Ik ben een hele tijd (enkele jaren) niet of amper op smulweb geweest.Vandaag (01.01.2017) weer eens teruggeweest, enkele dingen aangepast. Koken heb ik vooral geleerd van mijn moeder. Enkele van de lekkerste gerechten die ze maakte was filosoof met als bijgerecht appelmoes.(zie artikel met recept op mijn pagina) Kalfstong (zie recept op mijn pagina) was ook zo een lekker gerecht. Als mijn ouders in Belgie of Frankrijk waren brachten ze de kalfstong vanuit die landen mee. Specialiteiten van mijn vader waren rode kool en hazepeper. Verder heb ik voor een groot deel koken geleerd door veel te experimenteren, te kijken als anderen aan het koken waren, gebruik te maken van mijn verzameling van intussen ruim 300 kookboeken uit de hele wereld. Ik heb drie schatten van dochters:Marieke, Emke en Willeke. Sinds juli 2015 ben ik met pensioen. Veel tijd om te koken dus. Ik gebruik veel groenten, fruit en kruiden die ik op mijn "Landje" laat "opgroeien". Het is daar, onder hoge fruitbomen, op grote grasvelden en beschutte zithoekjes heerlijk toeven. Verder reis ik graag.Per jaar enkele keren naar Portugal, vooral naar Lissabon, Sintra en de regio er omheen. Maar ook ion Porto, langs de Douro en in de alentejo is het heerlijk toeven. Ik heb in m`n jeugd enkele jaren in Portugal gewoond (LIssabon, Rinchoa bij Sintra) en de Portugese keuken heeft nog steeds mijn voorkeur. Makkelijke bijkomstigheid is dat ik vloeiend Portugees spreek. Daarnaast heb ik van 1952 tot 1956 en van 1960 tot 1966 in Duitsland (Duesseldorf Holthausen en Benrath,Gummersbach nabij Keulen en in Holzhausen nabij Utting am Ammersee in Beieren) gewoond.Vandaar dat je op mijn pagina ook veel Duitse recepten zult vinden. Kijk ook eens in mijn fotoalbum. En verder hou ik van: Gezellig buurten met familie en vrienden, terrasje pikken, uit eten, fietsen, wandelen, zwemmen en sauna, fotograferen, lezen (thrillers, avonturenboeken, reisboeken, romantische boeken),computeren - Muziek uit de jaren 1970 - 1980, Ierse muziek, portugese muziek.. En reizen. In maart vlieg ik naar Krkau in Polen. Meer weten ? Gewoon vragen.
Het weekeinde is weeral voorbij....morgen een nieuwe week... voor de zieke mensen onder ons: veel beterschap.. en iedereen een gezellige, interessante en blije week gewenst. Hopelijk minder sneeuw…
Lees verder
Ik kom je een gezellig weekend wensen....hier schijnt de zon zo af en toe, agewisseld met hagel en sneeuw....keukenweer zou ik zeggen!!
Lees verder
Als je met meer recepten van mijzelf/familie bedoeld, meer originele Afrikaanse recepten, dan moet ik je wellicht teleurstellen. Ik ben een `witvrouw` van oer-Hollandse komaf. Afrikaanse gerechten…
Lees verder
Hallo Frans, . Ik heb het uitgeprint en ga het een keer proberen! Groetjes, Louise
Lees verder
Een lekker hapje, ook geschikt als voorgerecht … Lees verder »
Ik was een beetje flauw en had trek in iets lekkers. Ik had nog asperges liggen en ben wat gaan uitproberen. Dit lekkere hapje is het resultaat. Hoop dat je het lekker vind. Laat je het me weten ? … Lees verder »
Gewoon puur natuur. Lekker, gemakkelijk, niet duur en snel klaar … Lees verder »
Een lekker visgerecht. Snel en gemakkelijk … Lees verder »
Een lekker hapje voor bij de salade of als borrelhap … Lees verder »
… Lees verder »
Vulling voor een rijstevlaai … Lees verder »
Eenvoudig gistdeeg voor een Limburgse vlaai … Lees verder »
Lekker op de BBQ … Lees verder »
Een gevuld tomaatje voor bij de borrel.
Snel klaar en lekker. … Lees verder »
Een lekker en snel klaar borrelhapje … Lees verder »
… Lees verder »
Lekker voor bij vlees- vis- en kipgerechten van de BBQ … Lees verder »
Heerlijk, simpel en zeer snel klaar … Lees verder »
Heerlijke vis uit de oven … Lees verder »
Witte pudding, een lekker nagerecht uit Portugal. … Lees verder »
Een traditioneel Portugees nagerecht en lekker. … Lees verder »
De traditionele driekoningentaart uit Portugal.Deze taart wordt rond de kerstdagen veel gegeten.Diegene die de boon vindt is de koning maar moest "voor straf" in het volgende jaar de bolo rei bakken. … Lees verder »
Een prima lunchsalade. Licht, lekker en makkelijk. … Lees verder »
Altijd een succes op de BBQ ! … Lees verder »
09-02-2005 | Een prima gelegenheid om in een ontspannen sfeer te genieten van lekkere gerechten, drankjes en muziek.
12-08-2004 | Toppie in hartje Breda Afgelopen maandag hebben Corrie, m'n dochter Emke,m'n broer Jan en ik een dagtocht zeeland gemaakt. Vanuit Westerhoven…
21-11-2001 | Het is fijn toeven in ACHTER IN DE HUT Op een geheime plek,die slechts bij vrienden en
kennissen bekend is,ligt ACHTER IN DE HUT.
Het is…
01-06-2001 | Je voelt je weer in Portugal Ik heb in mei met mijn gezin en een drietal goede vrienden een etentje bij O Valentim gehad.Heerlijk om weer…