Ik zal geen echte keukenprinses wezen in vergelijking met vele anderen,doch mijn focus ligt hoofdzakelijk op budgetvriendelijke en toch heerlijke recepten , alsook sta ik zelf open om steeds nieuwe dingen te proberen,je weet maar nooit ! Daarnaast hou ik mij bezig met alles dat te maken heeft met de weg naar zelfvoorziening. Graag deel ik mijn tips en advies om met slechts enkele eurootjes een 5-star-diner te maken . Alle feedback is welkom zolang we het respectabel kunnen houden waarvan ik reeds veronderstel dat ik daar kan van uitgaan . Groe(n)tjes uit een groene keuken :-)
Vergeten. Dit was ivm het tarwe recept. Groet C
Lees verder
Welkom op Smulweb! Persoonlijke recepten zijn altijd leuk. Het bereidingsverhaal is een beetje lang en het is erg aaneengesloten. Misschien is het beter om het iets in te korten /puntsgewijs neer te…
Lees verder
Wie een Chicken Tikka Massala én zeker een Vindaloo niet overslaat zal van dit gerecht zeker geen spijt hebben ! Wie zegt dat chicken of lamb Madras persé mild is ? Deze Madras is naar mijn mening allesbehalve flauw doch niet zo heet als een vindaloo , eerder in de richting van een massala met dat tikkeltje extra spicy ! En het belangrijkste detail ? Dit is een authentiek restaurant-recept dat ik kreeg na een avondje eten bij een buitenlands koppel ( in hun restaurant uiteraard en ze zijn afkomstig van ? jawel Indiaas recept blijkt overal ter wereld zo populair dat men haast vergeten is hoe weinig centjes het nu eigenlijk ECHT zou kosten om het klaar te maken ! Dit recept is zo ie zo authentiek doch goedkoper dan hoe anderen het klaarmaken ! En , in tegenstelling tot de milde curry is deze rode curry een toppertje ! … Lees verder »
Ik geloof dat we het allemaal eigenlijk wel kennen , dat zacht plat stuk brood dat je bv krijgt bij de bestelling van een chicken tikka massala ? ook altijd lekker als tussendoortje , simpelweg als toastjes , gewoon als bijgerechtje of een wat gezondere snack voor de televisie , bij deze het gewone receptje , eventuele kruiden , boter , olie , kaas of wat voor lekker je wil kan je zelf in het recept verwerken , enjoy ! … Lees verder »
Pompoen alleen bij HALLOWEEN ? I disagree ! dit recept vind ik persoonlijk toch een tikkeltje een ideale try out wat butternut betreft , dit maal met pasta Penne en de volgende keer met... mmh dat lees je later wel ;-) . het is eenvoudig en snel , super comfort food voor de tijd van het jaar , gezond én overheerlijk , bovendien kan je deze pasta met butternut op wel zoveel verschillende variaties combineren , geweldig toch ? ( fotokapje bleek op de lens te zitten dus foto volgt nog in blogverslag , gelieve mij te verontschuldigen en hopelijk maakt het recept op zich alles voor nu eventjes weer goed ! ) … Lees verder »
Heerlijk om zelf een glaasje limonade te maken en samen met je familie en vrienden te drinken met dit warme weer ! Maar toen ik in de winkel een fles ' grenadine ' kocht kon ik het echter niet smaken , bleek op alle flessen te staan dat ze allen gemaakt zijn met vlierbessen en andere soorten fruit maar geen 1 met granaatappels , hoe gek als grenadine juist gemaakt is van granaatappels ? Ik kan er geen wijs uit maar de naam grenadine lijkt me sterk misbruikt en als consument voel ik mij bedrogen want smaakt het ? hm geef mij toch maar de echte grenadine dan maar ! De granaatappel zelf is juist dé bron van vitamine C en Kalium , wat een vlierbes niet bevat , wist je overigens dat deze vol polyfenen zit ? En daarnaast en nog grotere bron aan vitamine C dan sinaasappelen ? supergezond dus in andere woorden ! Daarom besloot ik mijn granaatappeltjes op te offeren voor een heerlijke limonade waar we van genoten in het zonnetje met eenvoudigweg water ! healthy ! yummy ! … Lees verder »
Toen mijn tante trouwde was het meteen met alles erop en eraan , verhuis naar de USA erbij en dan nog in ' the desert ' , hoera want ook was er naast de Amerikaanse kip met honing , citroen en mosterd ook nog een dessert . Alle eer aan zowel mijn uncle met het accent van Texas als aan mijn tante en tijdens een Skype gesprek reageerde " och ma mieke toch , ge moet geen sojasaus hebben , wij American people hebben voor alles wel een oplossing " en jawel de soyasaus ? Schrap die al maar indien gewenst , omdat vele mensen het niet verteren of kortweg niet lusten maar vooral om de overheerlijke smaak én looks deel ik het receptje even
.
