Als Indische vrouw kook ik graag Aziatisch. Naast Aziatisch eten ben ik ook gek op Italiaanse en Frans eten. Ik ben vinoloog en geef wijncursussen (lid van de associatie van wijndocenten, zie ook http://www.wijndocenten.nl), importeer Italiaanse en Franse wijnen en olijfolie. Op proeverijen en mijn themacursussen doe ik wat aan wijnspijs. Tegenwoordig hebben we ook weleens wijndiners. We koken Italiaans, Frans of Indische en leggen uit welke wijnen goed samen gaan en waarom. Doorgaans heb ik weinig tijd om te koken, daarom houd ik van makkelijke gerechten, maar waarvan de gast zegt dat het lekker is en graag het recept wilt hebben. Meestal koop ik mijn producten bij speciaalzaken. Cursusagenda: Basiscursus van 6 avonden begint september.Wijnbrevetcursus van 10 avonden start, donderdag eind november 2008. Thema cursus Italiaanse wijn van 5 avonden start in november. Ik geef deze cursus in Haarlem, maar voor een vaste groep ook in een straal van 30 km buiten Haarlem. Naast koken en mijn wijnbedrijf (zie ook http://www.louvin.nl). dans en tennis ik graag. Ik geef graag etentjes. Ik ga een paar keer per jaar met vakantie. Dit combineer ik met bezoeken aan wijnbedrijven. Wat als hobbie begon is nu mijn werk. In de zomer camperen in Frankrijk of Italie. Vrienden en familie bezoeken in deze twee landen en dan vooral samen met hun koken. Als ik tijd over heb lees ik graag.
He inge, Ik ben je ooit gaan volgen omdat ik de winnie fred recepten erg kon waarderen. Je hebt een leuke collectie recepten en ik als kwart indo en proffesioneel kok wil je zeggen dat ik je…
Lees verder
Ik wens al mijn vrienden en volgers een heel gelukkig, gezond en natuurlijk smakelijk 2016...
Lees verder
Ik wens al mijn vrienden en volgers op Smulweb hele gezellige en smaakvolle Kerstdagen en een super 2015. Ik wi hiermee ook iedereen bedanken voor de lekkere recepten, leuke meldingen, het favoriet…
Lees verder
De afgelopen week laaide het onrust over Smulweb weer behoorlijk op. Er werd weer veel gemopperd en dat kan ik me heel goed voorstellen. We zijn ons "oude Smulweb" kwijt en moeten straks…
Lees verder
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Deze ragùsaus komt uit het kookboek van Conran. Mijn voorkeur gaat naar de pasta gerechten zoals de Italianen maken. De saus is geschikt voor vele pasta gerechten. Maar wanneer je spaghetti maakt, raad ik aan om alles zeer fijn te snijden en de groenten zeer zachtjes bakken. Ook weleens zweten genoemd. … Lees verder »
Heerlijk vis recept. Vooral in de zomer smaakt het lekker. Juist omdat de tomaten dan ook smakelijk zijn. De filets lossen helemaal op, waardoor je het door het hele gerecht proeft. Eeet het met brood, om de sappen mee op te nemen. … Lees verder »
… Lees verder »
In Indonesie wordt nasi kuning altijd op feestelijke gelegenheden gegeten. Aan de rijstbereiding wordt kunjit en andere specerijen en kruiden toegevoegd. Hierdoor kleurt het geel. Naast de rijst wordt andere Indonesische gerechten toegevoegd, vaak droge gerechten en/of natte gekruide gerechten waar ook kunjit in gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld besengek … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Verschil met de loempia is dat het ook weleens in de oven gebakken is. Daardoor is het minder vet. Het kan ook gefrituurd worden. Bij voorkeur gebruikt men rijstpapier als vel. Dit is gemaakt van rijstpasta en is erg dun. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Mijn eigen variatie op een Frans stoofgerecht. … Lees verder »
… Lees verder »
Deze saus kan gebruikt worden als dipsaus bij groente, zoals komkommer en gekookte boontjes. Je kan het ook gebruiken in plaats van gado gado saus bij de hoofdmaaltijd. … Lees verder »
inge1956 heeft nog geen restaurantrecensies.