Hallo , bedankt dat je het recept Pappas-cake hebt bewaard, het is een lekkere ouderwetse cake. Ik vul hem wel eens met jam en soms (ook) met slagroom of gewoon zoals ik hem bak. Soms prik ik…
Lees verder
Dank je wel Carla voor je leuke reactie bij mijn Italiaanse-abrikozentaart-met-verse-abrikozen-amandelen-en-amaretto. Leuk te horen dat de taart goed gelukt is en dat jullie hem lekker vonden.…
Lees verder
Als kind was ik vaak aan het kokkerellen in het weekend. Het kon echt van alles zijn, maar het leukste was toch taart of cake. Het gezin waar ik in opgroeide waren en zijn enorme zoetekauwen, dus dat zat wel goed.
Mijn moeder had een gasfornuis van Etna. Bij de aanschaf zat een kookboekje met veel zoete recepten. In de loop van het leven is het echt letterlijk stuk gekookt; uit zijn verband, spetters, vlekken en plakkerigheden. Dat boekje heb ik niet meer, maar ik heb in de tweedehands boekhandel iets dergelijks gevonden van iets recenter datum. Veel recepten ken ik nog heel goed, maar deze nog niet.
Dus vandaag, op deze grijze zaterdag in oktober, aan de slag gegaan. Niet alle ingredienten had ik in huis, maar daar weet ik altijd wel raad op. Ik neem de rode appeltjes (soort sterappeltjes) uit mijn eigen tuin, bruine basterdsuiker en engelse abrikozenjam.
Het is een beetje een bewerkelijk recept, maar niet moeilijk en goed te doen als je de tijd ervoor neemt. En de verrassing zit in de bereidingswijze, want het ziet er niet uit als een appeltaart.
De beschrijving van de bereidingswijze neem ik niet zo over uit het boekje, omdat het chaotisch is beschreven. … Lees verder »
Een aantal maanden terug heb ik voor mijn ouders een paella mixta (mixta wil zeggen dat vlees/kip produkten en vis/schaaldieren worden gecombineerd) klaar gemaakt. De aanleiding was eigenlijk dat ik in een opwelling een paella pan had gekocht. Een recept had ik nog niet, maar door het een aantal nederlandstalige en engelstalige recepten door te lezen heb ik mij eigen versie gemaakt. Ik heb er goed verkrijgbare ingredienten, o.a. diepvriesgarnalen en chorizo van de supermarkt in verwerkt. Het was heel lekker.
Gister heb ik samen met een vriendin nog een keer paella gemaakt. Voor haar was het de eerste keer. Deze keer met verse vis- en schaaldieren. Chorizoworst heb ik bij de slager gekocht. … Lees verder »
Dit recept maak ik al vele jaren. Het blijft erg lekker en licht verteerbaar. Je kunt ook heel goed vegetarische gehakt gebruiken, dat smaakt net zo lekker. Het combineert goed met (op traditionele wijze klaargemaakte) pandanrijst. Deze laat ik na het koken nagaren in de al klaargemaakte chinese kool (dan niet meer verder verwarmen, anders wordt het te nat). … Lees verder »
Ik heb ooit in een witte boekhandel een italiaans kookboek gekocht waaruit ik de basis van dit recept heb gehaald.
Tijdens familiefeestjes heb ik dit recept al verscheidene keren gemaakt. In onze families zijn er nogal wat vegetariers en dit is bij uitstek een recept waarvan de smaak niet alleen gewaardeerd wordt door vegetariers.
Daar ik sinds dit voorjaar een groentetuin in de achtertuin heb, kan ik het recept met eigen groentes aanvullen. Erg leuk.
De parmezaanse kaas geeft een heel eigen smaak aan deze soep. Bijzonder is dat de korst van parmezaanse kaas wordt meegekookt in de soep.
Ik heb het recept qua hoeveelheden aangepast naar mijn smaak. Oorspronkelijk zaten er 2 bosjes bleekselderij in, 2 courgetttes en werd er vleesbouillon gebruikt. Zout heb ik weggelaten bij de ingredienten, daar dit al in de bouillon zit. Natuurkijk is er alle vrijheid om dit zelf nog toe te voegen.
Gebruik een grote soeppan, want de ingredienten nemen veel ruimte in. … Lees verder »
KokkieCaCo heeft nog geen restaurantrecensies.
KokkieCaCo heeft nog geen artikelen geschreven.
KokkieCaCo heeft nog geen vrienden op Smulweb.