje extra) en moet het stollen in een speciale terrinevorm.
… Lees verder »
=16pxdeze kalkoenburgers zijn heerlijk sappig, vol van smaak, maar héél subtiel. Niet de €dude-bier-burger'- feel als je begrijpt wat ik bedoel. Ik vind het een aanrader. Had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht, want het is een typisch Ottolenghi recept. … Lees verder »
Heerlijk gekruide, romige geitenkaas schijfjes in een potje voor het feestelijke Kerst nagerecht. Zie ook mijn recept Port pruimen met Stilton en Walnoot.
Dit makkelijke, geen stress, recept maak je ongeveer 24 uur van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Je kunt dit ook als een tweede gang serveren.
… Lees verder »
Een feestelijk kaasplankje na een heerlijk diner vind ik altijd een mooie afsluiter. In plaats van verschillende stukjes kaas, kan je er ook net iets meer van maken, waaronder dit heel makkelijk te maken recept en bijvoorbeeld gekruide geitenkaas in een klein potje. … Lees verder »
Iedereen houdt wel van simpele snacks als frikandellen, kroketten of nasiballen. Maar wist je ook dat ze vrij eenvoudig te maken zijn? Je zult versteld staan! Leg maar alvast de mayo, ketchup en fijngesnipperde uitjes klaar, want met dit simpele recept gaan we heerlijke homemade frikandellen maken. Keep it simple en ga op je gemak aan de slag met de meest bekende snack van Nederland. Alleen dit keer met een Marokkaanse twist!Deze kipfrikandellen zijn heerlijk zacht, Marokkaans gekruid en hebben een stevig laagje aan de buitenkant. Wanneer je de frikandellen hebt gebakken, laat ze dan heel even afkoelen voordat je ze op eet. Zo heb je de perfecte snack. Leg de frikandel op een broodje en snijd bij voorkeur een diepe snee in het midden. Just make it special. Nu kun je ze lekker vullen met saus en gesnipperde uitjes als je hier van houdt.Maak er meteen veel van en vries de Marokkaanse frikandellen in. Zo maak je het jezelf niet alleen gemakkelijk, maar zo heb je binnen enkele minuten een heerlijk gevuld broodje klaar staan! … Lees verder »
Deze souffléfrittata met arrabbiata is een perfect maaltje voor op een doordeweekse dag. Of: geef je weekendlunch een upgrade met dit heerlijke gerecht. De salami geeft de frittata net dat beetje extra pit. … Lees verder »
Deze kaastaart met bloemkool krijgt meer smeu door cheddar. Cheddar komt oorspronkelijk uit het Engelse dorpje Cheddar. De pittige smaak ontstaat door een soms twee jaar durend rijpproces. … Lees verder »
=18pxOvengerechten zijn perfect om weer op temperatuur te komen met dit koude, druilerige weer. Deze hartige taart met knolselderij heeft een goudbruin knapperig korstje en is heel geschikt om voor een groter gezelschap te koken en samen te delen. Om daarna op de bank met z'n allen een grote pot thee leeg te drinken terwijl de regen tegen het raam tikt€ Herfstweer is zo erg nog niet! … Lees verder »
=18pxEen taart zorgt altijd voor een feestelijk gevoel. Serveer deze hartige taart als lunch- of voorgerecht. Met serpentines van courgette maakt de courgettesalade uit de spiraalsnijder de taart helemaal af! … Lees verder »
=18pxChun juan heten ze in het Chinees en dat betekent lenterolletje. Het gaat om die rolletjes met dat prachtige, transparante rijstvel* erom. Gevuld met verse groenten, noedels, garnalen of vlees. Fris, knapperig en ultravers. Laat je niet afschrikken door de rijstvellen. Die behoren tot de makkelijkste velletjes om mee te werken. Haal ze een voor een door handwarm water om ze wat zachter te maken, vul ze, rol ze op en maak dicht. … Lees verder »
=18pxEen hartstikke simpel gerecht voor door de week: garnalenroerbak met spinazie en zoete mango. Tip: €Vervang voor niet garnalenliefhebbers de garnalen door stukjes kippendijfilet en maak voor iedereen een kom naar smaak.' Serveer met je favoriete rijst of noedels. … Lees verder »
=18pxDeze rijkgevulde octopus-bonenschotel is het perfecte gerecht om octopus in te verwerken. Proef het vlees regelmatig; zacht als boter is €ie het lekkerst. Heb je geen mandoline? Neem dan blokjes pompoen. … Lees verder »
[color=#ff00ff]Maak deze stoof van octopus in een grote braadpan en proef het vlees regelmatig. Het moet boterzacht zijn en te lang stoven maakt octopus juist taai! Yvette van Boven maakt er polenta bij, maar de octopusstoof is ook erg lekker met gekookte of gestoomde nieuwe aardappeltjes. [/color] … Lees verder »
Pasta courgetti met bolognesesaus. Een pastagerecht zonder snelle koolhydraten. … Lees verder »
Marineer de kip een paar uur van tevoren. … Lees verder »
Een snelle lunch, voedzaam, gezond en erg lekker. … Lees verder »
magdas heeft nog geen restaurantrecensies.
magdas heeft nog geen artikelen geschreven.