Onze nieuwe huisgenoot: Chester, reutje, hier 8 weken oud en een kruising Jack Russel Terrier.

Hallo allemaal. Ik ben Henny en ben getrouwd met een geweldige lieve man: Jan. Doordat hij een baan kon krijgen in Canada wonen we sinds november 2003 in een klein dorp in Ontario. We zijn nog wel heel af en toe in Nederland, mede doordat ouders, broers en zussen natuurlijk achterbleven. Verder is ons leven hier welgevuld. Lang geleden ben ik besmet geraakt met het zgn. paardenvirus; (daar kom je volgens velen nooit meer vanaf en heb er ook in gewerkt (van mijn 15e tot mijn 19e) in Limburg, Gelderland en Brabant. Daarna vond ik een baan in een binderij van een drukkerij; deed een schriftelijke opleiding voor dierenarts assistente, maar vond werk als bibliotheek assistente; en bleef dat meer dan 10 jaar. Totdat we dus vertrokken naar Canada. Inmiddels werk ik hier ook al weer 7 jaar in een bibliotheek. HOBBIES; Uit eten gaan, paarden en hun verzorging, (nog steeds) LEZEN, alles wat los en vast zit, maar favoriet zijn biografieen en humoristische boeken), en ik lees restaurantrecencies zoals een ander korte verhalen; Kookprogramma`s op tv kijken, eigenlijk alles wat met koken te maken heeft. Mijn favoriete kookboeken zijn op het ogenblik diegenen met verhalen erbij, over het ontstaan van het recept bv., of zo maar een begeleidend verhaal.
Dag Henny, ik zag dat je een paar recepten van me hebt bewaard. Leuk, dank je wel. Ik hoop dat ze in de smaak vallen.Fijne zondag. Groetjes, Petra Wiggers
Lees verder
Bedankt voor je leuke reactie. Fijne jaarwisseling. Groetjes Lidy.
Lees verder
Franse-tomatensalade-uit-de-streek-rond-bordeaux. Bedankt voor het meenemen en je reactie bij het recept Henny. Fijn weekend en groetjes, Petra
Lees verder
"Turkey with all the trimmings" is een traditioneel Kerst diner in Canada. Met grote gezelschappen wordt er vaak ook een groot stuk rundvlees geroosterd in de oven, maar voor het familie diner richt men zich op een (grote) kalkoen met cranberrie saus, en verschillende bijgerechten.
Voor de vulling van de kalkoen wordt een broodvulling gebruikt welke er later apart bij gegeten wordt. De recepten voor deze vulling zijn meestal persoonlijke en/of familie recepten. Het recept dat ik hier geef is een richtlijn, waarbij de hoeveelheid ingredienten niet precies hoeven te zijn. Voeg toe naar eigen ervaring en gevoel. … Lees verder »
Granberrie saus is klassiek met de kalkoen bij het Kerst-en Thanksgiving diner. De diverse recepten zijn het echter niet eens over de hoeveelheid suiker die toegevoegd moet worden. Bovendien zijn de Europese soorten veenbessen iets kleiner en zuurder dan de Noord Amerikaanse. Aan het eind vind u nog wat tips: Wat te doen met de overgebleven saus! … Lees verder »
Squash is officieel een algemene naam voor voor alle komkommer achtigen, zoals courgette augurk en pompoen. Hier zijn echter vele soorten pompoenachtigen te koop, allen met een eigen `squash-soort` naam. Het is vreselijk gezond (anti-oxidanten en zo) maar voor mijn Nederlandse smaak heb ik lang moeten zoeken voordat ik een recept vond dat ik echt lekker vond. De hier gebruikte Boterpompoen of flessepompoen (zo genoemd om zijn vorm) is ook in Nederland te koop maar heet hier: Butternut Squash, Met medium groot bedoel ik een flessepompoen van ongev. 18-22 cm hoogte. Je kunt dit recept echter ook met andere soorten pompoen maken. … Lees verder »
Origineel: French apple pie/crumble. Deze `taart` kan zowel zonder deeg er onder (Je schept het dan rechtstreeks uit de ovenschaal op je bordje) als met een evt. zelfgemaakt deeg dat op de bodem + tegen de zijkanten aan gedrukt wordt. … Lees verder »
Origineel: `Pumpkin carrot soup with mustard`
Deze soep kan een dag van te voren gemaakt worden en dan opgewarmd. Deze soep is onverwacht heel smakelijk. … Lees verder »
Origineel: `Roast parsnips`
Pastinaak is in NL een vergeten groente. Het heeft een hele typische smaak die vaak wel gewaardeerd wordt Het wordt soms ook gemengd gegeven met stukken winterwortel. … Lees verder »
Amandelspijs is duur en je weet eigenlijk niet wat voor hulp-ingredienten zijn toegevoegd.Dit is een basisrecept als je het zelf wilt maken. Verrassend makkelijk. Amandelen zijn echter niet goedkoop, dus weet waar je aan begint. … Lees verder »
Meteen restje gehakt kun je heel goed een tostie maken, samen met een pittige kaas bv … Lees verder »
Een variatie op de traditionele ham/kaas tostie. … Lees verder »