1. Home
  2. Community
  3. hitoshi

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over hitoshi  Stuur een bericht

[size=3]Japanse gerechten bereiden is al jaren een van mijn grootste hobby,s. De gemengde smaken zoet en zout maken voor mij zo,n gerecht apart van smaak, en heel leuk om te bereiden.

De visgerechten verdienen bij de voorkeur, omdat we geen vlees meer nuttigen, dat neemt niet weg dat ik uiteraard ook recepten met vlees zal plaatsen.

De Japanse keuken is niet zwaar en bestaat uit een zeer gevarieerde keuken. De gerechten worden met grote zorg en deskundigheid bereidt. Een ontbijt kan bestaan uit rijst, misosoep, een rauw ei, tsukudani en thee. Voor de lunch kan weer gekookte groenten en thee, met eventueel een vrucht na of wat zoetigheid. Het diner bestaat uit rijst, een of andere heldere soep, een gebakken of geroosterde vis of vleesschotel, een groente gerecht, een gerecht van inmaak, groene thee en eventueel een vrucht.

Sashimi (rauwe visschotel) is een van mijn favo,s. Hoewel een sashimischotel oorspronkelijk van rauwe vis gemaakt werd, gaat men er tegenwoordig meer en meer over, op haring en gerookte zalm of iets dergelijks aan de schotel toe te voegen. Bij alle visgerechten vraagt het uiterste zorg de vis zo vers mogelijk aan te schaffen.

Tempura bestaat uit gefrituurde vissoorten, maar ook groenten. Het is echter geen oorspronkelijk Japans gerecht, doch volgens historici door de Portugezen ingevoerd.

Sukiyaki (een soort bouillon -Fondue) vind ik de koningin der Japanse gerechten. Het is een feestelijk gezicht, alle ingredienten op een grote platte schaal uitgestald te zien. Oorspronkelijk werd in japan geen vlees gegeten omdat men zich aan de religieuze voorschriften hield, die het eten van uitsluitend vis toestond.

Dan hebben de Sushi die ook wel rijst-sandwich genoemd wordt. Heerlijk rauwe vissoorten samen opgerold in zeewier (nori), en mooie soepjes met verfijnde groenten behoren ook bij deze keuken.

Nou ja, Japans eten is gewoon heel lekker en zeer gezond voor hen die van deze smaken houden.

Bij een Japans diner behoort Sake. Deze drank wordt sinds de grijze oudheid gedronken. Ofschoon het net zoals bier gebrouwen wordt, valt het in de verste verte daarmee niet te vergelijken, evenmin als met jenever. Sake is een heerlijke drank die bij een Japans diner niet mag ontbreken.

Over hitoshi  Stuur een bericht
Bekijk alle recepten van hitoshi
Top