Vltava
in Nederland beter bekend als de Moldau
Wil je weten wat voor weer het is/wordt in Praag of Brno
klik dan op het betreffende weerplaatje ...
Hoi hoi! Ik kwam via via ineens op jouw pagina terecht! Ziet er goed uit joh! Ik laat altijd even een berichtje achter, Dat is wel zo leuk toch! Kom je ook eens bij mij kijken? Liefs,…
Lees verder
ik kom jullie een spooky weekend wensen heel veel griezel plezier griezel groetjes desiree
Lees verder
Een mooie en informatieve pagina, complimenten!
Lees verder
test extra e-mailadres
Lees verder
Ook prima te maken van restjes kaas ? van die kleine stukjes, waar geen blokje of plakje meer te snijden is, en van stokbrood van gisteren. … Lees verder »
Lekker ouderwets hapje bij een potje bier, maar ook een prima morning-after (na veel bier) … Lees verder »
Een oud (winters) gerecht, geserveerd als een bijgerecht maar ook alleen smaakt het lekker bij de lunch, of bij een potje bier i.p.v. de meer bekende aardappel pannenkoeken ? Bramboraky. … Lees verder »
In Tsjechie heten ze ?Bramboraky? of ?Bramoborove placky?, in Praag ?Cmunda?... en overal smaken ze lekker bij een glas (donker)bier. … Lees verder »
Je kunt ze ook in een (grill)pan bakken, en in Tsjechie worden ze ?karbanatky? genoemd - voor het geval dat jij ze op een menukaart tegenkomt tijdens je vakantie. … Lees verder »
Oftewel tatarsky biftek op z'n Tsjechisch. Zo heb ik het vroeger in Praag geleerd om te eten en te maken, en het smaakt ons - hier en nu - nog steeds uitstekend! … Lees verder »
Vitamine B bommetje! Beproefd oud middel bij onzuivere huid - maar behalve dat nog lekker ook. … Lees verder »
* Sunkova rolka s krenovou slehackou *
Mierikswortel (kren) wordt in de Tsjechische keuken veel gebruikt. De 'Armoracia rusticana' is een winterharde, overblijvende plant van ca. 60 cm hoog, met grote donkergroene bladeren en kleine witte bloemetjes. Van de plant wordt de wortel gegeten, een penwortel die wel tot 60 cm diep kan gaan. Makkelijk te kweken, al duurt het een jaar of drie voordat de wortel geoogst kan worden. Eenmaal geplant is hij niet eenvoudig uit te roeien, omdat elk achtergebleven stukje wortel weer tot een plant kan uitgroeien.
De rolletjes staan in de categorie lunch/brunch, maar doen het ook prima bij een glas (Tsjechisch) bier.
Bron: AHOJ! nr. 188 (Ledenbrief van de Ver. Vrienden Nederland - Tsjechie&Slowakije) … Lees verder »
Heerlijk lunchgerecht voor paddestoelen- en eierenliefhebbers. Er hoort toast bij, maar met stokbrood is zeker zo smakelijk en lukt het beter om de eiercreme van je bord te 'deppen' ... In het recept gebruikt men ridderzwammen, maar je kunt ook kiezen voor andere paddestoelen met veel smaak. … Lees verder »
Maaltijdsoep met russula's, boleten, cantharellen en ridderzwammen. … Lees verder »
Russula's, eekhoorntjesbrood en cantharellen bepalen de smaak van dit Oud-Tsjechische gerecht. … Lees verder »
In het recept worden russula's, cantharellen, eekhoorntjesbrood en stobbezwammetjes gebruikt. … Lees verder »
De russula (Russula vesca) heeft een uitgesproken nootachtige smaak. … Lees verder »
Heel makkelijk te maken en lekker als bijgerecht. Houd er rekening mee dat de paddestoelen minimaal 4-5 dagen in de marinade moeten staan. … Lees verder »
In dit recept worden gedroogde paddestoelen gebruikt. Het wordt een 'hartige taart', die zowel warm als koud lekker is - handig dus, je kunt hem ruimschoots van tevoren bereiden. … Lees verder »
De cantharel (Cantharellus cibarius) is een veel gezochte paddestoel. In de keuken is hij op diverse manieren klaar te maken, bijvoorbeeld in witte gebonden soepen, gestoofd of in azijn ingelegd. Door het fijnhakken van gedroogde cantharellen krijg je een aromatisch paddestoelpoeder, te gebruiken in sauzen en cremesoepen of voor gehakt. … Lees verder »
Een zoet paddestoeldessert van parelstuifzwam (Lycoperdon perlatum), een van de vele soorten paddestoelen die in bossen, op weiden, op met gras begroeide paden en in bosgreppels groeit, zowel op laaggelegen gronden als op hoogvlakten. De parelstuifzwam is eetbaar en smakelijk, zolang het vruchtvlees stevig en wit is. De zoete paddestoelen kunnen zowel warm als koud gegeten worden. … Lees verder »
Makkelijk en lekker. Serveren met gebakken aardappelen. … Lees verder »
Heerlijk lunchgerecht, de aangegeven hoeveelheden zijn voldoende voor twee omeletten. Typerend voor de Tsjechische keuken is het gebruik van karwijzaad, dat je werkelijk in praktisch alle gerechten tegenkomt. … Lees verder »
In dit recept worden zadelzwammen (Polyporus squamosus) gebruikt. Het vruchtvlees heeft een komkommerachtig melige geur en alleen de jonge exemplaren zijn eetbaar. Met dit paddestoelextract kun je soepen en sauzen op smaak afmaken. … Lees verder »
ceska heeft nog geen restaurantrecensies.
ceska volgt nog geen andere Smulwebbers.