muziek: Soeur Sourire - Dominique
"Beperktheid van behoeften achten wij een groot goed, niet om te allen tijde van weinig te willen leven, maar om, als wij de overvloed niet hebben, dan van weinig te kunnen leven, ten volle overtuigd, dat zij de weelde het meest genieten, die haar het minst nodig hebben, en dat de bevrediging van alle natuurlijke begeerten gemakkelijk en slechts die der ijdele moeilijk te verschaffen is.
Voor liefhebbers van culinaire historie
(zowel in recept- als artikelvorm):
gastmaal
mensaromana
even langs geweest en jouw recepten gezien en verhalen gelezen.ik kom nog eens langs.groetjes ton
Lees verder
Een mooie pagina, iets speciaals,he. Ik wilde je juist even melden dat in Belgie de mensen eieren brengen naar de arme klaren (clarissen) voor goed weer te verkrijgen. Misschien is dat in Holland…
Lees verder
pagina, Anna, toch...??? Groet, Babs
Lees verder
ik kom je even een heel gezond en mooi weekend wensen. groetjes. jasmine
Lees verder
Roomsoep met gepocheerde tongfilets … Lees verder »
Soep voor de kardinaal of bedacht door een kardinaal? Ik zou het niet weten. Eenvoud met een luxe toets. … Lees verder »
Uit de kloosterkeuken … Lees verder »
Uit de kloosterkeuken … Lees verder »
Bonenschotel uit de kloosterkeuken van Tegernsee. … Lees verder »
Volgens een recept van Bartolomeo Scappi, de persoonlijke kok van Pius V. … Lees verder »
Recept van de Clarissen uit Megen voor een groot gezelschap (20 mensen of meer). … Lees verder »
Zoals de kok van de abdij van Montserrat het serveert als voorgerecht. Een Catalaans recept. … Lees verder »
* Crema quemada a la Catalana *
Het gaat in dit geval om een zalige soort vla die gewoonlijk wordt opgediend onder een laagje gekarameliseerde suiker. Praktisch geizen is het ongeveer hetzelfde als het Franse 'creme brulee'. Ongeveer, want volgens kenners is het het karakter van de vla wat de smaak bepaalt en niet de karamel, die eventueel achterwege kan blijven. Ondanks alle overeenkomsten, inclusief de naam 'creme brulee', zijn het de Catalanen die de uitvinding voor zich opeisen en het is goed mogelijk dat ze gelijk hebben, want in de vorige eeuw was het recept in Frankrijk volslagen onbekend.
Hier het recept van de kok van de abdij van Montserrat. … Lees verder »
Panellets zijn koekjes van marsepein die traditioneel gegeten worden gedurende de festiviteiten rond Allerheiligen. Panellets behoren tot de populairste banketbakkersproducten van Catalonie. Er bestaan oneindig veel varianten, maar alle zijn op basis van marsepein of amandelpasta, vrijwel allemaal bedekt met dennenpitten (pijnboompitten). Ook wordt wel gewerkt met hazelnootsnippers.
Hier het recept van de kok van de abdij van Montserrat. … Lees verder »
'De mongeta (witte boon) is zo goed als de koningin van de Catalaanse keuken', schrijft de Barcelonese gastronomie-criticus Luis Bettonica en het kan niet typischer dan bereid in sofregit en vergezeld van een goede gebraden butifarra (Catalaanse worst). Men zegt dat de beste witte bonen van het dorp Santa Pau komen, in de streek La Garrotxa, maar er komen ook goede uit de omgeving van Lleida en el Emporda: lang, slank, cilindrisch en soms niervormig, zoals de Spaanse bonen.
Een recept van de kok van de abdij van Montserrat. … Lees verder »
Catalaanse basissaus naar recept van de kok van de abdij van Montserrat. Als persoonlijke kanttekening zegt de monnik-kok van Montserrat dat hij de sofregit gebruikt als basis voor (andere) soepen en bouillons die niets te maken hebben met de Catalaanse keuken.
Klik hier voor meer info over de sofregit. … Lees verder »
Uit de kloosterkeuken … Lees verder »
Uit de kloosterkeuken … Lees verder »
Een voorgerecht uit de kloosterkeuken. Behoorlijk machtig lijkt me ... … Lees verder »
Een maaltijdsoep uit de kloosterkeuken. … Lees verder »
Uit de kloosterkeuken … Lees verder »
Uit de kloosterkeuken … Lees verder »
Uit de kloosterkeuken … Lees verder »
Uit de kloosterkeuken … Lees verder »
kloosterkeuken heeft nog geen restaurantrecensies.
kloosterkeuken volgt nog geen andere Smulwebbers.