
Ik ben Lidy, een gepensioneerd basisschool lerares, getrouwd met mijn lieve John en na mijn pensioen ben ik mij volop in de keuken gaan storten. Behalve koken, sportschool , zwemmen in natuurwater en lange fietstochten maken , mooie of spannende films bekijken en lezen, brei en haak ik samen met een vriendin aan DROOMDEKENTJES voor de organisatie DE REGENBOOGBOOM. Deze droomdekentjes kunnen gratis aangevraagd worden voor kinderen die langdurig ziek zijn , een trauma hebben opgelopen of in een BLIJF VAN MIJN LIJFHUIS zitten.Ook voor demente bejaarden kunnen dekens aangevraagd worden. Honderden vrijwilligers quilten, haken en breien voor de Regenboogboom. Inmiddels zijn er al meer dan 14000 dekentjes gemaakt. De moeite waard om eens te kijken op DE REGENBOOGBOOM DROOMDEKENTJES. Verder zijn mijn man en ik veel met de camper op pad. Ook in die kleine keuken probeer ik steeds een gezonde en lekkere maaltijd te maken. Ik ben oma van 4 kleinkinderen. Een meisje van onze zoon en een maand later werd een meisje van onze dochter geboren. Drie jaar later herhaalde zich dit nogmaals, maar dan van het andere geslacht. Eerst weer een zoontje van onze zoon en 2 1/2 maand later het zoontje van onze dochter. Onderling hebben ze een heel fijn contact. Ik "knutsel" graag met ze in de keuken en probeer ze enthousiast te maken wat koken betreft.
thx voor de leuke reactie Lidy , grtz, en alvast een prima eindejaar gewenst en dat al jouw wensen waarheid mogen worden in 2021, mcg , marc
Lees verder
Hoi Lidy, ik heb nog geen brief naar Alexa gestuurd. Er gebeurde hier zoveel dat mijn hofd er even niet naar stond. Sorry. De eerstvolgende keer dat het weer gebeurt zal ik gelijk schrijven.…
Lees verder
Het plan was om het kabeljauwhaasje gewoon te bakken met spinazie uit de diepvries en aardappelpuree. Mijn koelkast had nog een paar restjes ( 2 tomaten, bleekselderij en een halve rode paprika) die ik heb verwerkt in dit ovenschoteltje i.p.v de grove diepvriesspinazie.
Een heerlijk slank schoteltje Een volgende keer gebruik ik Italiaanse kruiden en dan rasp ik er nog wat kaas over
… Lees verder »
Ik ben een grote fan van de recepten van Janneke Philippi. Alle gerechten, die ik tot nu toe van haar gemaakt heb waren smaakvol en zonder poespas.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik meer houd van de verfijndere soepen en niet zo van een dikke erwtensoep , maar deze van Janneke wilde ik tóch graag eens proberen. Ik vond de soep in het krantje, dat af en toe met de regionale krant wordt bezorgd.
En zoals dat gaat met klassieke recepten zijn er evenveel recepten als families in omloop.
En dit is dan dat van Janneke ) En....... wederom heeft ze ons niet teleurgesteld
Kookboek: " Janneke Philippi Collectie " op pagina 3.
… Lees verder »
Met al het prima snijwerk van mijn kleinzoon van 7 jaar kwamen we samen tot een heerlijk resultaat van dit Aziatisch gerecht. … Lees verder »
Meestal probeer ik 1 of 2 keer per week een smakelijke vegetarische maaltijd te maken. Goed voor de gezondheid en voor het milieu. Met een soep lukt dat al gauw. Een tijd geleden stond dit gerecht van Janneke Philippi in onze krant en dat heb ik bewaard. In 20 minuten klaar met het bereiden en laat dan nog fijn een uurtje stoven en je kunt genieten van een heerlijke vegetarische stoof. Wij hebben het vlees in dit smakelijk stoofpotje niet gemist, maar ik kan me voorstellen, dat wat uitgebakken spekjes erin ook lekker zal zijn. Ik heb er een halve rode peper in reepjes bij gedaan voor een beetje pit. … Lees verder »
Een tijdje geleden nam ik het gratis receptenboekje mee van de slager. Er staan verrassende gerechten in. Het hieronder beschreven gerecht is één van enkele, die ik graag wil maken en genieten
Ik vergat het sausje en de garnering erbij op de foto te zetten. Jammer ! Volgende keer beter, het is zeker dat dit gerecht nogmaals op tafel komt ,omdat we er van hebben gesmuld.
Duroc d' Olives varkensvlees wordt in België diervriendelijk en milieubewust geproduceerd en alleen geleverd aan ambachtelijke, lokale slagers en niet aan supermarkten.
Sappig en mals varkensvlees en die kwaliteit proef je en daar betaal je graag iets meer voor
… Lees verder »
Onze zoon destijds 7 jaar oud had een vriendje wiens mama een rasechte Italiaanse was. Op een bankje met het windje in de rug en een al warm schijnend voorjaarszonnetje, zaten we te genieten van het spel van onze zonen.
Het was toen, dat ik haar vroeg hoe zij de spaghetti bolognese maakte.
Zij vroeg me of ik haar lange of haar korte versie wilde horen. Ik koos voor de korte en sinds die tijd maak ik deze nog steeds. ( natuurlijk naar eigen smaak wat aan gesleuteld)
Inmiddels zijn onze 4 kleinkinderen er dol op en heb ik het "recept"aan onze dochter en schoondochter doorgegeven, omdat hun kinderen het liefst "oma's " spaghetti eten.
