Ik ben de laatste jaren nogal veel met gastronomie bezig. Veel van mijn vrije tijd gaat hier naar toe. *Ik lees graag culinaire tijdschriften en kookboeken en achter het fornuis staan is natuurlijk een hobby geworden. Ik proef graag van de mediterrane keuken, vnl de Provencaalse en Italiaanse keuken geven mij veel inspiratie. *Door de week zal ik eerder mediterrane en niet te ingewikkelde gerechten klaarmaken die eenvoudig en snel zijn te bereiden, maar wel heerlijk smaken. Een glaasje wijn bij het eten en een fijne expresso achteraf is een bijna dagelijks ritueel geworden. Ook bij tijdsgebrek zal ik altijd proberen zoveel mogelijk verse en gezonde ingredienten te gebruiken. *In het weekend of op momenten met wat meer tijd durf ik gerust meer culinair / gastronomisch te koken. Als vrienden of familie komen eten probeer ik de meest fantastische en meest oog- en tongstrelende amuses klaar te maken. Zelfs ingewikkelde en tijdrovende amuses bereid ik graag; je eigen talenten proberen overtreffen is altijd fijn... *Op restaurant gaan doe ik natuurlijk ook graag. Ik probeer hier dan zo veel mogelijk met al m'n smaak- en zintuigen te genieten van al die heerlijkheden. jamie-oliver : mijn pagina enkel en alleen met recepten van de Naked Chef... Niet omdat ik deze Engelse kok leuk vindt of zo, wel omdat hij smakelijke, verse en snelle doordeweekse recepten heeft. Vnl zijn groentenbereidingen + pastarecepten zijn de moeite waard. Op mijn pagina coccy staan vnl mediterrane en Italiaanse recepten.
ik wens je een heel gezellig weekend! groeten Heleen
Lees verder
Hoi smullersIk wens je een gezellig en culinair 2006 toe.Geniet van alles waar je maar van kan genietenDoe er een klein receptje bij.Tropical salade met gerookte kip Geniet er van! Veel liefs…
Lees verder
Wat een heerlijke recepten op je page. Wordt tijd dat ik weer eens naar de horeca groothandel ga om de juiste ingredienten te bemachtigen om er wat van te bereiden. Zodra ik een van je recepten heb…
Lees verder
Hoi smulvrienden en vriendinnen Het gaat weer een heerlijk kookweekend worden voor mij. Wens jullie ook een gezellig en culinair weekend. Doe er een gezellig receptje bij: Een witte Chocolademousse…
Lees verder
… Lees verder »
Recept van topkok Jacob-Jan Boerma (overgenomen uit Seasons) … Lees verder »
Heerlijke amuse … Lees verder »
Amuse van Margo Reuten - chef-kok van restaurant Da Vinci (1*) te Maasbracht (Nederland) … Lees verder »
Een recept van chefkok Chris Van Rompay van restaurant "De Poterne" in Antwerpen. … Lees verder »
Fijne risotto van boschampignons met krokant gebakken Bretoense St.-Jacobsvruchten en sabayon van eekhoorntjesbrood
Recept van restaurant Arenberg (1*) te Heverlee (Belgie) … Lees verder »
Parmentier van gehakte oesters en gemarineerde St Jacobsschijfjes met zure room en kaviaar.
Recept van Dick Vandersanden, chef-kok van restaurant De Barrier (1*) te Houthalen (Belgie).
Heb dit mijn familie gepresenteerd als amuse tijdens ons Kerstdiner 2004.
… Lees verder »
Amuse van chef-kok Toine Hermsen - restaurant Toine Hermsen, Maastricht
Als je de ingredienten van deze bisque bekijkt begrijp je ook meteen waarom zulk een sterren-restaurant...zulke prijzen durft te vragen voor een diner...
Smakelijk! … Lees verder »
realisatie: Michel Roth - Chef van L'Espadon - Bocuse d'Or 1991.
Pineau des Charentes wordt koel als aperitief gedronken, maar kan zich ook in gastronomische gerechten staande houden.
… Lees verder »
Ongelooflijk lekker gerecht.
Creatie: Hermes Vanliefde (Rock-Fort, Brugge).
Op het familiaal kerstdiner 2004 heb ik dit geserveerd als amuse. Ieder een ravioli dus...Ganse familie vroeg zich af waarom ik hier niet wat meer van had bereid. Staat op het Kerstmenu 2005: als voorgerecht!
… Lees verder »
keukenorkest heeft nog geen restaurantrecensies.
keukenorkest heeft nog geen artikelen geschreven.
keukenorkest volgt nog geen andere Smulwebbers.