Eten...dat is wel een dingetje bij mij. Ik kan me er uren mee vermaken en soms is eten het enige waar ik met enthousiasme mijn bed voor uit wil komen.
Hallo Mo, wat leuk dat je mijn recept Indonesische gestoofde kip met ketjap hebt bewaard. Ik hoop dat je er van gaat smullen. Groetjes Joyce
Lees verder
Zo, dat was even lekker smullen! Mijn buikje is gevuld en om het recept te onthouden plaats ik het hier in mijn kookboek "zo doe ik het".
Met wat restjes heb ik dit gerecht gemaakt. Een volgende keer (en die komt zeker) doe ik er ook nog een appel en banaan bij, omdat het me erg deed denken aan een boboti die ik daar vroeger mee maakte en het lijkt me erg lekker (zoet) hierbij. Ik hou wel van hartig met zoet, vandaar. Maar laten we beginnen! … Lees verder »
Het water liep me al dagen in de mond bij het zien van dit recept op deze site van kookmutsjes.
Ik kende de simit al wel van de Turkse bakker, maar hoe leuk is het wel niet om ze zelf te kunnen maken? En het is me gelukt! Het kost best wat tijd en voorbereiding, maar ik vind het recept zeer de moeite waard om te bewaren, vandaar dat hij in mijn kookboek mag.
De pekmez kan je kopen in de turkse winkel en smaakt heerlijk zoet (het is een druivensiroop). Dat geeft echt de smaak aan dit broodje, naast de vele sesamzaadjes, en mag dus niet ontbreken. Het is hierom ook niet zomaar te vervangen door iets anders, tenzij je een ander soort brood wilt.
… Lees verder »
Nu ik eindelijk mijn leefstijl aan het veranderen ben om wat kilo's kwijt te raken, ben ik gericht op lekker, simpel en weinig calorieen. Met dit gerecht gaat dat zeker lukken! … Lees verder »
Deze smaakcombinatie was voor mij even wennen en ontzettend lekker! Het zoete van de dadels in combinatie met de gekruide kip vond ik super! De feta gaf het geheel een smeuig effect. … Lees verder »
Toen mijn vader op zijn 70e hertrouwde gingen we met zijn allen uit eten bij de 3 zussen in Rhenen. Er was een uitgebreid en heerlijk buffet. Nog nooit in mijn leven heb ik zo'n lekker stoofpot gegeten als daar. Sindsdien (ze zijn alweer 4 jaar getrouwd) laat het mij niet meer los en probeer ik met enige regelmaat een nieuwe versie stoofpot uit, in de hoop de stoof van de 3 zussen ooit te benaderen. Ditmaal wist ik dat dat niet zou lukken, omdat ik het ook wel leuk vond om het eens helemaal anders te doen. Ik vind het een zeer geslaagde pot.
We hebben ervan gesmuld hier met wat aardappelkroketjes uit de oven en sperciebonen. Pas daarna besloot ik het recept hier te bewaren, zodat ik het nog eens op kan zoeken, want hij is beslist de moeite waard.
Helaas heb ik dus niet meer foto's dan bovenstaande kunnen maken. Het is ook niet echt een fotogeniek gerecht, echter onder het mom van "van een mooi bord kun je niet eten" vond ik deze foto wel zo eerlijk en leuk om erbij te plaatsen.
Ik hoop dat als je dit recept probeert, je er net zo van geniet als wij deden!
… Lees verder »
Dit is mijn eigen variant van havermoutkoekjes. Voor herhaling vatbaar vind ik! En op vele manieren te varieren. De suiker kon achteraf wel minder, doordat er banaan in zit. Ook de boter kan minder of kan vervangen worden door kokosolie. Je kunt het dus zo (on)gezond maken als je wilt.
Dit is hoe ik het gedaan heb. … Lees verder »
SmullenmetMo heeft nog geen restaurantrecensies.
SmullenmetMo heeft nog geen artikelen geschreven.
SmullenmetMo heeft nog geen vrienden op Smulweb.