Ik vind het leukste van het koken dat je vantevoren iets in gedachten hebt en op het moment dat je het bereid hebt is het toch weer iets leuker of lekkerder dan gedacht. Leuke gerechten om mee te expirimenteren zijn de oer-hollandse gerechten zoals erwtensoep en deze met bijvoorbeeld chinese kruiden te bereiden, en dan maar afwachten hoe de reacties zijn. Tegenwoordig kook ik niet meer voor grote groepen af en toe werk ik in een restaurant om de sfeer te proeven, en om te kijken wat er op dat moment een trend is. Wat mij opvalt is dat er toch nog regelmatig in de oude doos wordt gekeken, zoals nu bijvoorbeeld creme brule weer overal op de menukaarten staat.
Yo Prins, Wat een lekker konijn was dat. Ik miste gistermorgen Flappie al. Maar nu weet ik waar hij is bleven... Gelukkig, ik was al bang dat hij onder een auto was gekomen.
Lees verder
Wat een lekker recept is dat
Lees verder
We zijn deze week in feestelijke stemming: afgelopen week heeft het 100.000ste SmulWeblid zich aangemeld. We willen je hierbij persoonlijk bedanken voor je enthousiasme de afgelopen tijd: zonder al…
Lees verder
Ingredienten:
200 gram konijnenbouten
500 gram Zuurkool
50 gram uien 10 mm
50 gram wortelblokjes 10 mm
1 dl rode wijn
2.5 el ketjap manis
2 tel sambal
5 gram gemalen verse peper
5 gram zout
20 gram boter of margarine
Marineer de konijnenbouten met de sambal en de ketjap peper zout .Laat boter of margarine smelten en braad hierin de konijnenbouten goudbruin, blus af met de rode wijn, voeg de uien, wortelblokjes en de zuurkool toe laat, deksel op de pan.Op laag vuur garen. Bereidingstijd ongeveer 1 uur.
Serveren met aardappelkroket of amandelaardappel, en als groente, rode kool
of sajur van chinese kool met uien … Lees verder »
dirk_p heeft nog geen restaurantrecensies.
dirk_p heeft nog geen artikelen geschreven.
dirk_p volgt nog geen andere Smulwebbers.
dirk_p heeft nog geen vrienden op Smulweb.