Dank je wel voor dit recept. Vraagje: ik heb (nog) nooit lavendel gebruikt in de keuken, kun je niet gewoon de lavendel in de tuin gebruiken? De `zoete lavendel` waar jij het over hebt, koop je die…
Lees verder
Hallo Loek, Leuk dat je dit recept van me hebt meegenomen. Hier is het altijd een succes. Warm vinden wij ze het lekkerst, maar koud kan ook. Succes ermee. Groetjes, Jos
Lees verder
Hallo Loek, Welkom op Smulweb en leuk dat je meteen twee recepten hebt geplaatst. Ik heb er meteen eentje meegenomen. Veel plezier hier. Groetjes, Jos
Lees verder
Spruitjesravioli met paddestoelen en salieboter. De hoeveelheid vulling is wellicht wat veel maar kan apart bewaard worden in de vriezer. Of maak wat extra ravioli en vries die in. 5 ravioli per persoon is meestal voldoende. … Lees verder »
Asperges volgens chefkok Rene Brienen.
http://www.renebrienen.nl/ … Lees verder »
Snelle salade voor op een toastje of op brood. … Lees verder »
Klassieke koude Franse aardappel-prei soep. Simpel en heerlijk. … Lees verder »
Kervelsoep met aardappel en yoghurt, uitstekend als voorgerecht of voor bij de lunch. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Een variant op de croque madame. Vegetariërs kunnen de ham weglaten. … Lees verder »
Een zomerse variant op de Franse klassieker. … Lees verder »
Britse broodsaus, meestal geserveerd bij gebraden gevogelte. Zo maakt Johannes van Dam het.
De saus kan een paar dagen in de koelkast, en een paar weken in de vriezer worden bewaard. … Lees verder »
Aurorasaus is velouté aangevuld met tomatenpuree. Vooral lekker bij eieren, wit vlees en gevogelte. Bijvoorbeeld: http://www.smulweb.nl/recepten/1395514/Eieren-met-aurorasaus
Escoffier maakt velouté en dus aurora op basis van zelfgemaakte kalfsfond. Een proces dat voor de thuiskok nogal duur en omslachtig is. Daarom wordt er in dit recept gebruik gemaakt van bouillonblokjes/bouillon. Ook de kooktijd van de saus is ingekort naar 20 minuten. Escoffier laat 5 liter saus in totaal 1,5 uur opstaan. … Lees verder »
Oeufs a l`aurore of eieren aurora afgeleid van Escoffier. Het gaat hier om zachtgekookte of gepocheerde eieren.
Escoffier maakt velouté en dus aurora op basis van zelfgemaakte kalfsfond. Een proces dat voor de thuiskok nogal duur en omslachtig is. Daarom wordt er in dit recept gebruik gemaakt van bouillonblokjes/bouillon. Ook de kooktijd van de saus is ingekort naar 20 minuten. Escoffier laat 5 liter saus in totaal 1,5 uur opstaan. … Lees verder »
Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt/lunchgerecht dat bestaat uit twee gepocheerde eieren op een Engelse muffin (of brioche) met ham en hollandaisesaus.
Er zijn veel varianten. Deze is met spinazie maar het kan ook met zalm, bacon, tomaat en veel meer. Wikipedia heeft een lijst met variaties en de bijbehorende namen: http://en.wikipedia.org/wiki/Eggs_Benedict#Variations
Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt … Lees verder »
Gastrique is een sausbasis en wordt onder andere gebruikt voor de bereiding van hollandaisesaus ( http://www.smulweb.nl/recepten/1395348/Hollandaisesaus ) en bearnaise.
Het gaat hier om de Belgische vorm van gastrique en niet om de Franse. De Franse gastrique is op basis van gekarameliseerde suiker en wordt gebruikt als basis voor zoete sauzen. … Lees verder »
Hollandaisesaus is een Franse basissaus gemaakt met eieren, azijn en boter. Lekker over groente zoals asperges of in een gerecht als eggs benedict ( http://www.smulweb.nl/recepten/1395352/Eggs-benedict ).
Dit recept is een vrij simpele versie. Er zijn veel variaties op basis van gastrique. Dit is een snelle variant zonder gastrique maar wel met witte wijn. … Lees verder »
Lamsfilet met gesmoorde venkel en knoflookpuree … Lees verder »
Beurre Maître d`Hôtel, beter bekend als kduidenboter, bedoeld voor gegrilde en met een ei en broodkruimlaag gefrituurde visgerechten. Ook lekker bij gestoomde of gekookte groenten. … Lees verder »
… Lees verder »
Garnalenkroketten op Belgische wijze met citroenmayonaise en brood. … Lees verder »
Gekookte eieren met kruidenmosterd (uova molette alla senape aromatica) is een eiergerecht uit De Zilveren Lepel. Uitstekend als lunch, brunch of als stevig ontbijt. … Lees verder »
kokenopdriehoog heeft nog geen restaurantrecensies.
kokenopdriehoog heeft nog geen artikelen geschreven.
kokenopdriehoog volgt nog geen andere Smulwebbers.
kokenopdriehoog heeft nog geen vrienden op Smulweb.