Smulweb-lid sinds april 2005. > >Koken van huis uit, van thuis uit meegekregen, op mijn tenen voor grootmoeders aanrecht. Als hobby op hoog niveau mee mogen koken, onderweg veel kennis opgedaan. >> Ben een bourgondier, prefereer uitgebreid tafelen, kleine porties, ga voor smaak niet voor hoeveelheid. Opm.: Al de op deze pagina vermelde recepten zijn in eigen keuken één of meerdere malen uitgevoerd! koken, bridge, fotografie en scubaduiken in warm helder water.
Hoi smullersIk wens je een gezellig en culinair 2006 toe.Geniet van alles waar je maar van kan genietenDoe er een klein receptje bij.Tropical salade met gerookte kip Geniet er van! Veel liefs…
Lees verder
Lekker recept lijkt me! Hoeveel bruine fond moet er bij de port?
Lees verder
Hoi smulvrienden en vriendinnen Het gaat weer een heerlijk kookweekend worden voor mij. Wens jullie ook een gezellig en culinair weekend. Doe er een gezellig receptje bij: Een witte Chocolademousse…
Lees verder
Was toch een GEWELDIGE week he!!Bijna weekend en daar gaan we weer lekker van genieten!Doe er weer een lekker recept bij Een verrukkelijk geitenkaassouffleetjemet prei en zongedroogde tomaatjes!Klik…
Lees verder
Altijd de juiste gaarheid bij het bereiden van dikke stukken vlees, wild, gevogelte en vis, ook al wijkt uw oventemperatuur af. In principe kan er niets mis gaan.
Een kerntemperatuur meter is een meethulp die digitaal temperatuur weergeeft, deze is uitgerust met een temperatuursensor die in het vlees wordt geprikt.
Het laat toe dat er met lagere temperaturen kan worden gewerkt, waardoor de vleessappen in het vlees bewaard blijven hetgeen de malsheid en structuur ten goede komt.
Om salmonella besmetting te voorkomen is voor kip, kalkoen en varkensvlees een hogere kerntemperatuur vereist!
De aanschaf van een kerntemperatuurmeter vergt geen grote investering, Ikea verkoopt deze voor minder dan 10,00 euro. … Lees verder »
Het is mijn favoriete BBQ saus.
Dit recept is voor ongeveer 3/4 ltr. saus. … Lees verder »
Proeven om het ervaren te hebben. … Lees verder »
Een kipsaté met een verfijnde smaak, envoudig te bereiden. Grillen op houtskool komt de smaak ten goede. … Lees verder »
Simpel en lekker … Lees verder »
Sushi heerlijke apetizer of voorgerecht. … Lees verder »
Tonijn is een prachtige vissoort die zowel bereid als rauw te eten is.
Tonijn hoeft maar even om en om gegrild te worden, de binnenkant moet roze blijven. Het verdiend de aanbeveling één dikke moot te laten afsnijden.
Dit is een voor,- of lunchgerecht.
Bij garen verdwijnt de smaak. … Lees verder »
Roux vormen de basis waarmee de grote sausen gebonden worden, de bereiding hiervan lijkt op het eerste gezicht van weinig betekenis maar maar moet in tegendeel met de grootst mogelijke zorg en aandacht gebeuren.
De BRUINE ROUX, waarvan de bereiding vrij lang duurt, kan het beste van te voren gemaakt worden.
BLONDE en BLANKE ROUX worden doorgaans op het moment zelf bereid. … Lees verder »
Uienliefhebbers opgepast, dit taartje laat je ogen tranen van genot! … Lees verder »
De buurjongen is gaan vissen op de Noordzee en neemt gegarandeerd makrelen mee. … Lees verder »
Uien, - en mosterdsoep op zich al lekker, maar in combinatie heel erg lekker! … Lees verder »
Heerlijke salade, vooral bij grillegerechten. … Lees verder »
Het is even wennen, maar je raakt er aan verslaafd! > Verdund plus extra soja een heerlijke dressing. … Lees verder »
Sinaasappelsherrysaus, Spaanser kan het niet. … Lees verder »
Er is geen garnaal smaakvoller dan die uit de Noordzee.
Als voorgerecht halve hoeveelheden aanhouden. … Lees verder »
Lekker opkikkertje bij een borrel of barbecue. … Lees verder »
Deze eenvoudige bereiding komt de smaak van het vlees helemaal ten goede. … Lees verder »
Een smaakvolle salade, lekker bij gegrild of geroosterd vlees. … Lees verder »
Kip en barbecue onlosmakelijk verbonden. … Lees verder »
Het grillevisje bij uitstek.. … Lees verder »
branies heeft nog geen restaurantrecensies.
branies heeft nog geen artikelen geschreven.
branies volgt nog geen andere Smulwebbers.