Hoi cookino`s! Ik ben Mandy, ben 24 jaar oud en woon nu 4 jaar in Italie.. Ik heb een prachtig meissie van 20 maanden oud, en woon samen met Francesco, pappa van ons prachtige kindje! Vanaf de eerste dagen dat ik in Italie ben gekomen om te studeren, is mijn interesse gewekt voor hun eetcultuur. Eten is hier een passie, en dit wordt door iedere provincie, stad, plaats en familie anders geuit. Ik vind het heerlijk om naar de kookverhalen van oudere vrouwen te luisteren, de echte tradities op te snuiven en iets te leren en op te steken elke keer als ik de deur verlaat. De gastronomie is hier puur, eerlijk en echt traditioneel, wat echt iets om te koesteren is. Ik hoop deze passie zoveel mogelijk over te brengen, met alle recepten die ik heb geleerd, gehoord en opgeschreven heb in de loop van deze vier jaren!
Hoe is het met je? Ik hoor/zie je nooit meer op smulweb, is alles ok? Een fijne en gezellige jaarwisseling gewenst en een heel goed begin van 2013. Groetjes, Louise
Lees verder
Vorige week zelf een paar kerststukjes in elkaar geknutseld. Dit is er één van. Vanuit Nederland wens ik jou en diegene die je dierbaar zijn
Lees verder
Hallo allen! Toch een klein weekgroetje want het is ook zowat om het niet te doen. Het ging weer een poosje goed, maar het werd heter en heter. Afgelopen weekend spande wel de kroon. Nu ben ik weer…
Lees verder
Beste Smullies, Misschien wat vroeg voor een groetje, maar er is weinig creativiteit uitgekomen aan deze kant. Ik heb momenteel wat problemen met de gezondheid zoals sommigen wel weten. Na…
Lees verder
Een geweldig zomers recept, snel, makkelijk, overheerlijk en heel makkelijk voor te bereiden en te bewaren! Ze zijn vaak nog lekkerder na 1 dag in de koelkast! Heerlijk als voorgerecht, bijgerecht, maar als je kleinere tomaatjes gebruikt ook geweldig als borrelhapje! … Lees verder »
Een verrukkelijk, fris en smaakvol gerecht. Ik wilde graag iets snel en fris, en kwam dit recept tegen, wat hier echt een blijvertje is. Ik geef het recept zoals ik het gevonden heb, ik heb zelf ipv 1 hele kip in stukken 2 kipfilets gebruikt (omdat ik deze op dat moment in huis had en het recept voor 2 personen gemaakt heb) en in plaats van de sherryazijn een zoete moscaatwijn met een scheutje balsamicoazijn gebruikt. Echt een aanrader! … Lees verder »
Dit is echt een heerlijk voorgerechtje! Het is eigenlijk ontstaan door het Italiaanse recept van gepaneerde gefrituurde plakken tomaat, en ik daar iets extra`s van wilde brouwen! Je kunt dit gerechtje ook maken met een kleiner maatje tomaat, en ze serveren als hapje op een buffetje, of aperitiefje... Lekker simpel, maar de basilicumtapenade maakt het echt speciaal! … Lees verder »
Dit is een heerlijk fris, zomers pastarecept, met een heel aparte pesto; pesto met rauwe courgette. Verassend lekker! Hier thuis was het een hit! … Lees verder »
Dit receptje is enorm populair hier in Italie. Een origineel en overheerlijk alternatief om van een inktvisje te smullen! Natuurlijk kun je met de vulling naar hartelust varieren! … Lees verder »
Ik weet dat ik de zoveelste ben die een aarbeientiramisù op Smulweb zet, maar deze is net een tikje anders. Ik plaats hem vooral omdat hij zo gewaardeerd was, dat `m 2 dagen later op verzoek nog een keer heb moeten maken. De smaak van de limoncello is er, maar is niet overheersend, net als de smaak van de citroen, welke net eventjes dat tikkeltje verfrissing geven, echt geweldig!
Als je geen Crema di Limoncello kunt vinden, gebruik dan gewone limoncello gemengd wat verse slagroom. … Lees verder »
Omdat ik eigenlijk degene ben die kookt hier thuis, waagt mijn man zich eigenlijk nooit aan het fornuis. Deze keer wilde hij graag zelf een bord pasta brouwen (met de ingredienten die ik klaar had gezet natuurlijk ) en ik moet zeggen dat het echt verschrikkelijk lekker was! De pan hoefde eigenlijk niet meer de vaatwasser in, die was al schoongelikt
! … Lees verder »
Ik had nog een doosje groene pepertjes (soort groene kleine puntpaprika`s) liggen, en wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moest... Meestal maak ik er een lekker bordje pasta mee, maar wilde eens iets anders proberen. Ik heb dit receptje op internet gevonden, en ik moet zeggen, het was verassend lekker! … Lees verder »
Dit is een heerlijk, origineel aspergereceptje. Lekker krokant aan de buitenkant, delicaat en romig aan de binnenkant, t proberen waard! … Lees verder »
Een heerlijk frisse Sangria, leuk om te maken, te serveren EN om te drinken natuurlijk! Maar pas op, hij glijdt zo soepel naar binnen, dat een overdosis zo genomen is!;) … Lees verder »
Deze paella heb ik Paella de Mandisco gedoopt (ipv Paella de Marisco) Een heerlijke paella op basis van zeevruchten, maar niet de originele paella de marisco... Ik heb de paella gemaakt met de zeevruchten die ik op die dag vers kon vinden, en een beetje mijn eigen draai eraan gegeven. Het is in iedergeval een heerlijk gerecht, succes verzekerd!!!
