Hoi. Bedankt dat je dit recept van mij in je kookboek hebt gezet. Ik hoop dat je het lekker vind. Wil je het nog eens laten weten als dat zo is? Vorige week had ik een heleboel verse vijgen gekocht.…
Lees verder
Jij had een recept(en) van me meegenomen, nog bedankt ervoor!: Een BBQ recept waar je tenen van omkrullen zo lekker is het.. en als je aan de lijn bent mag je deze gewoon overslaan .... Kaas…
Lees verder
Als lunchhapje of met lekkere vers breekbrood met schaaltje goede olijfolie erbij en een salade als diner. Kan allemaal. Voor de luxe variant vervangen we de spekblokjes door lekker grote garnalen! … Lees verder »
Eenvoudige hartige kost voor de stevige trek in het najaar, lekker met een flesje Bokbier erbij.
Niks nieuws maar zo met een uitje erdoor en een scherpere Indiase kerrievariant heeft het heel wat pit! … Lees verder »
Maak een heerlijk kruidige en geurende couscousschotel in een handomdraai. Pitabroodje erbij, beetje hummus en de maaltijd is helemaal compleet! … Lees verder »
De zomer komt eraan, tijd voor de bbq, lichtere maaltijden en salades! Gerookte zalm op toast met een glaasje witte wijn is niet te versmaden, vooral met een licht zure mosterd-/dilledressing! Overal te koop in flesjes en potjes, maar net zo makkelijk zelf te maken en smaakt veel lekkerder! … Lees verder »
Chefkok Yotam Ottolenghi combineert zijn eigentijdse kookstijl met de traditionele Marokaanse Berberkeuken. Deze kruidige couscoussalade met gegrilde cherrytomaatjes smaak heerlijk bij een gegrild stukje lamsvlees en met een saus van Griekse yoghurt met knoflook en olie. Perfect voor een zomerse dag, buiten in het zonnetje. … Lees verder »
Luchtig en romig bijgerechtje uit de oven als onderdeel van een italiaanse lunch voor vrienden (waaronder een tomaten/paprikasoep, een capresesalade, een koude pastasalade met tonijn en een heerlijke traditionele lasagne). Lekker met een glaasje lichte rode wijn. … Lees verder »
Een makkelijk en smakelijk pastagerechtje voor de zondag met ingredienten die ik nog in huis had. … Lees verder »
Ottolenghi blijft me inspireren, zijn gebraden kip met couscous is niet te versmaden. Heerlijk gekruid en toch ook lekker fris voor het voorjaar. Het recept heb ik een klein beetje aangepast naar mijn eigen smaak! … Lees verder »
Lekker, pittig, gezond, makkelijk en snel klaar! IN een handomdraai een lekkere lunch of diner om indruk mee te maken. … Lees verder »
Eerlijk gepikt uit kookboek van Yotam Ottolenghi. Hemelse marinade, mals vlees, stevig glas wijn, lekker met een geurige couscousschotel en/of met pitabrood en http://www.smulweb.nl/recepten/1411685/Rode-bieten-dip-met-hazelnoten … Lees verder »
Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die wordt bereid met dunne pastabladen van circa 10 bij 15 cm.
In het Nederlands worden deze bladen lasagnebladen genoemd, in het Italiaans worden ze aangeduid met lasagne (meervoud). Ook de complete schotel wordt in het Italiaans met deze term aangeduid, ofwel lasagne al forno (bladen uit de oven).
