
Ik mag graag in de keuken staan maar eet ook met plezier buitenshuis. In eetcafé's, Chinese of Thaise eethuisjes tot en met af en toe een bezoek aan restaurants waar men op topniveau kookt. Van alles kan ik genieten want met zorg en liefde koken is bij mij het uitgangspunt, alhoewel de toprestaurants me enorm kunnen verrassen door spannende combinaties van topproducten te serveren. Ik lust ook bijna alles, het enige waar je me niet toe kan dwingen is een glas melk drinken. Niet dat ik sta te trappelen om krokodillenvlees of een Peruaanse cavia op te eten, maar voor zover ik weet lust ik dus bijna alles. Dat wil niet zeggen dat ik een makkelijke eter cq inkoper van voedsel ben: de producten moeten vers zijn, vlees koop ik het liefst bij een groene slager en vis mag absoluut niet uit het vacuum komen van de Albert Heijn. Gemakspakjes en zakjes vermijd ik: "snel klaar; alleen nog vlees toevoegen" zoals de verpakkingen beloven is een aanfluiting en bovendien smaakt het nooit echt lekker. Iedereen kan binnen het kwartier, als eten dan toch om snel klaar gaat, een eenvoudig en smaakvol pastagerecht maken. Kortom: dit ben ik en welkom op mijn pagina. Kijk ook eens op Aan tafel met Tanja
Dit is zo`n gevalletje waarvan je bij het doornemen van de ingrediĆ«nten niet helemaal kunt bevroeden welk leuk eindresultaat het oplevert. Iedereen blij aan tafel en zo hoort het ook. Tenzij er een echte linzenhater tussenzit, da`s dan pech! … Lees verder »
Letterlijk betekent dit "spaghetti op de hoerenmanier". Merkwaardige naam maar het gerecht is pikant, zilt en verrukkelijk in eenvoud. Het leuke van dit gerecht is dat de ingrediĆ«nten die gebruikt worden in een goede voorraadkast en vriezer aanwezig zijn. Dus: voor onverwachts bezoek of voor wie geen zin heeft om na het werk nog in de rij van Albert Heijn te staan, is dit het perfecte gerecht. En niet geheel onbelangrijk: binnen 15 minuten op tafel! … Lees verder »
Verrassend aardige combinatie en supermakkelijk te bereiden. De porties zijn zeer klein en geschikt als onderdeeltje van een veelgangenmenu. Recept komt uit de Good Food Kerstspecial, 2005 … Lees verder »
Makkelijk te bereiden recept uit het kookboek Inter Scaldes & Jannis Brevet. In dit gerecht worden gekonfijte tomaten gebruikt die ongeveer vier uur nodig hebben in de oven. Hou hier dus rekening mee! (voor- of hoofdgerecht afhankelijk van het gewicht van de zeetongfilet) … Lees verder »
Rauwe witvis wordt overgoten met een heet oliemengsel en gaart slechts een heel klein beetje. Subliem recept van topkok Nobu Matsuhisa. … Lees verder »
Tussen- of voorgerecht met een bijzondere paddestoelensoort … Lees verder »
De ultieme "umami-belevenis": Japanse soep en in deze versie met tofu en shitake-paddenstoelen. Umami is de vijfde basissmaak en betekent in het Japans iets als "mmm, lekker". Umami-smaakmakers zijn oa zeewier, verse shitakes en sojaproducten. … Lees verder »
Op z'n Spaans Queso manchego con membrillo. De manchego wordt in puntjes van een halve centimeter dik geserveerd met daarop de kweepeerpasta. Succes verzekerd. … Lees verder »
Dit recept uit "Jane Grigson Groentekookboek" is weer een van die verrassingen die ik regelmatig in dit uitstekende boek, en wat mij betreft een van de betere groentekookboeken, aantref. Een aanrader dus voor iedereen die iets bijzonders wil maken met bieten. … Lees verder »
Overheerlijke sap of saus voor onder andere door de yoghurt. In mijn ouderlijk huis is een koelkast zonder zelfgemaakte bramensap bijna onvoorstelbaar. … Lees verder »
Aardappelgerecht uit de Perigord. De rauwe aardappelschijfjes worden in ganzen- of eendenvet gaar gestoofd. Tip voor de Frankrijkgangers: neem op de terugweg uit de supermarkt een blik, of meer dan een, confit mee van gans of eend. Behalve het vlees zit er ook veel vet in het blik dat je voor dit gerecht kunt gebruiken. … Lees verder »
Zomers, simpel en snel. … Lees verder »
Een recept van de Australische Bill Granger. Nog onbekend in Nederland, maar dat gaat veranderen! Recept komt uit zijn boek "Man in de keuken" dat zojuist is verschenen. Een absolute aanrader. … Lees verder »
Mediterraan getint gerecht (een groot voorgerecht of klein hoofdgerecht); de doradefilets worden op de huid gebakken … Lees verder »
Een prachtig Japans bijgerecht. De miso maakt de aubergine vol en romig van smaak. … Lees verder »
Afkomstig uit een van de keukens van de dames Floor van Ede en Wilmar te Winkel: Van Baerle, Le Zinc, !Zest of Zabar's. Gewoon lekker en simpel. … Lees verder »
Dit is de kaasfondue zoals mijn moeder die met regelmaat maakt. Het geheim voor een goed resultaat? Kirsch uiteraard en "achtjes draaien" met een vork. … Lees verder »
Tjee, wat lekker en makkelijker kan haast niet. … Lees verder »
Sardijnse pastaschotel: eenvoudig te maken. … Lees verder »
Gevulde Siciliaanse sardientjes voor Carla … Lees verder »
09-08-2008 | Omdat het al enkele dagen mooi weer was en de voorspellingen goed zouden blijven reserveerden we twee dagen van te voren een tafel voor vier…
13-12-2005 | Hoge verwachting van derde bezoek aan Pascal Jalhaij in nieuwe setting
17-11-2005 | De Amsterdamse Pijp is een bijzonder restaurant rijker
16-11-2005 | Culinair equivalent van aanschuiven aan tafel Reeds om 18.00 uur betraden wij het monumentale pand op een nazomerse avond waarin Lambermon's…