lachen! oktober 2007

Denken...
Eerst dachten we: niet aan denken
Dat hebben we toen gedaan
Maar twee seconden later
Dachten we er toch weer aan.
Nee, zo eenvoudig is dat niet
Want weet je wat je doet
Je denkt er ook aan als je denkt,
Dat je er niet aan denken moet.
Mijn naam is Berti en ik heb op mijn pagina recepten staan die ik sinds jaar en dag heb uitgeknipt uit tijdschriften en in ordners bewaard. Veel van die recepten heb ik uitgeprobeerd, dus je kunt ze rustig meenemen.
Mijn tweede pagina heet diner-idee, waar kant en klare diners en suggesties ervoor te vinden zijn. Een echte aanrader.
Klik hier.
Een derde pagina heb ik geopend met de naam: europa-recepten. Een pagina met authentieke recepten uit alle landen van Europa.
Klik hier.
Op 23 april 2003 ben ik voor de eerste keer oma geworden van een prachtige kleinzoon Jens.
En op 22 juni 2003 van een even prachtige kleindochter Elisabeth.
En soms komt aan geluk geen einde, want ik heb inmiddels 4 kleinkinderen. Jens heeft er een broertje bij en die heet Nils (30-06-2005) en Elisabeth heeft een zusje gekregen Cecilia (28-05-2005). Geen woorden voor zo mooi!
Nooit
kuste de zon
zo innig de aarde
Nooit
deed de wind
zo n verrukkelijke vondst
Blijk van liefde
droom die uitkwam
Kind
weergaloos kind
Hans Bouma
Ik wens al mijn vrienden en volgers een heel gelukkig, gezond en natuurlijk smakelijk 2016...
Lees verder
Laagjessalade is een recept uit De Waal op Texel. Op menig dorpsetentje is dit gerecht van de partij. Het laagje bieslook geeft een mooie kleuropmaak. Gebruik een grote glazen kom of accubak, zodat alle ingedriënten goed zichtbaar zijn. … Lees verder »
Een "alles-in-één-pan-gerecht" dat heerlijk van smaak is. Je gezin of je gasten zullen smullen! … Lees verder »
Dit gerecht is heerlijk met rijst en gekruide pinda's (seroendeng). … Lees verder »
De Turkse keuken heeft een buitengewoon hoog niveau en kent talloze verrukkelijke en gevarieerde gerechten. Alle reden om dit Turkse recept eens uit te proberen. … Lees verder »
Dit recept komt van chef-kok Edwin Roest van restaurant t Rode Hert in Velsen-Zuid. Hij heeft het klappen van de zweep leren kennen in het Schoorlse sterrenrestaurant Merlet. … Lees verder »
Of spinasie-appelsop met forel, zoals ze in Zuid-Afrika zeggen. … Lees verder »
Als je dit recept maakt met Texels lamsvlees, heb je een topper!
Bron: voorlichtingsbureauvlees.nl … Lees verder »
Schouderkarbonades in een stoofpotje, super lekker! … Lees verder »
Gerecht naar een origineel Marokkaans recept waarin onder andere de traditionele amandelen moesten wijken voor pinda's. Het is een typisch mediterraan gerecht gebleven en juist daardoor kunt u de couscous heel goed vervangen door droog gekookte rijst of door een van de vele kleinere soorten Italiaanse pasta, zoals de bij ons al van oudsher bekende elleboogjes- of schelpjesmacaroni. Bron: Noordhollands Dagblad … Lees verder »
Bron: Visbureau … Lees verder »
Bron: Visbureau … Lees verder »
De panpizza is geen Italiaans gerecht. Je kunt je zelfs afvragen of men er wel weet wat een panpizza is. De panpizza werd in de jaren zestig van de vorige eeuw gecreeerd door medewerksters van het Nederlands Zuivelbureau in Rijswijk (ZH). In de loop van de jaren zijn er vele varianten ontstaan waarvan de panpizza van vandaag er een is. … Lees verder »
Pas jaren later kwam ik er achter dat de 'gebakken griesmeel' van mijn grootmoeder in Beverwijk als 'creme frite' in vrijwel alle klassieke Franse kookboeken voorkwam. Creme frite is niet alleen in Frankrijk maar ook in Spanje en Italie populair. In ons land is het voor zover ik weet niet zo ver gekomen. U kunt de creme frite, die ook met custardpoeder en/of eierdooiers kan worden gemaakt, als nagerecht opdienen maar ze smaakt ook, samen met een compote van (verse) vruchten, goed na een brunch en zal het zeker goed doen tijdens een kinderpartijtje. … Lees verder »
Oorspronkelijk lunchgerecht uit de tijd dat men in veel restaurants tijdens de middaguren nog een z.g. 'kleine kaart hanteerde. De 'kleine kaart' kom je zo hier en daar in ons land nog wel tegen maar het zijn uitzonderingen. Op de 'kleine kaart' noteerde men vroeger kleine gerechten tegen lage prijzen die vrij snel konden worden opgediend. (bron: NHD) … Lees verder »
Een-persoons soufflepotjes fungeren in het recept als kleine terrines voor een gerechtje dat de Fransen een gateau noemen en bij ons eigenlijk een taartje dient te heten. Hoewel in het recept is aangegeven dat de gerechtjes op de bordjes gestort moeten worden kunt u ze, zonder enig bezwaar, ook in de soufflepotjes opdienen.
Uit: Noordhollands Dagblad. … Lees verder »
Overgenomen recept van site van AH (als je niet veel tijd hebt en toch lekker/eenvoudig wilt eten) … Lees verder »
Salade die niet smaakt zoals in Thailand. Daarvoor ontbreekt het ons aan de juiste ingredienten. Niettemin een kostelijke maaltijd die u wellicht terugbrengt in oosterse sferen.
Het Thaise gerecht van vandaag zal u niet in Thaise sferen kunnen brengen. Daarvoor ontbreekt het in ons land aan de juiste ingredienten. De spinazie is anders en daar waar in het recept pindakaas is aangegeven gebruiken de Thai ragfijn gemalen geroosterde pinda's en kiezen voor een vissaus (Nuoc Mam of Nam Pla) bij het op smaak brengen van de dressing. … Lees verder »
Ja, ik weet het, er staan al een aantal courgettetaarten op Smulweb, maar deze is net weer even anders. Bovendien heb ik hem gemaakt voor een groepje vrienden en daar werd dit gerecht enthousiast ontvangen en daarom zet ik hem graag op mijn eigen pagina. … Lees verder »
Een heerlijke groenteschotel, die speciaal wordt met de zalm en garnalen. … Lees verder »
Heb je een keer weinig tijd en wil je toch een lekkere maaltijd op tafel zetten, kies dan voor deze spinazie-ovenschotel. … Lees verder »
25-10-2002 | Lekker Italiaans eten!
Omdat ik niet zo dikwijls uit eten ga, ben ik ook niet zo bekend met de restaurants in eigen stad. En dan kun je nog…
08-08-2002 | Voor mij een topper! Gelijk maar even iets recht zetten: de naam is niet Herberg maar
Restaurant Het Roode Hert.
Fax : 0255 ~…
30-07-2002 | We hebben hier uitstekend gegeten! Het restaurant is gevestigd aan de Jan Pieter Heyestraat 145, 1054 MG Amsterdam,
tel. 020-77 14…
13-01-2000 | Culinair genieten, verzorgd, gezellig en sfeervol. Ik had in de quoten-kwis van Radio Noord-Holland een diner voor 2 personen gewonnen.
Dus op…