"Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus" - succes en smakelijk eten beste smuller ! mcg , marc
Lees verder
Dag Job veel plezier met het maken van de kruiden mixen. Dank je voor het bewaren. Groetjes Lidy
Lees verder
Dank je wel Job voor je hele leuke reactie bij mijn recept Amandelspijs-om-zelf-te-maken. Ik heb zelf ook al weer een behoorlijke voorraad gemaakt. Heerlijk. Leuk om te horen dat je mijn amandelspijs…
Lees verder
Hoi Job. Bedankt dat je mijn recept hebt meegenomen. Ik hoop dat je er net zo van zult smullen als ik Misschien dat ik nog eens hoor hoe het heeft gesmaakt? Ik stuur je een biertje voor bij mijn…
Lees verder
Ik moet eerlijk zijn; dit recept is losjes gebaseerd op een generiek recept voor matzes, maar mijn crackers wijken af door de toevoeging van zeezout en diverse zaden en pitten. Een heerlijk tussendoortje dat het hele jaar door kan; ook bijzonder smakelijk bij de lunch of het ontbijt. Ze zijn door de toevoegingen niet geschikt om te gebruiken als traditionele matze tijdens pesach. … Lees verder »
Ik zocht specifiek naar een recept om een stuk courgette mee te verwerken tot een (vegetarische) spread voor op brood. Ik herinnerde me in de verste verte een recept met broccoli, kaas en noten en dacht dat het met courgette ook wel lekker zou zijn. Uiteindelijk vond ik hier stomtoevallig een recept dat heel dicht in de buurt komt van wat ik mij herinnerde. Behalve de verse basilicum had ik alles ook heel toevallig in huis, maar niet in precies de goede hoeveelheden. Dus ik besloot te schipperen en dat leverde een heerlijk resultaat op wat ik graag met jullie deel. Ik ben op zich een overtuigd vleeseter, maar voor zoiets heerlijks vegetarisch mag je me ook zeker wakker maken! Bovendien, het idee is ook dat we, door af en toe een maaltje zonder vlees (te koken en) eten, misschien wat bijdragen aan het welzijn van dier en milieu.
Het recept is 100% vegetarisch als de gebruikte kaas geen dierlijk stremsel bevat. Dit recept is in principe ook kippenei eiwit-, koemelk-, gluten- en sojavrij, maar ik druk je op het hart dat je het goed controleert als je je kaas kiest en overige ingrediënten koopt. De noten zijn essentieel in dit recept, maak dit niet als je allergisch bent. … Lees verder »
Op Facebook kwam ik een zalig, maar zeer calorierijk recept voor kaasfondue tegen. In dit recept werden een fles bier, 4 ons geitenkaas en 3 ons fourme d'ambert gecombineerd tot een bijzonder rijke fondue. Maar die kan ik beter niet eten, want ik probeer af te vallen. Dus stortte ik mij gisteren op de groentenafdeling van de supermarkt. Ik dacht, daar moet iets lekkers van te maken zijn dat kan dienen als alternatieve, magere fondue. En dat klopte! Deze fondue bevat geen room, geen alcohol en geen kazen. Kan optioneel vegetarisch, zonder de kipfilet en -bouillon, gegeten worden. Verdubbel dan de hoeveelheid champignons en neem een groentenbouillonblokje. Ik durf hem vanwege het bouillonblokje niet 100% soja-, gluten- en kippenei-eiwitvrij te noemen. Vertrouw je het bouillonblokje niet, laat het dan gewoon weg en voeg meer gedroogde of verse kruiden naar keuze toe, maar overdrijf niet met salie. … Lees verder »
Het idee is zo simpel, maar ik maak het sinds enkele weken praktisch elke middag met mijn gloednieuwe blendertje! Ik heb een Tristar blender met een beker die kan worden voorzien van afsluitbaar deksel met drinkgat, die dus mee kan worden genomen voor onderweg.
Het is een ideale manier om fruit en zuivel tot je te nemen, zonder calorie van suikerrijke sapjes uit een pak, siropen en frisdranken op fruitbasis en je krijgt meer vitaminen binnen dan de gangbare fruit(drink)zuivel.
Een vitaminebommetje dat met eender welk fruit gemaakt kan worden, al naar gelang het seizoen. Dit recept is voor 1 grote fruitliefhebber, of 2 a 3 kleinere. … Lees verder »
Een eigen creatie met Mexicaanse invloeden. De smaak wordt extra rijk door de bittere chocolade, pittig door de sambal en chorizo maar toch zacht door toevoeging van crème fraîche en in de oven heerlijk smeltende Cheddar. Dit recept bevat geen kippenei eiwit, noten en soja wanneer je de kruidenmix van de vulling zelf maakt i.p.v. een zakje kruidenmix te gebruiken. Als je dit vrij machtige recept niet te vaak eet, dan valt er ook best van te genieten als je probeert wat af te slanken. … Lees verder »
Zelfgebakken brood, bereid met blond bier en een vleugje zeezout … Lees verder »
Een verrassend zoet-pittig pindasausje, gebaseerd op een klassieke Indische pindasatehsaus, heerlijk met een vleugje speculaaskruiden en suikerstroop (i.p.v. bruine- of palmsuiker) en voor een zurig accentje aceto balsamico (i.p.v. citroensap). … Lees verder »
Espresso, chocoladestukjes en een scheutje Beerenburg verpakt in heerlijke Hollandse, feestelijke, zoete minicakejes.
Ideaal voor feesten en partijen. Dit recept is goed voor 6 minicakejes of 8-12 muffins of cupcakejes. … Lees verder »
jobvink1 heeft nog geen restaurantrecensies.
jobvink1 heeft nog geen artikelen geschreven.
jobvink1 heeft nog geen vrienden op Smulweb.