Hallo victorus , Ten eerste WELKOM op Smulweb ! Ik neem je recept graag mee hoor , lijkt me erg lekker !! Wij houden thuis van pittige hapjes. Als ik het gemaakt heb , hoor je het van me.…
Lees verder
Een gerecht waarbij groene asperges in een kerstboom decoratie op het bord verschijnt. De met mosterdsaus gemarineerde kwartels heb ik al eerder op het Internet gezien. Weer eens wat anders dan de gebruikelijke kerstmaaltijden. De maaltijd is snel klaar maar houd wel rekeing met ruim 2 uur marineren van de kwartelfilets. … Lees verder »
Een gemakkelijk en smakelijk hapje dat bij vele gelegenheden geserveerd kan worden. Daarnaast is het een goedkope amuse en is snel klaar, maar moet ongeveer een half uur in de koelkast rusten. De gewurtztraminer wijn zorgt voor een kruidig accent. … Lees verder »
Zelf gemaakt als variatie op gerechten die ik eerder gegeten heb. … Lees verder »
Ik neem vaak een potje mee naar kennissen en die zijn er altijd dol op. Ik heb het recept al vaak moeten doorgeven. … Lees verder »
In Frankrijk bestaan er speciale (en populaire) entrecote restaurants. Daar wordt entrecote met frites en saus charmelcia geserveerd. Het recept van charmelcia saus is enige tijd geheim gebleven maar uiteindelijk toch op het Internet (Franse sites) verschenen.
Het verrassende ingredient is kippenlever. … Lees verder »
Dit zijn de tapas kroketten zoals ze in veel tapas restaurants in Spanje geserveerd worden. Is weer eens een wat andere borrelhap.
… Lees verder »
Ik heb dit gerecht een keer in een sterrenrestaurrant gegeten, goed geproefd en thuis nagemaakt. … Lees verder »
Deze basis saus is een heerlijke, milde, romige bijna zoete saus die simpel te maken is. Schrik niet van de 30-60 minuten bereidingstijd want u hoeft er maar even bij te blijven en af en toe terug te komen als de keukenwekker gaat. Eenmaal een keer gemaakt en u bent verloren. U wilt nooit meer een andere tomatensaus.
U kunt uiteraard grotere porties maken en de rest van de saus in de koelkast bewaren. … Lees verder »
De varkenspoten moeten 50 min zachtjes koken en daarna wordt een minieme hoeveelheid vlees er uit gehaald. Maar ja de smaak van het vlees maakt alles goed, vraag de slager of hij de poten niet te kort afzaagt. U maakt een heerlijk en origineel voorgerecht dat bijna niets aan ingredienten kost maar waar nog lang over gesproken zal worden.
Ik heb dit gerecht in Frankrijk in een restaurant gegeten en zonder recept nagemaakt. … Lees verder »
Dit is een gerecht zoals ik het weleens in een restaurent heb gegeten, echter nu met een "twist". … Lees verder »
De eerste reactie is altijd: Is het niet erg heet? Na mijn geruststelling dat het niet of nauwelijks heet is gaat men eten. De ah'en oh's zijn niet van de lucht. Iemand wilde dit als voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht! … Lees verder »
De traditionele manier om Padron pepers te maken. Het moeilijke aan dit gerecht is het vinden van verse pepers. Die zijn o.a. te koop in de webshop van Westlandpeppers www.westlandpeppers.nl
U kunt ze ook zelf in uw tuin kweken als de temperaturen niet meer onder 10 graden daalt. De pepers worden onrijp geoogst als ze maximaal 5 cm lang zijn.
De peper is vernoemd naar het plaatsje Padron in Spaans baskenland waar paters die terugkwamen uit de Spaanse kolonien de pepers in de 16e eeuw daar introduceerden. In Padron wordt elk jaar op de eerste zondag in augustus het peperfestival gehouden. … Lees verder »
Gevulde jalapeno pepers … Lees verder »
Victorus heeft nog geen restaurantrecensies.
Victorus heeft nog geen artikelen geschreven.
Victorus volgt nog geen andere Smulwebbers.
Victorus heeft nog geen vrienden op Smulweb.