1. Home
  2. Community
  3. kaneelstok

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over kaneelstok  Stuur een bericht

Op mijn tweede pagina op smulweb wil ik recepten met kaneel plaatsen;

de lekkerste smaak op de hele wereld!

Kaneel is afkomstig van de schors van de kaneelboom (Cinnamomum Zeylanicum) die groeit in Sri Lanka en Zuid-India. De zoete geur en licht tintelende smaak van kaneel is met niets vergelijkbaar. Wat wij kennen als kaneelstokjes, zijn dunne ′schillen′ van de binnenste laag van de boombast, die tijdens het drogen vanzelf rolletjes vormen.

Ver voor onze jaartelling was kaneel erg kostbaar. Arabische specerijenhandelaren dreven er zelfs een heel aparte ruilhandel mee: een blanke slavin voor een zak kaneelstokjes! Met het openleggen van de specerijenroute naar de Oost, in de 15e eeuw, werd kaneel veel goedkoper en werd het in heel Europa een geliefde smaakgever. Kaneel wordt bij ons tegenwoordig vooral in zoete gerechten verwerkt, maar in de landen rond de Middellandse Zee en in Aziatische landen komt u het ook in allerlei hartige (stoof)gerechten tegen.

Bewaar kaneel op een koele, donkere plaats, dan behoudt het zijn fijne geur. Behalve als pijpkaneel is ook kaneel in poedervorm verkrijgbaar. Goede pijpkaneel moet bestaan uit vele in elkaar geschoven basten en is lichtbruin van kleur. Javakaneel bestaat uit een opgerolde dikke bast en is roodbruin van kleur.

Over kaneelstok  Stuur een bericht
Bekijk alle meldingen van kaneelstok
Bekijk alle recepten van kaneelstok

kaneelstok heeft nog geen restaurantrecensies.

Bekijk alle artikelen van kaneelstok
Favoriete pagina's (0)

kaneelstok volgt nog geen andere Smulwebbers.

Vrienden op Smulweb (14)
Bekijk alle vrienden van kaneelstok
Top