1. Home
  2. Community
  3. anne.

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over anne.  Stuur een bericht

Ben in de reiswereld actief geweest, waardoor ik met veel fantastische kookculturen in aanraking ben gekomen.
Ruim 10 jaar woon ik nu alweer in het Rijk van Nijmegen en voel me er meer dan thuis, de stad is prachtig en de omgeving werkelijk schitterend.
De Nederlandse en Duitse grensstreek hier steken Twente, waar ik geboren en getogen ben, beslist naar de kroon, ik houd van allebei. Heb helemaal mijn draai gevonden en kan een aardige wandeling verzorgen in de wijde omgeving van Nijmegen.
Qua natuurschoon doen ze weinig voor elkaar onder Twente en Het Rijk van Nijmegen en omgeving.

Op cultureel gebied komen we hier uitstekend aan ons trekken.
Het Muzieum in Nijmegen kan ik iedereen aanraden vooral ook met kinderen, evenals het Natuurmuseum, met kinderen een topper. Zo kan ik nog wel even doorgaan.
We hebben ook nog Oriëntalis dit museum is tijdelijk gesloten, Het Afrikamuseum, het National Bevrijdingsmuseum, en niet te vergeten Het Valkhof, en dan noem ik de meest bekende.

Op culinair gebied kunnen we binnen een straal van een half uur rijden vrijwel elke keuken ontmoeten.
Het Rijk van Nijmegen, TOP!!

Winkelen in Duitsland vind ik ook leuk en niet te vergeten, aantrekkelijker geprijsd en vaak betere of net zo goede kwaliteit.
In de Ooij kun je alle seizoenen genieten van een schitterend landschap met een rijke flora & fauna en dat doen we dan ook zo gauw het even kan. Het bezoekerscentrum De Gelderse Poort geeft veel info en tips.

Heb hier inmiddels een aantal leuke vrijwilligersbanen, 5 om precies te zijn, die bijzonder veel tijd vergen, dus ik maak momenteel noodgedwongen keuzes. Mijn leukste vrijwilligersbaan heb ik in een verpleeghuis, waar ik samen met een paar vaste kookmaatjes elke 2 weken voor 6 bewoners, een door hun gekozen hoofdgerecht bereid, waarbij wij een passend voor- en nagerecht maken. In een instelling kan veel, maar nog steeds niet alles op het gebied van voeding en dit is een bijzonder gewaardeerde aanvulling.

Koken, en dan vooral de Mediterrane keuken, het maakt eigenlijk niet uit welk land aan de Middellandse zee.
Zowel de Europese als de Arabische keukens kunnen mij bekoren.
Dingen die ik naast mijn werk graag doe, zijn onder meer kookboeken lezen en verzamelen, bloemschikken en keukenkruiden telen. En nog veel meer, maar dat staat in geen relatie tot het Smulweb.
Vooral onze kleinzoon is een enorme verrijking voor ons leven. Wat is het bijzonder oma te zijn!

Waar je mij beslist GEEN PLEZIER mee doet, IS PLAATJES in mijn gastenboek zetten.


Over anne.  Stuur een bericht
Isola Bella
Isola Bella
Fruitstalletje

Taormina

Taormina
Eeuwenoude olijfboom

Agrigento

Agrigento
Tempel van Concordia

Agrigento_Vallei v/d tempels

Agrigento_Vallei v/d tempels
Zicht op Taormina en Castel Mola

Vanaf de boulevard van Naxos.

Vanaf de boulevard van Naxos.
Doorkijkje op de Etna
Doorkijkje op de Etna
Doorkijkje op de Etna

Vanaf het Grieks theater

Vanaf het Grieks theater
Zicht op Taormina en het Grieks Theater

Vanaf La Madonna della Rocca

Vanaf La Madonna della Rocca
Bloemenzee
Bloemenzee
Molen bij Las Salinas
Molen bij Las Salinas
Etna, in al haar pracht

Met waarschuwend rooksignaal.

Met waarschuwend rooksignaal.
Wat Etna kan aanrichten als ze haar lava spuwt!
Wat Etna kan aanrichten als ze haar lava spuwt!
Sicilia circa 1662
Sicilia circa 1662
8.12.06
8.12.06
Bekijk alle recepten van anne.
Bekijk alle artikelen van anne.
Vrienden op Smulweb (31)
Bekijk alle vrienden van anne.
Top