Ik heb mezelf omschreven als gastronoom. Eigenlijk afgeleid van gastronomie: harmonie tussen wijn en spijs. Dat geeft eigenlijk al aan hoe ik in het leven sta. Ik leef om te eten en eet niet om te leven. Eten en wijn vind ik erg belangrijk en maken dan ook een belangrijk deel uit van mijn leven. Genieten is belangrijk en dat vindt zijn uiting in mijn motto: Het leven is te kort om slechte spijzen te eten en slechte wijn te drinken! Omdat ik genieten belangrijk vind, hou ik me ook veel bezig met smaak en smaakbeleving van zowel spijzen als wijn. Daarom maak ik deel uit van een smaakpanel wat smaakonderzoeken uitvoert voor diverse bekende Nederlandse bedrijven en instellingen op het gebied van voeding, wijnen, consumentenbelangen e.d. Daarnaast heb ik me enige jaren in een restaurant met koken beziggehouden. Ik hou van ambachtelijk koken. Ik heb een klassieke inslag wat koken betreft, maar ik wil me ook graag aan modernere trends overgeven. Ik hou van uitgesproken smaken, maar vind subtiliteit ook mooi. Naast complexiteit hou ik ook van basale, pure smaken. Extra toevoegingen kunnen winst opleveren qua smaak, maar weglaten ook. Het is mooi om koken tot kunst te verheffen, maar belangrijk is dat wat je kookt, smaakvol is. En dat kan alleen maar als je met passie kookt!
Hoi Peter, dank voor je reactie op mijn recensie. Ach, het was niet slecht hoor. Het was vooral te veel en op een gegeven moment zegt mijn maag dan `stop` en vind ik het gebodene niet meer smakelijk.…
Lees verder
Hoi Peter, bedankt voor je reactie bij mijn recensie. Ik kan je verder geen informatie over de wijn meer geven. Ik denk toch serieus aan iets van een wijn workshop of iets dergelijks want mijn gebrek…
Lees verder
Dag Peter, ik heb je opmerkingen bij mijn recensie bij de recensie zelf beantwoord. Groet, Carla
Lees verder
voor je reactie op Perceel. Ik denk niet dat we nog welkom zijn bij Perceel, het is een heel gedoe geweest met Iens, waar ik heel toevallig eens een mening had achtergelaten en de gastvrouw. Ons…
Lees verder
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Doe de rijst in een zeef en was dit onder de kraan tot het water dat van de rijst afloopt helder wordt.
Doe de rijst over in de pan en vul af met water totdat het ÊÊn vingerkootje boven de rijst staat (of reken 600 ml)
Breng de rijst zonder deksel aan de kook op hoog vuur, temper het vuur tot middelhoog en schep de rijst vanaf de bodem om; herhaal dit tussentijds nog een keer; als de rijst het meeste water heeft opgenomen, deze nog eenmaal omscheppen en het vuur uitzetten, deksel op de pan zetten en de rijst vijf minuten laten staan.
Daarna nogmaals omscheppen en het deksel weer op de pan plaatsen; de rijst 15 minuten laten staan.
Na 15 minuten nogmaals omscheppen en het deksel schuin op de pan zetten, zodat de rijst kan drogen.
Als de rijst droog aanvoelt na ongeveer een 30-45 minuten, deze overdoen in de bovenste helft van een rijststomer; de onderste helft vullen met water (zorg dat het bovenste deel het kokende water niet raakt, anders krijg je natte rijst; blijf daar enige cemtimeters onder). Vouw een schone theedoek om het deksel heen zodat de stoom niet tegen het deksel condenseert en op de rijst terugvalt en deze nat maakt). Zet de rijststomer op hoog vuur, breng aan de kook en laat nu de rijst 30 minuten stomen (houd wel het waterniveau in de gaten en vul zonodig bij met heet water, anders kookt de rijst droog) … Lees verder »
28-11-2011 | Nietsvermoedend werd ik op een dinsdagmiddag gebeld door mijn vaste wijnleverancier Co Hartman van Wijnkoperij Bloem te Zwolle. Of ik zin had om een…
07-11-2011 | Na een mooie, zonnige herfstdag togen we naar Nunspeet, naar het etablissement van Thijmen Peters, `t Eibertje. Tussen de van kleur verschietende…
15-07-2011 | Voor de tweede keer dit jaar ging ik op weg naar het Serre Restaurant van het Okura Hotel. Na de uitstekende ervaring van de eerste keer was ik…
13-07-2011 | Op een doordeweekse avond wenden we de steven, of beter gezegd de auto, naar Leeuwarden in het hoge noorden. We wilden graag het Restaurant.NL van de…
gastronoom1 volgt nog geen andere Smulwebbers.