Wist je overigens al dat de meeste Amerikanen vaak nog kip klaarmaken om bij de TV op te eten ? Of ergens heel laat in de avond / nacht nog :-) ! … Lees verder »
"Aubergine,wat is dat ? Hoe smaakt dat en in welke gerechten doe je dat?" Dat vroeg ik nog toen ik bij de fruit-en groentenwinkel de lage prijsjes van deze veelzijdige en vlezige groente zag staan met de woorden '' seizoensproducten" , ik kreeg als reactie " och daar kan je alles mee gereed maken ! Dat is zo met nen aubergin!da gij da ni kent ?? " Tja , ik heb het nooit eerder geproefd maar ik heb de mooie zwarte groentjes toch aan halve prijs meegekregen want het waren de laatste en de korf moest leeg. Nu , dit is normaliter geen recept ik zou plaatsen op een webstek als deze owv het feit dit verre van speciaal is maar ik blijf de focus leggen op " budgetkoken" en oh jee wat een weekend was me dat ! Ik was zonder stroom gevallen en je kan het al raden : de koeling werkte niet en de hoge temperaturen zorgden voor veel bederf van alle voeding ik aangekocht had dus moest ik roeien met de riemen die ik had(écht budget koken dus ! ) en wonder boven wonder ? Aubergine behoort vanaf nu bij 1 van mijn favorieten ! ze staan inmiddels ook reeds in de tuin , tja , wat wil je , heerlijk is die ! hopelijk valt dit recept uit hoofdzakelijk de moestuin in de smaak ! Hier alvast wel , al is het zeker geen hoogstandje ;-) … Lees verder »
Nooit gedacht dat ik dit heerlijk en vooral bijzondere receptje delen zou . Het komt aanvankelijk van iemand die van opinie was dat hij niet koken kon toen hij met z'n drukke bestaan toch nog de verantwoordelijkheid voor drie kinderen in de keuken op zich nam als alleenstaande vader en akkoord hij heeft het erg hard te verduren gehad , tot de dag er stilte viel aan tafel ! Iedereen keek eerst met de alomgekende lange tanden naar de kookpot tot het deksel eraf gehaald werd " uhm papa wat is dat ?? " , het enige de arme man hierop nog durfde antwoorden was " da's eens iets anders dan rijst maar lijkt er wat op , dat is tarwe en groenten in saus " , niemand die een al te grote schep op het bord wou zien tot de eerste blikken van verbijstering vielen ;-)) ! de reden dat ik het deel ? Als je de glunderende blik van een soort van opluchting en ' eerherstel ' door de dankbaarheid van je gasten zou zien dan zou je het wel moéten delen opdat iedereen ervan genieten kan ! Geen van zijn kinderen die kloeg en sterker nog likten we net onze borden schoon . De glimlach op mijn vaders gezicht zit in dit zelfbedacht receptje van hem en laat die smakelijke glimlach ook jullie nu maar eens goed smaken ! Het is eenvoudig maar heel erg lekker !! Het is een receptje dat ik bovenaan de lijst favorieten heb thuis dat ik afwissel met dan eens wat pasta(en en en en ! ) en dan het originele receptje , heerlijk ! extra nodig in de keuken ? datgene dat altijd aanwezig is in dit recept : zuivere liefde en in mijn geval dé chefkok als vaste begeleiding : wijlen papa . . Een recept gedeeld uit dankbaarheid voor wie hij was en tenslotte van wie het oorspronkelijk is , omdat iedereen dit mag proeven waarvan ik zeker ben dat het ge(s)maakt kan ! Uit respect voor de man die zogezegd niet koken kon maar het toch maar allemaal voor elkaar bracht waarvan dit 1 van zijn topreceptjes was in ' den beginne ' , eenvoudig en lekker koken , alsook budgetvriendelijk , niet al te complex voor ook zij die mogelijks graag leren basis koken . Ik sta open voor alle feedback , zolang het maar netjes blijft ! Zelf suggestie's voor dit recept ? Evenzeer hoor ik graag uw feedback ! dank u ! … Lees verder »
Ken je dat ? Je hebt allerhande blikken in je conserven berging en je weet maar niet wat je zou kunnen (s)maken met sommige dingen waarbij je je soms afvraagt hoe ze daar nu eigenlijk zelfs terechtkwamen! je ouders brachten het eens mee en jij kreeg een gevulde zak waar toch enkele blikken sardientjes tussen staken of je kreeg het ooit eens bij de éen of andere aankoop gratis in de winkel . Vaak belanden die zaken dan ook , tenminste als je er geen weg mee weet gewoon in je vuilnis of ze blijven jarenlang op de plank staan . Maar eens je dit receptje geproefd hebt ? O nee , niets blijft op die conservenplank staan ! Het kost immers toch geld en het is voeding ? Vooral een receptje voor wie prijsbewust is en toch nog lekker wil kunnen eten ! Of gewoon al diegene die wel vanalles willen uittesten in hun keuken en graag lekkers eten met gezond tussendoor en variatie . Het recept komt eigenlijk geheel van iemand die ik nauwelijks ken . Ik stapte mijn vertrouwde nachtwinkel binnen en ik rook die heerlijke kruidige geur door heel de winkel waarbij het water me in de mond kwam , echt ik kreeg al spontaan honger door de geur dus stelde ik de vraag ook wat er nu precies oh zo heerlijk geurde , weliswaar in het Engels want de uitbaters spreken hun eigen taaltje , de man achter de toonbank wees toen naar enkele sardienenblikken met duim omhoog . Ik dacht even bij mezelf ' o jee nee dank je en toch vraag ik me af hoe dan het water mij hier in de mond van komt ' , om die reden vroeg ik wat ik dan nog allemaal rook waarbij de man me zo vriendelijk was het recept neer te pennen door slechts de ingrediëntjes in volgorde te schrijven en gelukkig het aantal en zelfs de tijd ! Ik hoop dat jullie dit receptje evenzeer kunnen smaken als ikzelf , want dat is exact de reden waarom ik het deel , omdat het verdorie nog ontzettend lekker is ook en ik tegenwoordig als een favoriet visgerecht beschouw ! Eet smakelijk ! … Lees verder »
VickyIliaens heeft nog geen restaurantrecensies.
VickyIliaens heeft nog geen artikelen geschreven.
VickyIliaens heeft nog geen vrienden op Smulweb.