Ik heb een vreselijk druk bestaan, met eigen bedrijf en 10 jaar geleden hertrouwd en samen 5 kinderen. En iedere dag kook ik, want eten is voor mij best belangrijk (ben niet dik hoor). Het is belangrijk, omdat het zo heerlijk kan smaken, omdat je het nodig hebt natuurlijk, omdat je er creatief in kan zijn, maar ook omdat het een belangrijk sociaal aspect heeft: je eet samen. Onze kinderen zijn allang uit huis en zelfstandig, maar iedere maandag kook ik nog steeds voor de hele club inclusief aanhang. Dat is wat eten voor mij is. En oh ja, mijn vader was Frans, dus ik ben er ook wel heel erg mee opgegroeid.
Dag Roger dankjewel voor het bewaren van de Tikka masala gehaktballen. Mocht je het maken laat dan eens een reactie onder het recept achter hoe het gesmaakt heeft. Groetjes Lidy en een fijn weekend.
Lees verder
Dag Roger dankjewel voor het bewaren van de vegetarische quiche met brie, spinazie en cashewnoten. Wij vonden deze quiche heerlijk. Hopelijk hoor ik eens hoe het gesmaakt heeft als je dit gerecht…
Lees verder
Bedankt voor het meenemen van mijn recept "Pittige zoetzure komkommer met rode ui". Ik hoop dat de komkommer in de smaak valt Roger. Fijne avond nog en groet, Petra Wiggers
Lees verder
Hoi Roger dankjewel voor het bewaren van de gehaktballetjes in kleurige romige saus Groetjes Lidy.
Lees verder
Van 1 x mosselen hou je voldoende over voor 3x saus, dus dat gaat in de vriezer. … Lees verder »
Een paar jaar geleden zag ik een youtube filmpje van een vrouw die bastilla maakte. Dat zag er echt geweldig uit, dus sindsdien wil ik het maken / eten, maar het filmpje kon ik niet terugvinden. Wel veel recepten gevonden, maar ja, eigenwijs, toch het een beetje anders willen. Dit is dan deel 1. … Lees verder »
Het klinkt natuurlijk niet Frans of culinair...aardappelpreisoep... maar ook in Frankrik heb je van oudsher een heerlijk en eerlijk boerenkeuken. Gewoon echt veel lekkerder dan je zou denken als je het leest. En vergeet dan vooral niet de grote klonten roomboter. NB, van dit recept circuleren ook "luxe" recepten met allerlei meer spullen erin, maar dat is erg jammer!!! want dat is het gewoon niet. … Lees verder »
Dit is eigenlijk nauwelijks een recept. Ik had al een tijdje die smaak in mijn hoofd en heb het dus afgelopen kerst maar eens op het keuze-menu gezet. Van de 5 oester-eters, vonden het er 4 heerlijk en 1 deed gewoon citroen op de oester, dus ik denk dat het goed gelukt is. … Lees verder »
We wilden eenvoudig een vis gourmet doen, maar ja, dan wordt ik meestal toch ingewikkeld. Bij de Lidl 8 tigershrimps gekocht en die heb ik ontdaan van jas en hoofd en dat "afval"werd de basis van het sausje. … Lees verder »
Zo super simpel kan het zijn om iets heel verrukkelijks te maken.Dan … Lees verder »
Na jaren en jaren een dergelijke pot maken kom je tot je eigen gevoel ernaar. dat deel ik hier (hoop ik) … Lees verder »
Kentucky Fried Chicken blijft een pain in the as. Oftewel, zo'n ergeant met Stratego-hoedje kan het toch niet zoalng geheim houden!!!? Klopt, ik heb het ontrafelt, zie verder. … Lees verder »
Hadden we een tijdje terug echt voor het eerst falafel geproeft op een markt in Amsterdam. En dat was zo lekker, dat ik dus sindsdien aan het proefdenken ben en deze falafel is daar een resultaat van. ( trouwens vrij raar om te ontdekken dat dat dus gewoon mijn eigen roots zijn). … Lees verder »
Op ieder Grieks eiland zijn zakjes tzatziki kruiden te koop. Die van mij zijn in mijn koffer ontploft (paar jaar geleden) koffer met inhoud was onmiddellijk over de houdbaarheidsdatum, dus nu maak ik het liever zelf. Is ook gewoon lekkerder en ik heb een prettig goedkope en prima zuivelvariant gevonden. … Lees verder »
Een eenvoudig gerecht met een zachte en zeer specifiek eigen smaak. Het leuke is, dat je de radijsjes over houd en dat is lekker natuurlijk. … Lees verder »
… Lees verder »
Dit ontstond echt heel erg per ongeluk. Ik had nog een half pannetje kippenbouillon met stukjes kippendij erin en dacht daar even snel een lunch van te maken, dus hopseflop vermicelli erbij. Maar dat was zoveel, dat er geen soep meer over was en daar werd het idee geboren. … Lees verder »
… Lees verder »
Supers zoals Jumbo enzo (rijmt)hebben af en toe zo`n stuk beenham in de aanbieding. Grotendeels met korrels spul erop, maar ook naturel. Die moet je hebben om er zelf smaak aan te geven. … Lees verder »
Je moet er een zondagje de tijd voor hebben, maar dan heb je wel iets bijzonders. Beetje ontstaan, doordat ik deze zondag eens even echt niks wilde doen ( dus wel koken) en een meloen over had en dan ga je dus denken over allerlei smaakdingen in plaats van dagelijkse ingewikkeldheden. … Lees verder »
Ik was jaren geleden in Parijs met mijn moeder. Ze had me gezegd, dat ze nooit meer over de grens zou komen omdat ze daar te oud voor was, dus nam ik haar mee naar Parijs. Best een klus, maar reuze leuk. Zag ik daar een Koreaans restaurant (is al weer weg) en daar heb je een tafel met een reuze afzuigkap en een felle vlam die uit het midden van de tafel steekt. Je maakt je eten zelf klaar in die felle vlam. Dat is alles en echt heerlijk. … Lees verder »
Pot au feu is oorspronkelijk precies wat het woord zegt: een pot op het vuur. Het was een frans boerenrecept, een bouillon die een hele week meeging en waar telkens de ingrediĆ«nten van de dag aan toegevoegd werden. Toen ik het als kind kreeg, was het al een beetje een luxere tijd, dus waren de ingrediĆ«nten van de dag gewoon gekocht en was het eigenlijk al een min of meer luxe gerecht. Deze omschrijf ik hier. … Lees verder »
Een oud eenvoudig frans familierecept. De uien maken het stoofvocht heerlijk zoet met een beetje pit van zout en peper. … Lees verder »
Door een defecte alvleesklier maakt het lichaam van mijn vrouw te weinig insuline aan en dus heeft ze een vorm van diabetes. Ze mag nog best wat pondjes aankomen, dus ik doe mijn best om veel klaar te maken met zo weinig mogelijk koolhydraten. Na wat experimenteren is het met deze cake goed gelukt. … Lees verder »
lieredomdrij heeft nog geen restaurantrecensies.
lieredomdrij volgt nog geen andere Smulwebbers.