(Deze paella staat ook in mijn artikel Mijn Spaanse Dineetje. … Lees verder »
Dit zijn heerlijke visspiesjes met verschillende soorten vis en kleurrijke groenten. Je kunt ze maken met bijna elk type vis die je kunt vinden bij de visboer, die op smaak worden gebracht met verschillende kruiden en in plaats van op de grill in de pan worden gebakken. Hierdoor blijft de groente knapperig, en behoud de vis zijn structuur. Smullen!!! … Lees verder »
Een heerlijk, maar vooral makkelijk pastagerecht, met de echte smaak van de zee. Weinig ingredienten, om de heerlijk zilte smaak van de spinkrab zo min mogelijk te beinvloeden. Ik heb de spinkrab (granseola) voor dit gerecht gebruikt, deze is namelijk een stuk goedkoper dan de blauwe of andere type krabben. Dit doordat dit type krab eigenlijk heel weinig vlees heeft. Maar voor dit soort bereidingen geeft hij een heerlijk intense smaak. Verder heb ik als pastasoort Bucatini gebruikt, omdat het sausje dan zo lekker in de gaatjes gaat zitten en de smaak echt in de pasta trekt. Maar je kunt natuurlijk allerlei soorten pasta gebruiken. … Lees verder »
Dit is het originele recept van de Cheesecake der Cheesecakes: Lindy`s New York Cheesecake. Lindy`s Deli werd geopend door Leo `Lindy` Linderman in 1921 in New York, waar de eerste beroemde Cheesecake uit de oven werd gehaald. Zijn Cheesecake`s werden enorm beroemd, en zijn zelfs vereeuwigd in liedjes (Guys and Dolls) en boeken (Mindy`s). Lindy is gestorven in 1957, maar zijn cheesecake`s zijn de hele wereld overgegaan! … Lees verder »
Deze heerlijke garnalen zijn een echte delicatesse! Geweldig voor een aperitivo, een buffet of geserveerd als voorgerecht.. Verschrikkelijk makkelijk en snel, maar o zo lekker! … Lees verder »
Dit is de verjaardagstaart die ik heb gemaakt voor mijn dochtertjes tweede verjaardag. Een hartstikke leuke, maar vooral lekkere taart! Mijn meissie vond de taart `bellissimo`! Een groter compliment kun je niet krijgen, toch? Het is even wat werk, en kost wat tijd (vooral de decoratie) en geduld, maar het resultaat mag er wezen! … Lees verder »
Deze prachtige taart heb ik gevonden op de blogspot van Gabriella`s taartenatelier (www.gabriellastaartenatelier.nl). Een schitterende site, met creatieve, originele recepten en prachtige taarten! De taart is echt verukkelijk, simpel om te maken en echt scenografisch! … Lees verder »
Deze met balsamico azijn geprofumeerde rode uienjam heeft een bijzondere smaak en is heerlijk bij een kaasplankje, of bij gepocheerd vlees. Weer eens wat anders dan de standaard honing! … Lees verder »
`Je hoeft geen imperium te hebben gesticht om beroemd en onsterfelijk te worden, een saus uitvinden is al genoeg`, aldus F. Lopez over Louis de Béchameil de Nointel, de uitvinder van een van de beroemdste moedersauzen in de wereld. Met wat kleine aanpassingen op deze simpele basissaus, zijn alle doeleinden te bereiken, en alle gerechten te garneren! Hieronder zet ik er een paar, die ik zelf het meest gebruik en het lekkerst vind, probeer ze eens, je zult versteld staan! … Lees verder »
Deze jammie appeltaart is iets anders dan anders, hij heeft namelijk een heerlijke vulling van brood, rozijnen, rum, pijnboompitten en natuurlijk appels! Verder wordt deze bijzondere taart afgedekt door een heerlijk krokante korst (een soort crumble) waar de hele familie van zal smullen! … Lees verder »
MandyInItaly heeft nog geen restaurantrecensies.
MandyInItaly volgt nog geen andere Smulwebbers.