Voor de mensen die lekker op vakantie gaan naar Turkije, hier een adres waar het heel het jaar gezellig is en de prijzen billik.

Dat komt nog wel, maar om toch ff een begin te maken. Mijn naam is Tejo, ben 61 bijna 62 en woon in de keuken ;-). Nee niet egt, maar ik mag er graag komen. Ben ik daar dan eenmaal, dan moet ik ook wat lekkers maken. Tot zover voor nou. >>>>( Dartajan )===> Dat zijn er veel, maar de keuken is er eentje van. Verder natuurlijk mijn Oldtimer, een Pontiac Chieftain uit 1957. Verder ben ik in mijn hart Meubelmaker, (net als mijn vader vroeger). Ben nu een tijdje op de vrachtwagen weggeweest, ff eruit om het zo maar te zeggen. Ben altijd al een Avonturier geweest, van daar ook mijn naam Dartajan, afgeleid van de zojuist in Maasstricht gevonden musketier Artagnan.
Ook weer een Belgs recept meegenomen uit de vriendenkring. Alles wat uit de zee komt mag op mijn bord. Ben er dol op. … Lees verder »
Volgens mij is dit een festijn voor kinderen, maar ook voor ons. Dus! Maken die hap. … Lees verder »
Voor de kinderen maar ook voor de grote een lekkere tractatie. … Lees verder »
Op de camping in Marcourt (Ardennen), word regelmatig iets door de mensen wat lekkers gemaakt en deze keer was het? … Lees verder »
De meeste paling die de vishandel aanbiedt, is gekweekt. Echte wilde paling begint in Nederlandse wateren zeldzaam te worden. Daarom beter bij de visrokerij de paling te bekomen. Er zijn er veel in Brabant. Sommige boeren zijn daar kleinschalig bezig en ook nog kwaliteit voor minder geld. Voor meer info? Laat maar weten. ik weet er zat. … Lees verder »
Valt verder weinig over te vertellen, alleen dat de Belgen ook heerlijk kunnen kokkerellen. … Lees verder »
Typisch een Amsterdamse grap. Het is in feite niet anders dan restverwerking, maar dan wel heel leuk gebracht. Natuurlijk doet de naam denken aan de Romeinse tijd, waarin men graag nachtegaaltongetjes en leeuweriktongetjes at. Toch is de naam niet zo vreselijk ongewoon: we eten immers nog steeds 'kattentongen', van chocola of als koekje? Culinaire grappen zijn van alle tijden. … Lees verder »
Opgedoken tijdens mijn verblijf in Italie. … Lees verder »
Leuk bijgerecht of bij de borrel. … Lees verder »
Dat het uit afrika komt hadden jullie waarschijnlijk al gezien. Een vriendin die hier is, heeft dit smakelijke gerecht gemaakt en het was heel lekker en zeker appart. Komen er nog meer. … Lees verder »
Een heerlijke saté van mosselen welke hier in Nederland, redelijk onbekend is. Toch zou ik het eens proberen want het is echt lekker en zeker een fijn gerecht voor de visliefhebber. … Lees verder »
Op de camping afgekeken van mijn Turkse buurvrouw. … Lees verder »
Wij maken hier gamba's in knoflookolie, in knoflookboter of in knoflooksaus, en op verschillende manieren, maar dit recept voor garnalen in knoflook saus is momenteel toch wel dé favoriet. Het geheim van dit Spaans tapas recept zit in de bouillon die we trekken van de karkassen van de garnalen en die we na het bakken van de garnalen aan de olie toevoegen en nog even laten mee sudderen zodat een krachtige garnalen-knoflook saus ontstaat.Wij gebruiken voor dit knoflook garnalen recept rauwe gamba's zonder kop van sortering. Je kunt hier natuurlijk elke grootte en soort garnalen, crevettes, shrimps, scampi's of langoustines voor gebruiken! … Lees verder »
Spaghetti Pomodoro e Basilico is makkelijk te maken, maar de smaak is helemaal afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediten die worden gebruikt. Alleen de beste producten en de juiste kookmethode maken dit gerecht traditioneel en verukkelijk.
Alleen traditioneel gemaakte harde tarwegries spaghetti, die precies al dente wordt gekookt, extra vergine olijfolie, verse Piennolo cherry-tomaten of gepelde San Marzano tomaten en verse basilicum, maken van dit gerecht de echte Spaghetti Pomodoro Basilico. … Lees verder »
De kruiden zijn altijd heel zodat ze droog geroosterd kunnen worden om vervolgens de natuurlijke oli vrij te laten komen voor verbetering van de smaak van de masala. De hoeveelheid van de ingrediten en hun sterke individuele smaken en aroma's zijn een manier om aandacht voor de complexiteit van Indiaas eten te geven. De sleutel tot een succesvolle Indiase kookkunst is het evenwicht van smaken en het maken van een garam masala is een perfect voorbeeld. Hier is een basisrecept, je kunt het veranderen als het je past, alleen niet vergeten om de kruiden in een van beide, een droge pan of in eenoven te verwarmen, 3-4 minuten of totdat de specerijen geurig ruiken. … Lees verder »
De kruiden zijn altijd heel zodat ze droog geroosterd kunnen worden om vervolgens de natuurlijke oli vrij te laten komen voor verbetering van de smaak van de masala. De hoeveelheid van de ingrediten en hun sterke individuele smaken en aroma's zijn een manier om aandacht voor de complexiteit van Indiaas eten te geven. De sleutel tot een succesvolle Indiase kookkunst is het evenwicht van smaken en het maken van een garam masala is een perfect voorbeeld. Hier is een basisrecept, je kunt het veranderen als het je past, alleen niet vergeten om de kruiden in een van beide, een droge pan of in eenoven te verwarmen, 3-4 minuten of totdat de specerijen geurig ruiken. … Lees verder »
Zelf gemaakt, en ik vond het lekker. … Lees verder »
Voorbereidingstijd 15 minuten + 2 uur marineertijd. Grilltijd 6 minuten.
Maak de Calamares niet schoon als je zat bent. Waarom niet? Daar kom je volgende dag dan wel achter. De kans is groot dat je hele keuken onder de inkt zit. Is mij dus overkomen. Lol. … Lees verder »
Ook maar een pindasausje erbij, anders is die zo naakt. … Lees verder »
Nog een variant om van te smullen. Als ik kijk naar de meeste sate recepten hier, dan verbaasd het mij, dat er maar weinig bekend is van hoe sate eigenlijk hoort te zijn, vandaar een bijdrage van echte sate. smul maar lekker. … Lees verder »
Hallo Allen. Wens jullie een gezellige jaarwisseling en alles wat wenselijk is voor het jaar 2015. Groeten van Ria
Lees verder
Gefeliciteerd met je dagrecept Draadjesvlees van oma. Het lijkt me heerlijk, de toevoeging van koek én een bruin biertje kende ik wel; maar nu ook nog appelstroop. Ik ga het proberen en dan…
Lees verder
Leuk dat je mijn tuinbonenrecept hebt meegenomen. Ik wens je veel succes met de bereiding ervan en natuurlijk smakelijk eten! Groetjes, Hermien
Lees verder
Proficiat met je verjaardag. Maak er een fijne dag van. Groeten John
Lees verder
13-01-2008 | Door een vriend met veel poen meegenomen naar dit restaurant. Je moet wel aan een vet prijskaartje denken als je hier gaat eten, maar het is de…
06-01-2007 | Kom gewoon is langs als je in de buurt ben Na een verdwaalde rit op de motor via een fietspad binnen gekomen voor iets te drinken en te eten.