Roepende wolf

Hallo , 3keer is scheepsrecht ! Ik heb meerdere heerlijke recepten meegenomen hoor ! Je hoort het van me als ik ze gemaakt heb. Groetjes, Hedy
Lees verder
Hallo , daar ben ik weer Dit zalige recept neem ik ook weer mee hoor , wie lust er nou geen tiramisu ????? Ik moet ook ERG LACHEN om jouw teksten bij de recepten , wat een humor!! Groetjes. Hedy
Lees verder
Hallo roepende _wolf ( wat een grappige naam ) Ik heb je recept meegenomen hoor , ik vind foccacia ook altijd HEERLIJK en ik neem dus graag je recept mee ! Ik kan me voorstellen dat je man het ook…
Lees verder
Een gelukkig nieuwjaar voor jou. Ik heb zojuist je foccacia met rozemarijn meegenomen. Binnenkort heb ik een vriendinnen lunch en hoop dan dat ik ze daarmee blij kan maken. Groetjes, Anna van…
Lees verder
Kieskeurige eters. Kribbige kinderen en kaas-haters. Al je gasten worden gulzig van dit dessert. En assertief! Iedereen eist een tweede portie.
Deze klassieker heeft een slechte invloed op de tafelmanieren. In trance likken je disgenoten hun vingers af. Daarna hun borden. Ondertussen knorren ze tevreden. Moeten ze zich schamen? Helemaal niet. Er is geen beter compliment voor jou, de kok.
Een echte aanrader, dus, dit recept. Heel goed te maken voor grote groepen. Afgelopen week heb ik er succesvol 8 kilo van geproduceerd (50 personen). Allemaal schoon op.
Helaas niet geschikt voor zeer oude, jonge en/of zieke gasten. Want rauw ei blijft natuurlijk altijd een risico. Dat kan mijn familie trouwens niets schelen. Want dit is al jaren het favoriete toetje: BBQ, Kerst, Pasen, verjaardagen. Er heeft altijd wel iemand een reden om deze Tiramisù te eten.
Smakelijk!
Tip
Maak een avond van tevoren klaar. Dan smaakt het de volgende dag nog lekkerder! … Lees verder »
Verlang je naar de zomer? Dan is hier een fris voorproefje dat de hele familie zal bevallen. Deze Italiaanse ricottataart is een neef van onze Hollandse kwark-variant. Maar dan uit oven. Met een knapperig brosse korst – net zoals appeltaart. En met frambozen! Die mooi combineren met de zachte romige risotto.
Zowel warm als koud erg lekker. Ik geef deze taart vaak als toetje bij een lichte lunch of diner. Maar eigenlijk is ieder moment van de dag geschikt.
Iedereen kan dit maken. Het is net als appeltaart. Maar dan gemakkelijker… … Lees verder »
Buiten is het guur en grauw. De wereld trekt zich terug in haar winterslaap en de Goedheiligman bezoekt ons dromende land. De hoogste tijd om het binnen weer eens extra gezellig te maken. Met deze pepernoten is dat zo gebeurd. Het enige nadeel? Tja, ze smaken naar meer en zijn snel op. Misschien dan toch maar een dubbele dosis...
Leuk om samen met kinderen te maken.
Variatie
Lekker met melkchocolade. En vast ook met witte. Maar dat heb ik nog niet geprobeerd.
Tip
Spice up your speculaaskruiden met extra kaneel, gemberpoeder, piment en/of cayenne peper. … Lees verder »
Sneller en gemakkelijker kan niet. Dit recept is ideaal als je onverwacht een gast hebt voor de lunch. Hollandse Humus smaakt licht en fris. Erg lekker bij vers, knapperig brood of een warm pitabroodje.
Ik maak dit recept met wat ik in mijn keukenkastje heb staan. Traditionele recepten voor humus zijn ook heerlijk. Maar daarvoor heb je tahine of sesamzaadjes nodig. En die heb ik meestal niet op voorraad. Heb jij genoeg in huis om dit recept te maken?
Eet smakelijk!
Zie ook: www.roependewolf.nl/?p=1538 … Lees verder »
Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-)
Variatie
Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken.
Bewaren
Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak. … Lees verder »
Een heerlijk recept voor de liefhebbers van de rustieke Italiaanse keuken. Vul je huis met tongstrelende geuren en wow je gasten. Dit is slow-food van hoog niveau! Ideaal om te maken op een vrije winterdag. Ik was onder de indruk van de zachte smaak van het konijn. De tweede dag was de saus nog lekkerder! Je kunt dit gerecht dus prima een dag van tevoren maken. … Lees verder »
Ribollita is het Italiaanse antwoord op Hollandse erwtensoep. Ben je de snert FF beu en zoek je wat meer verfijning? Probeer dan eens deze Toscaanse wintersoep. Succes verzekerd! Ik heb van de week een flinke pan gemaakt. Mijn vriendin S. was er gek op. … Lees verder »
Roepende_wolf heeft nog geen restaurantrecensies.
Roepende_wolf volgt nog geen andere Smulwebbers.
Roepende_wolf heeft nog geen vrienden op Smulweb.