Ik ben journalist, werk voor een grote uitgeverij in de weekbladensector, grote interesse in auto′s en automotive. voedsel is zowel van mij als mijn vrouw een grote hobby. Nogal zuidelijk georienteerd. We proberen erg veel. Daarbij draait het vooral om vers. Momenteel doorlopen we de geneugten van de Montignackeuken. Aanvankelijk met ijzeren discipline, hetgeen in het verlies van vele kilo′s resulteerde. Er treedt nu enige sleetsheid op, want het aantal keren dat fase2 bereikt wordt neemt toe. Toch doorgaan. Je kunt er behoorlijk mee op gewicht blijven. En als je een keer de fout in gaat: doe het dan goed!
Waar ben je? Bert.
Lees verder
je bent weer gesignaleerd hier, leuk. Alles weer een beetje een plek kunnen geven? Hartelijke groet, Anne.
Lees verder
Verkeerd geformuleerd, Nederlands is ook zo moeilijk:-) Ik wilde zeggen dat de kostprijs van Duits bier te hoog is door het Rheinheitsgebot en dat ze daardoor de strijd verliezen. De Nederllandse…
Lees verder
Hallo ! Je was er weer even, leuk ! Ik hoop je weer wat vaker te treffen. Groet van Carla
Lees verder
In een gammel gebouw in Veurne kreeg ik ooit eens deze Vlaamse Lappen voorgeschoteld. Het pand leek op een cafe, maar je kon er ook eten. En hoe! Ik weet alleen niet meer hoe het heet, maar wel hoe het gemaakt werd … Lees verder »
Dit gerecht at ik eens in de Corbieres in Frankrijk in het plaatsje Saint Jean de Barrou. Klaargemaakt door vriend Christian, die voor dat doel wijn had gehaald
bij zijn vriend 'Dou-Dou', hetgeen de laatste het recht gaf mee aan te zitten. De toevoeging a la Catalane maakt duidelijk dat we dicht bij de Spaanse grens zijn,
zodat Spaanse invloeden onontkoombaar zijn. … Lees verder »
Vis op de dis, een oude wijsheid die vooral mijn grootmoeder wekelijks op wijsgerige wijze opmerkte. Vervolgens zette zij haar kapothoedje op en begaf zich op weg naar de markt om schelvis te gaan halen, want marktdag was bij ons: gekookte schelvis met botersaus, kropsla en gekookte aardappelen. Het raffinement in haar keuken ging niet veel verder, al zag ze wel kans om prachtige gerechten te maken met slachtafval als hersenen en maag. Mijn grootmoeders met kalfshersenen gevulde bladerdeegbollen waren befaamd. Terug naar de vis. De dagen worden korter, de zon schijnt minder, tijd dus voor exotische gedachten. Zoals deze exotische visschotel die werkelijk heel simpel te maken is. … Lees verder »
Het zal niemand verbazen dat de term smulpaap, gerelateerd is aan een paus die van lekker eten houdt. Die opmerking is overigens niet alleen aan pausen voorbehouden, want ook de lagere Clerus wist en weet van lekker eten. Dit gerecht bijvoorbeeld staat in Italie bekend als Anguille del Papa en in het Duits als bovenstaand. De term spreekt voor zich zou ik zo zeggen. Alhoewel er gezegd wordt dat wilde paling, zoals ze in de grote rivieren en het IJsselmeer gevangen wordt smakelijker zou zijn dan de gekweekte is er niks mis mee voor dit recept gekweekte paling te gebruiken. … Lees verder »
Een simpel, maar stevig gerecht dat in de tijd van de verse kapucijners het lekkerst is, maar met gedroogde gaat het ook. … Lees verder »
Gestoofde eend ingelegd in eigen- of in ganzenvet … Lees verder »
06-04-2004 | Smakelijk maaltijden in krantensfeer Ik was braaf geweest. Me vreselijk ingespannen om de Boekenweek 2004 in D. tot een succes te maken. Ze…
15-01-2004 | Coquilles en Biche De bediening van Auberge de Saint Veran, op acht kilometer afstand van Macon, bestaat uit twee dames. De ene in spijkerbroek,…
02-12-2003 | betaalbaar en lekker Eigenlijk is het een Ierse pub,maar eigenaar Michiel Jansen besloot op enig moment om er een eetcafe van te maken. Al weer…
13-11-2003 | Teleurstelling in Nice, smakelijke genoegdoening in het achterland
corvdburg volgt nog geen andere Smulwebbers.