Dag Jiri, bij deze wil ik je bedanken voor het meenemen van mijn recepten het afgelopen jaar en steeds een reactie achterliet. Ik wens je hele prettige Kerstdagen en een super goed 2017.Groetjes,…
Lees verder
Hoi keukenprins. Uiteraard zijn de bollen van de jumbo en mijn oranjebollen zeker niet identiek gelijk. Een soes is een soes, dat klopt maar qua vulling en verdere ingrediënten die ik heb gebruikt…
Lees verder
Dank je wel Jiri voor je reactie bij mijn recept Lekker-aspergepakjes-op-varkenshaasmedaillons-met-witte-wijn[/url. Ik ben erg benieuwd of julie het lekker vonden. Hartelijke groet, Petra
Lees verder
Leuk om te horen Jiri dat mijn Verrukkelijke-kabeljauwfilet-in-rauwe-ham-met-champignon-pestoroomsaus jullie goed heeft gesmaakt. Dank je wel voor je reactie bij mijn recept. Groetjes, Petra
Lees verder
Lekker pittig eiergerecht met groente en vis uit de Spaanse keuken met een pikante tomatensaus.
Zowel lekker warm als avondmaaltijd maar zeker ook lauw-warm of koud tussen de middag.
 … Lees verder »
Gisteren kwam onze buurman aanzetten met 2 kilo verse asperges van de boer en nog een kilo soepasperges. Die zijn wat verkleurd, krom etc etc maar niet minder lekker en zeer geschikt voor in de soep. Dus. Aan de slag ermee gegaan en daar kwam deze erg lekkere soep uit voort. Smullen! … Lees verder »
Een bijzondere en erg lekkere variant uit de keuken van onze visboer.​Even wat gehengeld naar het recept hiervoor en kijk.. Makkelijk zelf te maken! … Lees verder »
Grote garnalen in een heerlijke tomatensaus of salsa, wat natuurlijk wel lekkerder klinkt dan saus..Met dit in je bord ben je eventjes al op een warm terras in heerlijk Griekenland! … Lees verder »
Zomerse pastaschotel met al wat lekker is om erin te verwerken.
Al is het weer nog zo bar slecht, eet een bordje hiervan en de zon schijnt gewoon ;o)
Buon appetito! … Lees verder »
Lekker en makkelijk ovengerecht dat bijna iedereen wel lust denk ik.
Je kunt er nog mee variëren naar eigen smaak;Â
ik maakte deze met lamsvleesreepjes maar het kan natuurlijk ook met kip- of varkensvlees.
Verder kan je kiezen voor knoflooksaus uit de supermarkt, bv Yildriz, of koelverse.
Of je gebruikt je eigen gemaakte knoflooksaus, ik heb van Yildriz gebruikt, gemak dient de mens
Bovendien had ik er ook nog een 'swirl' van sambalsaus over gedaan voor het extra pittige.
Hoe en wat je ook doet, smaken doet deze toch wel … Lees verder »
Lekker sappig gestoofd rundvlees in een pittige saus met oa peper, knoflook en ui.
Vind je rundvlees niet lekker of duurt het te lang, kan dit ook met kip. Ook een aanrader!
 … Lees verder »
Smakelijke gehaktballetjes in een pittige maar smaakvolle saus gaargesudderd.Ik heb ze van kipgehakt gemaakt, natuurlijk bepaal je zelf waar jij ze van maakt! … Lees verder »
Kritharaki is een erg lekker pastagerecht uit de Griekse keuken, gemaakt van orzo.
Dit is een pastavorm die eruit ziet als rijst, maar groter en smeuïger is.
In de supermarkt zit het in het schap van de rijstproducten.
Deze variant van Kritharaki heb ik gemaakt met kip, gewoon omdat het lekker is … Lees verder »
Ik zet deze maar onder de internationale keuken, het heeft invloeden uit oa de Surinaamse en Indische keuken. Allemaal niet zo belangrijk natuurlijk, het gaat om de smaak en dat heeft ie!
Het is een lekker & eenvoudig gerecht, en vooral door het eenvoudige ervan zo lekker … Lees verder »
Visstoofschotel uit Suriname met ook invloeden van de Antillen.
Een mengeling van smaken en ongelofelijk lekker!
Ik heb er kabeljauw voor gebruikt als vis, maar elke stevige (wit)vissoort is geschikt. … Lees verder »
Kipfiletschotel uit de Griekse keuken, als specialiteit op de kaart bij ons vaste restaurant op zondag, Olympia.
Sappige, dungesneden en gegrilde kipfilets nog even doorgegaard in een spicy tomatensaus met uien, champignons en veeel knoflook.  Gebakken aardappeltjes, gekruide rijst en tzatziki erbij en je blijft maar dooreten … Lees verder »
2 pittige, populaire salades in 1 uit je eigen keuken. Lekker op een toastje, maar ook op een sneetje (stok)brood. … Lees verder »
Een van de lekkerste stoofpotjes ooit die wij gegeten hebben, was bij Francesco, een collega en vriend van Erwin (Delarosa). Vanavond weer eens gegeten, hij had het voor ons uitgeschreven voor dat ie terugging naar Puebla, een prachtige stad in Mexico. Hier het recept ervoor, geniet ervan! … Lees verder »
Een van onze favoriete ovenschotels uit de Italiaanse keuken is behalve Lasagne Bolognese ook deze met gerookte zalm. Â Lekker hartig hierdoor en de tomatensaus krijgt wat pit door de chiliflakes.
De knapperige kaaslaag er bovenop maakt het natuurlijk helemaal af, je proeft het wel als je het een keer zelf maakt.  De foto erbij (iets te donker maar ja) heb ik geshopt bij Sofie, hopelijk vindt ze het niet erg...... … Lees verder »
Sappige visfilet in een saus van blauwschimmel-kaas, room, wijn en preiringetjes.Â
En voor de liefhebber van garnalen dus scampi's, lekker!!Â
Origineel was het recept met mosselen (2 kg) maar daar zijn wij niet zo weg van.. … Lees verder »
Lekkere rustig gegaarde sappige kipfilet in zoetzure saus, eenvoudig maar bijzonder lekker. … Lees verder »
De bekende vleesschotel uit Griekenland, maar dan anders en gigantisch lekker!
De giros op deze manier bereid is een specialiteitenschotel van onze favoriete Griek, elke zondag is het vaste prik.. Of we eten daar of we halen het, en vaak is het dan wel deze schotel met natuurlijk nog het een en ander aan lekkers.Â
Niet moeilijk om te maken en in minder dan een half uurtje op tafel. … Lees verder »
Spaghetti uit mijn oma's keuken, pittig en echt heel erg lekker. Beetje uit Italië, beetje uit Indonesië, beetje uit Suriname. Natuurlijk met kip, peper, knoflook en genoeg groente voor de vitamines.
Erwin (Delarosa) is deze site eventjes zat door het een en ander, dus plaats ik dit recept maar.. Groet en eet smakelijk, Jiri … Lees verder »
keukenprins71 heeft nog geen restaurantrecensies.
keukenprins71 heeft nog geen artikelen geschreven.
keukenprins71 heeft nog geen vrienden op Smulweb.