Ik ben Maurits en ben op 29 september 9 jaar geworden.
Ik heb een broertje van 7, Ole.
Deze pagina op smulweb heb ik gekregen voor mijn verjaardag van mijn Oma en Opa.
Omdat ik van lekker eten houd, kan ik nu zelf mijn eigen recepten kwijt.
Mijn liefste dier is onze poes, Dikkie Dik, ook vind ik mijn beer heel erg lief.
Ik zit in groep 5 van Kiezel en Kei. Dat is onze school in mijn woonplaats. Dit jaar krijg ik voor het eerst aardrijkskunde, maar ik weet al heel veel vlaggen van landen, want die heb ik al geoefend in de vakantie.
Gefeliciteerd met je verjaardag. Groetjes Cora.
Lees verder
Lees verder
hartelijk gefeliciteerd trudy
Lees verder
Lees verder
Deze pudding heb ik gekregen van mijn Oma en Opa voor mijn 10de verjaardag. Omdat ik dol ben op langevingerspudding. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Omdat Maurits, mijn broer, 29 september 10 jaar wordt. krijg hij van mij, met de hulp van mijn opa, allemaal heerlijke taarten. … Lees verder »
Alle hens aan dek voor een woest vieruurtje … Lees verder »
Sappige dranken voor sterke zeebenen. … Lees verder »
Sappige dranken voor sterke zeebenen. … Lees verder »
IJslollies gevuld met buit uit de oceaan. … Lees verder »
Tori-no-Teriyaki - gebraden kip. Veel spijzen in Japan wordenm et sojasaus gekruid. Sojasaus wordt gemaakt van soja- bonen, die de Japanners ook voor veel andere gerechten gebruiken. Als je de kip een paar uur in de soja-saus laat staan wordt ze bij het braden goudbruin en glanzend. Teriyaki betekent glanzend. Tegen de gastvrouw zeggen de gasten: itadakimasu. Dat wil zeggen "ik eet graag, dan u". … Lees verder »
Eibloemsoep. Hoe kan een ei in een bloem veranderen? De Chinese koks zeggen dat de kleine eisnippers die in deze soep drijven er uit zien als bloesemblaadjes. Je hoeft maar 2 "geheimen" uit de Chinese keuken te kennen om ook te kunen "toveren". In de eerste plaats moeten alle ingredienten klaar staan voor je gaat koken en ten tweede is het belangrijk, dat de eibloemensoep, zodra ze klaar is wordt opgediend. … Lees verder »
Atjar Ketimoen. (komkommersalade). Indonesie is een land met veel kleine en grote eilanden. De Indonesische rijsttafel is een maaltijd met veel kleine en grote bijgerechten. De meeste ervan zijn nogal scherp gekruid en dan is zo'n koel komkommersalade heerlijk fris. … Lees verder »
Khao Phat. Als een Thais kind honger heeft, zegt het "Hiu khao". dat betekent: "ik wil rijst". Khao betekent honger, maar ook rijst. Rijst wordt in Thailand bij elke maaltijd gegeten. Meestal wordt er veel meer gekookt dan nodig is: de rest wordt gebakken voor een volgende maaltijd. Dat heet Khao Phat. Wil je het als hoofdgerecht eten ,dan gebruik je garnalen; zonder dit kun je Khao Phat bij vlees,kip of vis serveren. … Lees verder »
Kiribat - zoete rijsblokjes. Sri Lanka is een zonnig eiland in de buurt van India. Trommels klinken: het feest begint. De mensen zitten inmooie zijden gewaden thuis rond de stookplaats. Ze wensen elkaar een Gelukkig Nieuwjaar en een goedeoogst. Daarbij eten ze zoete Kiribat-dobbelsteentjes. Zoals in alle landen inAzie is de rijst in Sri Lanka het belangrijkste voedingsmiddel. Op het eiland goeien ook veel kokospalmen. De kokosnoten worden vaak bij het koken gebruikt. Voor Kiribat-dobbelsteentjes heb je rijst en kokosnoten nodig. … Lees verder »
Het reusachtige grote India is beroemd om zijn verschillende kerriegerechten. Kerrie is een scherpe mengeling van vele kruiden. Een specialeteit, die in India ook vaak wordt gegeten is een kleien snack bestaande uit Cashewnoten. De Indiers roosteren zelf hun noten. Dat kun jij ook. … Lees verder »
Rabanadas zoete toast. De Portugezen praten niet alleen met plezier over eten - vooral tijdens feestdagen - maar ze koken ook graag. Bij feestelijke gelegenheden worden allerlei zoetigheden klaargemaakt. Veel ervan worden bedekt met suiker en kaneel; zoals deze Rabanadas - een speciale
Kerstversnapering. De Rabanadas komen op Kerstavond op tafel, samen met gekookte vis, aardappelen en een rijstpudding. Natuurlijk hoef je niet tot Kerstmis te wachten, maar kun je dit recept klaarmaken wanneer je zelf wilt. … Lees verder »
Gebakken vis. De grootste rijkdom van IJsland is de vis en de meeste IJslanders leven van de visvangst. Veel IJslandse vis zoals bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis, haring en zelfs walvis, wordt naar andere landen geexporteerd. Natuurlijk eten de bewoners zelf ook veel vis. … Lees verder »
Vruchtenschotel. In Oeganda, waar het heet en vochtig is groeien de heerlijkste vruchten: bananen, ananas, sinaasappels, grapefruits, papaya en mango. De smaak van papaya lijkt veel op die van meloen, en mango kun je het beste vergelijken met zoete abrikozen. Papaya en mango kun je soms in speciaalzaken kopen, maar ze zijn dan natuurlijk veel duurder dan in Afrika … Lees verder »
Stamppot kip. Dit stamppotgerecht komt uit Zaire, maar dergelijke gerechten worden in bijna alle Afrikaanse landen gekookt. Er zijn een heeleboel stamppotten, omdat elke kok zijn of haar eigen stamppot kan bedenken. Wanneer je een heel bijzondere Zairische stamppot wilt koken, doe er dan de ingredienten in die in het recept worden beschreven. Als je van hete spijzen houdt, kun je de stamppot - net als de Afrikanen - kruiden met Cayennepeper, Maar wees een beetje voorzichtig; het wordt gauw te heet. … Lees verder »
Garnalen. Ongeveer 500 jaar geleden ontdekten Portugese zeelui aan de West-Afrikaanse kust een riviermonding met duizenden garnalen. Ze noemden deze rivier "Rio dos Camaroes"(Garnalenrivier) en het land werd toen naar de rivier - Kameroen - genoemd. Ook nu nog zitten er veel garnalen in deze rivier en ze zijn in Kameroen een specialiteit. … Lees verder »
caco heeft nog geen restaurantrecensies.
caco volgt nog geen andere Smulwebbers.