Bedankt Nelly dat je een reactie achterliet bij mijn recept "Lekker-ovenschotel-spitskool-champignons-spekreepjes-en-prei". Fijn dat de ovenschotel in de smaak is gevallen. Hartelijke…
Lees verder
Bedankt Nelly voor je reactie bij mijn recept Pittige-pasta-met-pepers. Wij vinden het een heerlijke pasta. Snel klaar, dus prettig als het warm is. Met een lekkere salade heb je een heerlijke…
Lees verder
Hoi Nelly, dank je wel voor je reactie bij mijn recept Pittige-indonesische-kabeljauw. Goed idee van de sardientje. Zal ik onthouden. Dank je wel. Groetjes, Petra
Lees verder
Dank je wel Nellie voor je hele leuke reactie bij mijn recept [url-http://www.smulweb.nl/recepten/1388770/Spinazie-courgettesoep-met-ei-en-kaas]Spinazie-courgettesoep-met-ei-en-kaas. Groetjes, Petra
Lees verder
Elk jaar krijg ik een mand bittere sinaasappels om jam/marmelade van te maken.En elk jaar is het resultaat beter en gaat het makkelijker.
Al doende leert men.
Begonnen met een mondeling advies, daarna werkwijzen van internet gevolgd, is dit hoe ik het tegenwoordig maak. Makkelijk, heerlijk en mooi uitziend.Mijn manier: … Lees verder »
Ineens vroeg ik me af of je chocopasta ook zelf zou kunnen maken.
Vond een recept op internet (met melk, suiker, chocoladereep en boter) en ontdekte dat het heel makkelijk is.
Toen moest ik weer denken aan de ouderwetse chocopasta beregoed van Friesche Vlag.
Die heerlijke donkere.
Zouden we daar een recept voor kunnen vinden?
Wie een idee heeft, graag.
En ik ben niet de enige heb ik gezien op internet die die pastachoca nog graag weer op zijn bammetje zou willen.
Denkend aan de produkten die Friesche Vlag destijds voerde kwam ik op dit recept.
Zeer zeker is het daarom m.i. op basis van gecondenseerde melk.
Bedacht dat die er zeker geen kant en klare chocoladerepen in hebben gedaan, zoals in vele recepten. Vandaar de cacao.
Het is lekker, maar geen pastachoca beregoed.
Hoe kregen ze die pasta toch zo donker???
Graag jullie ideeen!!!
Misschien iemand die familie heeft die destijds bij Friesche Vlag heeft gewerkt?? … Lees verder »
Bij de zaterdagkrant zat een leuk boekje met Pratos Tipicos dat de eigenaar van een plaatselijk koffietentje me ter beschikking stelde.
De oorsprong van dit gerecht lijkt bij nader onderzoek te liggen in de provincie Viseu.
… Lees verder »
Stukje rundvlees over van gisteren en trek.
Zo is het vandaag ontstaan. … Lees verder »
Kiwano is een fruit/groente oorspronkelijk uit de Kalahari (Afrika).
Wordt tegenwoordig ingevoerd uit Nieuw-Zeeland, waar de naam ook bedacht is.
De inhoud doet denken aan komkommer en granaatappel (qua structuur).
… Lees verder »
Een mix met Port … Lees verder »
Linzen met kerrie, courgette en koriander … Lees verder »
Auberginerolletjes met kaas uit de oven … Lees verder »
Caldeirada, DE nationale visschotel van Portugal.
Maar dan zoals ik het altijd maak. … Lees verder »
Brood met daarin chourizo en kaas. … Lees verder »
Groentetaartje uit de oven. Portugees. … Lees verder »
Nelly5744 heeft nog geen restaurantrecensies.
Nelly5744 heeft nog geen artikelen geschreven.
Nelly5744 heeft nog geen vrienden op Smulweb.