
op.
=======================gevulde tomatensoep
30-60 minuten
1 el. olijfolie 2 preien, in ringen 2groene paprika`s, in lange reepjes 2 vleesbouillontabletten 400gr. gezeefde tomaten 150 gr. champignons in 4ren (of een potje gesneden champignons) 2 takjes thijm (of wat gedroogde thijm), 1 blaadje laurier 5oogr rundertartaar(of gehakt) 2 el. pesto, 2 el. fijngesneden basilicum.of gedroogde. 1dl. creme frache
Hulpmiddelen: Groede ruime soeppan,houten roerlepel, snijplank, scherp mes, litermaat
Voorbereiding: snijd de preien in ringen en was ze,
Maak de paprika`s schoon en snijd ze in lange reepjes,was de champignons en snijd ze in 4ren .of laat ze goed uitlekken in een zeef)
Wanneer u gehakt gebruikt i.p.v. rundertartaar, maak er dan soepballetjes van zoals u het gewend bent.maak bouillon van 1½L water en de 2 bouillontabletten.
Bereidingswijze: Verhit de olie in de pan,en laat de prie, parika en de champignons hierin 5 min zachtjes bakken.
Voeg voorzichtig de bouillon en de gezeefde tomaten toe. Doe ook de thijm en de laurier erbij en breng jhet geheel aan de kook. Rundertartaar in kleine stukjes verdelen en aan de soep toeveogen. Als u gehaktballetjes heeft gemaakt, deze toevoegen.Laat de soep op zacht vuur ca. 30-45 min koken.Haal het takje thijm en het laurierblaadje eruit. Gedroogde thijm erin laten.. Roer de pesto erdoor en verwarm de soep nogmaals..Als laatste de basilicum eroverstrooien.
Serveertips: Serveer de creme frache erbij zodat iedereen zelf kan bepalen of hij/ zij het erdoor wil roeren. Lekker met afbak brood.Ciabatta brood bijv
Banana split
De pagina verzameling is klaar Kijk bij mijn artiken
HET RECEPT VOOR IEDERE DAG
Een portie opgewektheid
Een volle kan met lachbr]
Een blikje boordevol geduld
Geluk voor iedere dag
We kruiden het met humor
Wat blijdschap kan er in
Een mespuntje verdraagzaamheid
En heel veel goede zin
Spreid dan een beetje warmte
Geef hier en daar wat licht
Garneer het met wat vrolijkheid[/br]
En met een blij gezicht!
Van Ruth
er is op facebook een (ex)smulpraatcafe misschien leuk om er eens even een kijkje te nemen en lid worden als je dat nog niet bent https://www.facebook.com/groups/510271669091578/?bookmark_t=group
Lees verder
Hoi,het is al weer even geleden ,maar toch maar eens iets van mijn hand .afgelopen zomer niet zo mee bezig geweest maar nu het weer anders wordt weer meer tijd om te experimenteren .Dit is er…
Lees verder
Snel en makkelijk … Lees verder »
Goed voor de lijn probeerd het.
het is nog gezond ook. … Lees verder »
Goed voor de lijn probeerd het.
het is nog gezond ook. … Lees verder »
WOK RECEPT … Lees verder »
Thee van rusland
moet erg lekker zijn … Lees verder »
Voor 1 persoon (ca. 300 calorieën)
Ingrediënten:
1 tl gembersiroop, 1 tl azijn, 2 tl olie, zout, peper, 1 worteltje, 3 radijsjes, ½ bolletje gember, 50 g maïskorrels, ½ kiwi, 1 blaadje ijsbergsla, 1 sneetje bruinbrood, boter of margarine.
Meng siroop, azijn, olie, zout en peper in een kom en klop ze tot een sausje. Rasp het worteltje boven de saus. Snij 1 radijsje in plakes en de overige in dunne reepjes. Snij het halve gemberbolletje fijn. Schep maïs, radijs-reepjes en het fijngesneden gemberbolletje door de de saus. Schil de kiwi en snij `m in plekjes. Rooster het brood, besmeer dun met boter, leg het ijsbergslablad erop, schep de wortelsaus erover en garneer met plakjes kiwi en radijs … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Roerbak … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Energie 355 kcal- Eiwit 18 g- Vet 30 g- Koolhydraten 4 g (per eenpersoonsportie) … Lees verder »
hyndie heeft nog geen restaurantrecensies.