Smulweb

Hoi ik ben Frida, vanaf 19-99 lid van smulweb. * surfen op internet * lekker koken * Kleinkinderen * Lezen * enz. * enz.*
fridaberk heeft nog geen favoriete restaurants.
Deze 'pasta primavera' is een licht verteerbaar en heerlijk lentegerecht. De ingredienten zijn eenvoudig. in tien minuten zet je deze schotel op tafel. Serveer er een glaasje frisse witte wijn, een salade en wat knapperig brood bij. … Lees verder »
De klassieke aardappelpuree op z?n Hollands heeft nog die rijke smaak van
aardappel en is luchtig! Het geheim? De juiste verhouding van melk, boter en
aardappel.
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken … Lees verder »
Voor 4 personen … Lees verder »
In oude Nederlandse kookboeken lees je altijd, dat vroeger een goed gelukte
kaassouffle een echt culinair kunststukje was. Met de ovens van nu hoeft
niemand z?n hand er meer voor om te draaien. Een luchtige kaassouffle is
heel makkelijk te maken en het resultaat is en blijft spectaculair!
voedingswaarde : 285 kcal p.p. … Lees verder »
Met ijs een bijzonder dessert, zonder een exclusief lunchhapje?voedingswaarde : 381 kcal … Lees verder »
Alla fried voor C van C dat ze je lekker mogen smaken meis xxxxxxx … Lees verder »
Een bekend gerecht in een eigentijds jasje. Minder gekruid dan voorheen toen vooral de specerijen de smaak van de rode kool (te) sterk beinvloedden.
Rode kool is vrijwel het gehele jaar door verkrijgbaar. Toch beschouwen we in ons land de rode kool als een typische herfst- en wintergroente. In Frankrijk daarentegen wordt rode kool, net als zuurkool, graag 's-zomers gegeten.
Vroeger werden er naast appels ook wel rozijnen en/of krenten in de rode kool verwerkt. Dat doet men niet of nauwelijks meer. Ook de kruiderij is wat minder opvallend dan in de tijd van onze (over)grootmoeders die vrij royaal omsprongen met peperkorrels, kruidnagelen en kaneel. … Lees verder »
Koolraap behoorde vroeger tot een veel gegeten groentensoort. De rapen hebben een vuil-gele kleur die bij het koken oranje wordt. Het is een echte bewaargroente waarvoor de belangstelling in de vorige eeuw vrijwel geheel verdwenen was. Sinds de koolraap schoongemaakt en in blokjes of reepjes gesneden in supermarkten en bij de groentenspecialisten wordt aangeboden wordt er steeds meer van verkocht. … Lees verder »
… Lees verder »
Paddestoelensalade... een echt herfstrecept
Deze salade wordt samengesteld met gebakken paddestoelen en
reepjes gebakken bacon of kattenspek. De salade wordt
gepresenteerd op een bedje van verschillende slasoorten. U kunt
het gerecht als een hoofdgerecht voor twee en als voorgerecht
voor vier personenen opdienen. … Lees verder »
Net even anders
Bij Italiaans eten denk je vast meteen aan pasta. En misschien vooral aan pasta met een tomaten-gehaktsaus. Vandaag doen we het anders: met een Italiaanse groentemix die niet eens gesneden hoeft te worden, maak je in een handomdraai een heerlijk gerecht. … Lees verder »
Makkelijke variant
Cannelloni zijn holle pijpjes van pasta-deeg die gevuld worden met heerlijike vullingen. Vervolgens worden ze overgoten met een saus en in de oven gebakken. Raya geeft je een makkelijke variant op dit bewerkelijke gerecht.
Tip
Het vullen van de cannelloni-pijpjes gaat het eenvoudigst door ze rechtop te zetten. Gebruik een eierlepeltje, dan gaat het vullen wat sneller. … Lees verder »
… Lees verder »
Recept: Angele. … Lees verder »
… Lees verder »
Asperges & Courgettes met Geitenkaas en Pasta Dit gerecht ziet er erg mooi uit en is dus ook uitstekend geschikt voor als je eters krijgt !! … Lees verder »
… Lees verder »
Geen hollandse zuinigheid, een vleugje Frans, is ook iets wat mijn niet spijt,dit is een kipje lekker en zonder vuiligheid :-))) … Lees verder »
Ben & Linda Baruel.( de makers)
Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens proberen. Hete Kip moet 'heet' zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt kunt u het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen.
Aanbevolen. !!!! … Lees verder »
… Lees verder »