De traditionele Italiaanse ovenschotel stamt uit Marche, Emilia Romagna en midden-ItaliĆ« in het algemeen. In Noord- en Zuid-ItaliĆ« kan lasagna iets anders betekenen, zoals smalle stroken pasta, die al dan niet in de minestrone gaan. In Toscane bestaat een variant met kastanjemeel: le lasagne bastarde ofwel lasagne matte della Lunigiana. Hoewel lasagne een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit Griekenland, waar "lasanon" platte deegkoek betekent. Bron: wikipedia. … Lees verder »
Zondagmiddag. Mijn beste vriend komt spontaan langs. Gezellig! Wat heb ik nog in huis voor de lunch ? Het is een hamburgerfantasie geworden. Eigenlijk meer een gehakttaartje. "Moet je op Smulweb zetten!" was zijn reactie. Dus........bij deze! … Lees verder »
Het is niet mijn gewoonte om te "lenen" maar dit recept wilde ik erg graag delen, ookal heb ik het uit een kookboek gehaald...."Jeruzalem" van Yotam Ottolenghi en Sami Tamini en is het een kwestie van overschrijven..... Het is een heerlijke dipsaus voor Naan brood, Turks Brood of Pitabrood ! … Lees verder »
Sunkofleky... (spreek uit sjoenkofflekkih) een simpele en lekkere ham-/patsa- ovenschotel....
vroeger als kind kreeg ik die in de meest eenvoudige vorm....mijn zus at het liever met gesnipperde ui, paprika en knoflook erdoor heen.
Ik at "de restjes" de volgende dag graag koud uit de koelkast op met een beetje ketchup..
de krokante bovenkant was het lekkerst... … Lees verder »
Maar liefst ruim 2500 verschillende recepten staan op SW voor gevulde tomaten en paprika`s en toch heb ik deze variant zelf bedacht na de hele feestmaand december te veel gegeten te hebben. Het eerste kwartaal van het jaar is altijd low-carb en low fat voor mij en dit gerechtje past prima in dit dieet, zeker met mager gehakt. Simpel, korte (voor-)bereidingstijd, de oven doet al het werk.... … Lees verder »
Wat ga ik vandaag nou weer eens verzinnen voor de zondagmiddaglunch met mijn allerbeste vriend? Het is mijn beurt om te lunch te bereiden en ik kies voor een klassieke combinatie met een twist. Zoet met pittig, kip met mango en spaanse peper en het bleek heel smaakvol met een niet te zware Chardonnay. … Lees verder »
Afgelopen week voor een uitgebreid najaarsmenu was ik op zoek naar een hartige amuse, niet te machtig. Ik had al een espressokopje bospaddenstoelenroomsoep in mijn hoofd en wilde daar een "krokantje" bij. Iets met een bite. Het is een luchtige hapje geworden ook als snack te bereiden en mijn tafelgenoot vond het zeker voor herhaling vatbaar. Oordeelt u zelf? … Lees verder »
Gehaktballen in tomatensaus is er in vele varianten.
Het basisrecept heb ik ooit van een vriendin gekregen, in de loop der tijd echter aangepast naar eigen smaak... … Lees verder »
Het was zondag kliekjesdag. Met een beetje fantasie van niks iets geprobeerd te maken en bleek groot succes. Lekker met een fris wijntje buiten in het zonnetje! … Lees verder »
Met het mooie weer voor de deur, gaan we weer massaal aan de lijn. Maar dat betekent niet dat je dan niet lekker mag eten!
Als lunch of tussendoortje, op een cracker smeren en smullen maar. … Lees verder »
12-11-2013 | Na maar liefst 5 stuks Ad W. recensies over een periode van 3 jaar (en verder op SW geen enkele,) waren we toch nieuwsgierig geworden. Dus voor de…
29-11-2012 | Voor een zakelijke bespreking moesten wij gisterenmiddag in de buurt van Amersfoort zijn. Aansluitend zochten we een geschikte locatie om ons diner…
21-11-2012 | Vele recensies zijn al op SW en elders geplaatst dus nog een verslag is wellicht overbodig. Maar toch, de lovende verslagen maakten mijn eetpartner…
10-09-2012 | Zoals de naam al aangeeft was het ooit een gevangenis. In de 19de eeuw zaten misdadigers hier te wachten op hun vonnis, hun namen staan nog altijd in…
Sudumer heeft nog geen artikelen geschreven.
Sudumer volgt nog geen andere Smulwebbers.
Sudumer heeft nog geen vrienden op Smulweb.