Ik ben de laatste jaren nogal veel met gastronomie bezig. Veel van mijn vrije tijd gaat hier naar toe.
*Ik lees graag culinaire tijdschriften en kookboeken en achter het fornuis staan is natuurlijk een hobby geworden.
Ik proef graag van de mediterrane keuken, vnl de Provencaalse en Italiaanse keuken geven mij veel inspiratie.
*Door de week zal ik eerder mediterrane en niet te ingewikkelde gerechten klaarmaken die eenvoudig en snel zijn te bereiden, maar wel heerlijk smaken. Een glaasje wijn bij het eten en een fijne expresso achteraf is een bijna dagelijks ritueel geworden.
Ook bij tijdsgebrek zal ik altijd proberen zoveel mogelijk verse en gezonde ingredienten te gebruiken.
*In het weekend of op momenten met wat meer tijd durf ik gerust meer culinair / gastronomisch te koken. Als vrienden of familie komen eten probeer ik de meest fantastische en meest oog- en tongstrelende amuses klaar te maken. Zelfs ingewikkelde en tijdrovende amuses bereid ik graag; je eigen talenten proberen overtreffen is altijd fijn.
*Op restaurant gaan doe ik natuurlijk ook graag. Ik probeer hier dan zo veel mogelijk met al m′n smaak- en zintuigen te genieten van al die heerlijkheden.
Wat leuk dat je mijn recept hebt meegenomen Bedankt voor jouw berichtjeen groetjes Lucy
Lees verder
- heb jij eventueel zin om deel te nemen aan een vernieuwde kookclub? - moet er één of twee recepten per maand gemaakt worden? - is er iemand bereid om met mij deze kookclub te…
Lees verder
Hoi smuller, Ik kom weer bij je langs om je een fijn weekend te wensen.Het heeft hier woensdag en donderdagochtend gesneeuwd.Gelukkig begon s middags de zon te schijnen.Dus het meeste is al weer weg.…
Lees verder
Hoi smuller, Ik kom weer bij je langs om je een fijn weekend te wensen.Het weer begint eindelijk een beetje mee te werken.Ik heb zelfs al even zonder jas in de tuin gezeten.Hopelijk is het van het…
Lees verder
Heel lekkere lasagna en eenvoudig te bereiden. Inderdaad een lasagna voor een mooie lentedag. Of zwoele zomeravond... … Lees verder »
Deze Mediterrane taartjes zijn snel klaar, maar toch heel indrukwekkend. Eet ze als lichte maaltijd met een salade van vb rucola of maak ze iets kleiner en serveer ze als voorgerecht of hapje. … Lees verder »
Overheerlijk gerecht van Piet Huysentruyt dat hij voor Carry Goossens klaarmaakte in de Highlands. (Piets Pan) … Lees verder »
Een heerlijk mediterraan soepje met zongedroogde tomaten dat zowel in de zomer als in de winter zal smaken. … Lees verder »
Een zalige Italiaanse hamburger. Om je handen bij af te lekken.
… Lees verder »
Serveer deze heerlijke tomatencompote met pasta of lamsvlees of gebruik hem als heerlijke, rijke basis voor een pizza. Je kan hem gebruiken bij zowel vis als vlees of past uitstekend bij een smakelijk gegratineerd gerecht. … Lees verder »
… Lees verder »
Deze taartjes zijn van allerlei varianten te maken, maar de Roma tomaat is ronduit de lekkerste en geeft de taartjes een volle smaak. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden of een dag van te voren gemaakt en opgewarmd worden. … Lees verder »
Zeer lekker Italiaans recept met grappa en taleggio-kaas. Wanneer u geen grappa in huis heeft kan er ook cognac, brandewijn of zelfs gewone witte wijn gebruikt worden. … Lees verder »
Een zeer lekkere mayonaise om allerlei gerechten mee te versieren.
… Lees verder »
RODE TONIJNTARTAAR MET RUCOLASLAATJE , ROZEMARIJN/ZEEWATERGARNAALSPIESJE EN ANSJOVISMAYONAISE.
Recept van restaurant Cucinamarangon te Turnhout. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Met heerlijk zomerweer wilt u natuurlijk zoveel mogelijk buiten zijn. En buiten eten hoort daar ook bij. Dit Mediterraan rond brood zal zeker smaken tijdens een zwoele zomeravond op het terras of bij een picknick op het strand of in het bos.
… Lees verder »
Recept uit het programma "Gentse waterzooi". Specialiteit uit Malta. De meest populaire pastizzi's worden met rikotta gemaakt, maar er bestaan nog 2 andere heerlijke variaties; de ene is met erwtjes en uien, in de andere worden ansjovis gestopt. … Lees verder »
Recept uit het culinaire programma "Gentse waterzooi" … Lees verder »
Heerlijke variatie op de klassieke kaasfondue. Recept uit het culinair programma "Gentse waterzooi" … Lees verder »
Recept uit het culinair programma "Gentse waterzooi". Zwitsere specialiteit. … Lees verder »
Dit is een recept dat ik toch wel zeker 1x/maand klaarmaak: eenvoudig, snel en zo overheerlijk !! Meestal laat ik wel de boter voor de saus weg: kwestie van minder calorietjes...
… Lees verder »
ECHT HEERLIJK !!
… Lees verder »
coccy volgt nog geen andere Smulwebbers.