
Hallo Ik ben Paul en koken is een hobby van mij. Heb ook nog eens gevaren als scheepskok en daardoor ervaring opgedaan met multi-culturele keuken dus hou ik van experimenteren met koken. Heb vroeger wel de basistechnieken van het koken geleerd door toen als kok in hotels te werken, maar daar mee gestopt i.v.m. gezondheid. Het koken blijft toch wel een passie. Dit is dan een kort stukje over mij en hoop dat de recepten die ik hier toevoeg jullie zullen bevallen. Groeten.
succes en alvast smakelijk eten Paul met de ""Kip met champignons uit de oven in een overheerlijke saus "", mcg , marc
Lees verder
hey Paul, goede morgen, alvast veel smulplezier met het recept van de ""Cubaans gevulde varkenshaas "", mcg Marc en nog een fijne zondag gewenst
Lees verder
hey Paul, alvast succes en veel smulplezier met het recept van de ""Garnalengumbo van Tante Myrtle"", groetjes, marc
Lees verder
Paneermeel zelf maken is heel eenvoudig. … Lees verder »
Van alles zelf proberen. Dus ook de frikandel zeker lekkerder dan uit de cafetaria.Kan zelf expimenteren met een smaak die je zelf het lekkerst vind. … Lees verder »
Hamburger altijd lekker. … Lees verder »
Een lekkere saus die als basis kan dienen voor veschillende vleesbereidingen.
De bouillon maak Ik zelf altijd vers door een pan met 2 ltr water, 1ui ongepeld en doormidden gesneden,prei,selderie,foelie,1kruidnagel,wortel en laurieblad ongeveer 1uur te laten trekken. Daarna zeven en warm houden.
Dit is dan een neutrale bouillon die de saus ook een neutrale smaak geeft. Wil je de bouillon wat meer kleur geven doe dan de ui met de gesneden kant naar beneden in een droge koekenpan wat aanbraden.(mag best wat donker zijn).Dit geeft dan ook een goede smaak aan de bouillon.
De paprikasaus als deze klaar is,is prima in te vriezen en weer ontdooit goed te gebruiken als het vlees gebraden is deze toe te voegen aan de braadjus van het vlees.
Eet smakelijk. … Lees verder »
Soms zit je te verzinnen WAT MOET IK NU WEER OP TAFEL ZETTEN.
Heb een paar weken geleden een slowcooker gekocht en koop dan wat vlees bij de slager en kijk dan wat ik nog verder in huis heb en ga dan experimenteren met van alles.Zoals nu bijvoorbeeld heb ik Lamsvlees gekocht en in de koelkast gekeken wat er nog lag.
Gebruik altijd kerrie in mijn gerechten dus met lamsvlees is dat een prima combinatie.
Het leuke van een slowcooker is het eten van tevoren wat voor te bereiden en daarna rustig te laten sudderen in de cooker.(Iets wat mijn moeder en grootmoeder al deden op een peteroliumstel wat nu in deze moderne tijd niet meer in gebruik is maar met de slowcooker hetzelfde resultaat geeft.Heb nog wel meer dingen in de koelkast liggen maar eerst dit eens geprobeerd. … Lees verder »
… Lees verder »
cpkielema heeft nog geen restaurantrecensies.
cpkielema heeft nog geen artikelen geschreven.
cpkielema heeft nog geen vrienden op Smulweb.