
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Een echte sorbet is het niet en daarom mag het ook een granita worden genoemd. Hoewel, die naam duidt op de aanwezigheid van grote ijskristallen, en die zie je niet zo snel. Wie dat wel wil: Klop de meloenmassa nadat die in de vriezer is geplaatst een of twee keer op, om het vocht de gelegenheid te geven ijskristallen te vormen. … Lees verder »
Een heerlijke entrecote geroosterd op de barbecue … Lees verder »
… Lees verder »
Een zelfbedacht recept van mijn neef Ronald. Verrassend lekker. … Lees verder »
Voorbeeld van een vegetarisch gerecht uit de keuken van Hong Kong waar men meer vegetarische restaurants aantreft dan in welke andere wereldstad ook. … Lees verder »
Voor de hachee met lamsvlees kies ik bij voorkeur de lappen die van de schouder zijn gesneden. Lappen van de achterbout, die wel veel malser zijn, zijn voor het maken van een goede hachee minder geschikt omdat het vlees door het langdurige stoven veel van de kenmerkende smaak verliest. Wat mij betreft mag er ook een randje vet aan het vlees zitten. De hachee wordt er nog smakelijker door. … Lees verder »
Een gemakkelijk gerecht voor de dagen waarop u weinig tijd heeft. … Lees verder »
Dit is een prima lunchgerecht. De sandwiches kunnen ook als voorgerecht of tussendoortje dienen. Heerlijk bij een glas niet al te droge witte wijn, sherry of een sprankelende rose. De champignons kunnen worden vervangen door alle andere soorten verse paddestoelen. … Lees verder »
Aardappelgratin is een klassieker in de keuken. Het recept werd in het begin van de negentiende eeuw geintroduceerd door Parmentier. De aardappelgratin met zalm van vandaag is een van de vele varianten op het klassieke recept. … Lees verder »
Warme of lauwwarme maaltijdsalades staan bij ons steeds vaker op het menu. Ze werden voor het eerst opgediend in de stad New York en daar zijn ze dan ook bijzonder populair. … Lees verder »
Door de komst van nieuwe bevolkingsgroepen in ons land worden pompoenen niet langer gezien als een mooie vulling voor onze fruitschalen. … Lees verder »
Dit gerecht betreft een Europese variant op een klassiek gerecht uit de Marokkaanse keuken. In het oorspronkelijke gerecht worden onder meer gewelde rozijnen en fijngesneden witte kool toegevoegd. … Lees verder »
In Suriname maakt men een dergelijk gerecht met zoutvlees dat in het recept is vervangen door pekelvlees. … Lees verder »