vakantie 2008, de mooie middeleeuwse stad Kotor ( montenegro ) met haar kleine straatjes

Mijn naam is Irma, moeder van twee dochters ( 15 en 13 ) en een klein, leuk ondeugend boomerhondje, mijn hobbies zijn lekker kokkerellen en lezen.
Heerlijke kruidige marinade voor o.a. varkensfiletlapjes, kipfilet en karbonadelapjes. Snel en simpel gemaakt, dan nog een uurtje het vlees erin laten marineren en op de bbq ermee. Deze marinade is voor ongeveer ( afhankelijk van de grote van het vlees ) 2 a 3 lapjes. … Lees verder »
Dit zijn voor mij gewoon de ultieme spare-ribs, zo heerlijk zoet en toch een beetje pittig, hmmmm kan er niet van af blijven. De marinade is eigenlijk vrij eenvoudig en bedoeld voor 300 gr. spare-ribs, wil je meer verdubbel je gewoon de marinade. … Lees verder »
Heerlijke fruitsalade die door toevoeging van munt een extra frisse smaak krijgt. Past uitstekend als bij- of nagerecht voor een gezellige bbq-avond. Snel en makkelijk van te voren te maken en dan gewoon een tijdje in de koelkast om heerlijk koud te worden en de munt erin te laten trekken. Het is gewoon een heerlijke smaaksensatie....... … Lees verder »
Een heldere aspergessoep met een heerlijk bijzondere smaak door toevoeging van een klein beetje sherry.
als je een keer asperges eet bewaar dan het kookvocht ( liefst gemaakt van asperges en de schillen voor een sterkere smaak ). je kan dit ook invriezen( kookvocht ) en later gebruiken … Lees verder »
Sperziebonen met een heerlijke, licht pittige spek-uiensaus.
voor de liefhebbers van een iets pittigere saus, gewoon wat meer sambal erbij doen.
bonen, spek en uien een zalige combinatie … Lees verder »
Heerlijke biefstuk overdekt met spekjes, paprika, ui , appel en met toevoeging van bosvruchtenjam en room. weer eens wat anders als een normale saus voor over de biefstuk...... … Lees verder »
Lekker stukje mals vlees met een heerlijke romige marsalasaus met parmaham en salie.
hier kun je verschillende vleessoorten voor gebruiken zoals varkenshaas, biefstuk, kalfsvlees. deze keer heb ik het met kalfsoester bereid … Lees verder »
Heel simpel maar wel lekker
meestal heb ik soepvlees over van zelfgetrokken soep, of het is teveel om alles terug te doen in de soep of ik wil een soep maken zonder het soepvlees, dit pluk ik dan in stukjes en bewaar het voor daags erna om op een broodje te doen. heerlijk broodje met warm vlees voor de ketjap liefhebber. … Lees verder »
Heerlijke gehaktballetjes met die typische balkansmaak, ook al zitten er tex-mex kruiden in dit doet niets af aan die typische smaak, maakt ze alleen maar kruidiger. lekker voor bij de borrel of op een broodje met knoflooksaus erbij.
tip= eet ze als je daags erna nergens naar toe hoeft, slaat wel op je adem … Lees verder »
Leuke decoratie voor gerechten( nagerechten ) … Lees verder »
Zachte appeltaart met caramelglazuur, snel en makkelijk te maken … Lees verder »
Heerlijke koude schotel gemaakt met soepvlees,zoals wij dat hier in limburg doen. eet je hem puur is dit voldoende voor 6 pers. gebruik je het als bijgerecht is het voor 10 of nog meer pers.
het kost wel wat tijd maar dan heb je ook iets heeeeerlijks!!!!!!!!!!!! … Lees verder »
Deze maak ik geregeld op een verjaardagsfeestje en ze zijn altijd zo op.
40 stuks … Lees verder »
Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken.
- goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet )
- goulashsoep
- bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch )
zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s … Lees verder »
Heerlijk mals kipgerecht met krieltjes wat nog eerst 2 uur moet marineren in de koelkast en dan pas de oven in gaat, gevonden op knoflooksite.nl, maar zonder de juiste hoeveelheden, dus dit op eigen gevoel gedaan met een verbluffend resultaat , heerlijke kruidige smaak die niet te overheersend is. wij vonden hem super........ … Lees verder »
Bladerdeegtaart met in ketjap gebakken gehakt met groente, afgedekt met een laag tauge en geraspte kaas. … Lees verder »
Heerlijke ovenschotel met italiaans gekruide gehaktrollen in lasagnebladen gerold, daarover heen een zachte romige tomatensaus en gegratineerd met kaas. lekker!!!!!!!!!!!! … Lees verder »
Dit is een heerlijke, makkelijke ovenschotel voor als je weinig tijd hebt en door de rosti-rondjes weer net iets anders. gewoon een keer proberen. succes!!! … Lees verder »
irmaduijk volgt nog geen kookgroep op Smulweb.