Van jams en gelei en andere, zoals chutney′s etc...
.
Welkom op mijn page!Met inmaakrecepten,onder meer: jams geleien en chutneys
Deze pagina wil ik gaan vullen met inmaakrecepten van jams en gelei en andere, zoals chutney′s etc...
.
Probeer gerust eens jam te koken.Het is makkelijker dan u denkt!
Ha Smullers, Het is weer herfst, er zijn volop appels aan de bomen. Ik hoop dat je een lekkere week zult hebben. Niet teveel wind en nattigheid. Groeten, Deliane
Lees verder
Open het kookboek Ik wens jullie weer een culinaire maand toe. Groetjes van de beheerster van de Top100 @gnes
Lees verder
Open het kookboek Ik wens jullie weer een culinaire maand toe. Groetjes van de beheerster van de Top100 @gnes
Lees verder
Open het kookboek Ik wens jullie weer een culinaire maand toe. Groetjes van de beheerster van de Top100 @gnes
Lees verder
Bron: Hans Belterman … Lees verder »
Het heeft er lange tijd naar uitgezien dat rood gestoofde peertjes van onze menu's zouden verdwijnen. Het tegendeel is eerder waar want de stoofpeertjes zijn begonnen aan een glorieuze comeback.
In de jaren '70 en '80 zag het er naar uit dat de roodkokende stoofperen voorgoed uit ons repertoire van typisch Nederlandse gerechten zouden verdwijnen. Niets is echter minder waar want de stoofperen beleven intussen een glorieuze comeback. En dat ondanks het feit dat in ons land een groot aantal oude stoofperenrassen is verdwenen en we eigenlijk geheel en al zijn aangewezen op onze eigen Gieser Wildeman en Saint Remy die ook vanuit het buitenland wordt aangevoerd. Stoofpeertjes worden niet alleen als nagerechten opgediend. Het zijn ook de traditionele begeleiders van verschillende gerechten met wild en rundvlees.
Bron: Hans Belterman … Lees verder »
Recept van Tip Culinair voor Pasen … Lees verder »
Waarschijnlijk waren de Italianen de eersten die er achter kwamen hoe je met azijn, suiker en mosterd groenten en vruchten kon verduurzamen. Dat verduurzamen houdt in dat je de in een mosterdsaus ingelegde groenten langer dan normaal goed kon houden. In Italie worden de mosterdgroenten ook wel bij vleeswaren (Parma)ham, coppa, salami en kaas gegeven. Hans Belterman … Lees verder »
Italiaanse specialiteit: mosterdvruchten. Het zijn gemengde vruchten die in een pittige mosterdsaus als een bijgerecht worden gegeven bij gebraden en geroosterd gevogelte. De mosterdvruchten kunnen overigens niet veel langer dan 2 maanden worden bewaard.
Het idee om vruchten in te leggen in een mosterdsaus komt uit Italie. Tegenwoordig doet men het in vrijwel alle landen rond de Middellandse zee. De mosterdvruchten eet men bij voorkeur bij gebraden en geroosterd (vet) gevogelte. Ook bij ragouts met vettere vleessoorten sluiten de mosterdvruchten zich goed aan.
Hans Belterman … Lees verder »
Opnieuw een Engelse specialiteit waarvoor in ons land de belangstelling is gedaald. In de jaren tussen de beide wereldoorlogen in werden de mixed pickles even hoog gewaardeerd dan de piccalilly. Geef de zoetzure groenten bij gemengde koude vleessoorten, bij gebraden of geroosterde (vettere) vleessoorten en bij (boeren)pates en (gemengde) vleeswaren. Hans Belterman. … Lees verder »
Hans Belterman. … Lees verder »
Hans Belterman. Voor de jam kunt u de druiven waarvan wijn gemaakt wordt niet gebruiken. Ze zijn doorgaans te zuur. Uitsluitend zoete (tafel)druiven, ongeacht of het blauwe dan wel witte zijn komen er voor in aanmerking en die leveren u dan ook een bijzonder fijne jam op.
Om jam van druiven te maken heeft u uitgesproken zoete tafeldruiven nodig. Dergelijke druiven die elk najaar vanuit Griekenland, Spanje en Italie naar ons land worden geexporteerd lenen er zich goed voor. Ook tafeldruiven die in kassen worden gekweekt kunnen, mits het om uitgesproken zoete soorten gaat, ook tot jam worden verwerkt. Druiven waarvan wijn wordt gemaakt komen er beslist niet voor in aanmerking. … Lees verder »
Hans Belterman … Lees verder »
Hans Belterman. Lichte gelei voor op een cracker, een sneetje geroosterd brood, een beschuitje en een sneetje kruid- of ontbijtkoek. Een potje met theegelei hoort thuis op iedere ontbijttafel... … Lees verder »
Een vergeten bijgerecht. Vroeger toen men kon beschikken over valfruit (onrijpe appels) maakte men er, ook in ons land, zoetzuur van dat vooral zondags bij het traditionele gebraden kippetje op tafel kwam. Kip wordt tegenwoordig niet meer uitsluitend op zondagen gegeten. En het zoetzuur van appels komt er eigenlijk nooit meer aan te pas. Wellicht is het een idee om die oude traditie weer in ere te herstellen. Overigens smaak het zoetzuur van appels ook heel goed bij een gebraden varkenshaasje en een geroosterde kalfskotelet. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Recept van Hans Belterman … Lees verder »
Voor een echte paprikarelish zou je eerlijk gezegd ook `echte paprika's moeten nemen en die 'opgeblazen' vruchten die wij paprika's noemen moeten laten liggen. Echte paprika's zijn Turkse paprika's die smaken naar wat ze zijn. Ze zien er niet zo fraai uit als die veel te mooie paprika's die in de supermarkt of bij de groentenspecialist liggen. De smaak van de Turkse paprika's, die ook in ons land worden geteeld, is zoals ik mij voorstel dat paprika's moeten smaken. In Turkse winkels en op de markt kunt u ze kopen.
Wanneer je het verschil tussen chutney en relish duidelijk moet omschrijven dan kun je het beste stellen dat men voor chutney de ingredienten tot een dikke pap kookt en in een relish blijven dezelfde ingredienten nog duidelijk herkenbaar. De relish wordt dan ook veel minder langdurig gekookt. … Lees verder »
Geitenkaas is gezond en verkrijgbaar in vele smakelijke variaties. Deze recepten voor geitenkaasjes met kruiden in de olie en warme geitenkaas op een salade zijn absoluut de moeite waard. bron: Planet.nl … Lees verder »
Met gember en sukade.
Eigen recept, 20-12-2001 … Lees verder »
De compote smaakt goed bij gerechten met wild, kip en varkensvlees. Ook bij nagerechten zoals vanilleijs en bavaroises met een vanillesmaak sluit de cranberry-compote zich uitstekend aan. Recept van Hans Belterman … Lees verder »
Lekker! Eigen recept. … Lees verder »
Duitsland
Rusttijd: 4 weken. … Lees verder »
jam_en_gelei heeft nog geen restaurantrecensies.
jam_en_gelei volgt nog geen andere Smulwebbers.