Er staat nog niets in je gastenboek vandaar! Om te lezen http://http://ketokid.blogspot.com/ Recept ideetjes staan er onder het kopje Cooking keto with Shell family (links 3e van boven}.…
Lees verder
Pompoensoep met wortel,gember,garnalen en krokante dragontoast. … Lees verder »
De loquat (Eriobotrya japonica), Japanse (wol)mispel of neffel is een bekende vrucht uit de rozenfamilie. … Lees verder »
De loquat (Eriobotrya japonica), Japanse (wol)mispel of neffel is een bekende vrucht uit de rozenfamilie.
Het recept kan worden gevariëerd door bv azijn of citroensap of een stokje kaneel of citroenrasp toe te voegen.
De hoeveelheid pectine in de loquats hangt af van het moment van plukken in de tijd en van de rijpheid bij pluk van de loquats. Voeg wat pectine toe als het door het indikken door koken niet voldoende stevig wordt … Lees verder »
De loquat (Eriobotrya japonica), Japanse (wol)mispel of neffel is een bekende vrucht uit de rozenfamilie. … Lees verder »
Een clafoutis is een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt van fruit, origineel van kersen.
De loquat (Eriobotrya japonica), Japanse (wol)mispel of neffel is een bekende vrucht uit de rozenfamilie. … Lees verder »
Lekkere, gemakkelijk te maken taart. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Spoom wordt ook wel een `boisson frappe` genoemd. Het is ontstaan
halverwege de vorige eeuw, toen het serveren van diners in gangen opgang
begon te vinden. Tot die tijd zette men alles tegelijk op tafel.
Het diende om de gasten voor het `piece de resistance`, het hoofdgerecht
(meestal een gigantisch stuk gebraad a la Asterix en Oblix) de gelegenheid
te geven om de voorgaande (vier, vijf, zes...) gangen even te laten zakken.
Vaak werd er gedurende de boisson frappe een wandelingetje gemaakt of
gingen de voetjes van de vloer.
Voor het nuttigen van dit drankje was dus ruim de tijd. Ik ben van mening
dat het nu ook zo zou moeten geschieden. Als je namelijk tussen je
vishoofdgerecht en je vleeshoofdgerecht (logische plaats voor een boisson)
in vijf minuutjes zo`n ijskoud mierzoet drankje wegkiept, komt dat je
spijsvertering niet ten goede. Ook is het funest voor je smaakpappillen
voor de wijn. … Lees verder »
Balkenbrij is een gerecht dat vooral in het najaar en de winter wordt gegeten. het woord balkenbrij komt waarschijnlijk van brij van gebalchte. Gebalchte zijn resten bij het slachten van een dier zoals pens en darmen. Balkenbrij wordt gemaakt van vleesresten en veel boekweit.
De Friese Gele Woudboontjes, de "Giele Waldbeantsjes", genaamd in het Fries, zijn afkomstig uit het Friese landschap de Friese Wouden. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Knolraap is een oude groente die in Nederland vrijwel alleen nog door de amateurtuinder en in de biologische landbouw geteeld wordt. Knolrapen moeten niet verward worden met koolraap. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
els188 heeft nog geen restaurantrecensies.
els188 heeft nog geen artikelen geschreven.
els188 volgt nog geen andere Smulwebbers.
els188 heeft nog geen vrienden op Smulweb.