De moeder van een vriendinnetje , dat meegegeten had kwam om het recept vragen, omdat haar dochter het zo heerlijk had gevonden
Ikzelf vind het zo'n simpel ( maar wel erg lekkere ) saus , dat ik nooit de moeite heb genomen om het hier te plaatsen.
Vandaag alvast gemaakt. Morgen mag ik weer optreden als basisschooljuf en 2 kleinkinderen met lessen en schoolwerk helpen, zodat ouders wat worden ontlast … Lees verder »
Al menig wrapje gemaakt, maar deze spant voor ons de kroon. Eenvoudig, snel klaar en je maakt 'm zo pittig als jezelf qua smaak aankan Ik vond het lekker om het sausje wat af te vlakken met de combinatie van een likje Griekse yoghurt door de Chilisaus
… Lees verder »
Ik moet heel eerlijk toegeven, dat ik nog nooit van pistou gehoord had( shame on me) en dacht aanvankelijk dat ik met een spelfoutje te maken had . Na een zoektocht kwam ik tot de ontdekking, dat pistou de veel lichtere Franse versie uit de Provence blijkt te zijn , maar nét zo'n heerlijke smaakmaker is dan het Italiaanse zusje pesto.
Beide bevatten basilicum, olijfolie en knoflook. De Pesto heeft daarbij nog de parmezaanse kaas en de pijnboompitten en dat is het verschil.
Deze soep wordt gegarneerd met een toef van pistou en geserveerd met stokbrood. … Lees verder »
Tweehonderd gram broccoli, een eenzame, overgebleven peen, wat champignons en een open pakje kookroom maakten dit heerlijke eenvoudige gerecht. In de ochtend al klaargemaakt . Dan vlak voor etenstijd opwarmen, terwijl de oven wordt voorverwarmd. De kaas erop en de zalm en dan nog 20 minuten in de oven en is het smullen geblazen. … Lees verder »
Echt een super gerecht en geweldig qua smaak.
ovenschotel-met-kippendijen … Lees verder »
Deze heerlijke Aziatische ovenschotel is heel gemakkelijk te maken en staat al na 30 minuten te geuren op tafel. Het gerecht lijkt een beetje op : "Chinese Kung Po Kai een Chinese Klassieker ", maar dan toch weer nét ff anders en net zo snel klaar als dit gerecht . De saus is verrukkelijk. en de absolute smaakmaker in dit gerecht.
Chinese-kung-po-kai-een-chinese-klassieker … Lees verder »
Van de gisteren gemaakte zuurkooltaart van Ramon Brugman had ik 75 gram gerookte spekreepjes over. Aangezien ik bij een kogelbiefstukje en salade gebakken aardappeltjes op verzoek wilde maken, bedacht ik, dat ik de overgebleven reepjes gerookt spek wel kon verwerken met aardappeltjes. Een fijne , smakellijke combi en als je het wat minder pittig wil, neem dan een halve rode peper, of laat 'm helemaal weg.
Zuurkooltaart-van-chef-ramon-brugman-heerlijk- … Lees verder »
Enkele dagen geleden zagen we Ramon Brugman een zuurkooltaart maken, waarop mijn man zei, dat ik die maar eens snel moest maken. Dat deed ik dus vandaag en we hebben gesmikkeld. Het mooie van deze taart is, dat je 'm in de ochtend al helemaal klaar kunt maken en dan vlak voor etenstijd opwarmen in de oven. " Hou die er maar in " , zei mijn man. En echt ik kan hem alleen maar bijstaan in deze
Bij de beschrijving staat, dat je de rookworst bij de zuurkool in de pan moet leggen, maar in het filmpje doet Ramon dit niet
Het is de moeite waard om het filmpje even te bekijken .
binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/zuurkooltaart
… Lees verder »
Dit is een gerecht van de site Lowcarbchef. Op de foto van dit recept staan ook cherrytomaatjes en groene asperges afgebeeld, maar niet in het recept beschreven. Vandaar, dat ik het naar eigen smaak heb ingevuld. Wat van de Chef en wat van mezelf
Aangezien ik geen citroenpeper bij onze Grootste Grutter kon vinden heb ik dit ingrediënt vervangen door wat citroenrasp.***** En voor mijn man heb ik er wat gekookte aardappeltjes bij geserveerd. Zelf at ik het gerecht lowcarb.
gegrilde-zalm-met-avocadosaus
… Lees verder »
Dit heerlijke gerecht staat inderdaad op 30 minuten op tafel. Terwijl de kruidige rijst in de pan rust , maak je de Aziatische kip. Als je alles al gesneden hebt en klaarstaat ben je nog eerder klaar en kun je smullen Wij deden dat in elk geval en bij de eerste hap zei manlief : " Erg lekker hoor " … Lees verder »
Deze dagelijkse macaroni is erg lekker. In het gerecht kun je gemakkelijk groenterestjes verwerken.( wortel, broccoli bleekselderij) Is zelfs geheel op voorhand te maken en hoef je in de avond alleen maar even op te warmen. De smaken hebben zó alle tijd gehad om in te trekken. De verse lavas is een echte smaakmaker in dit gerecht, maar mocht je die niet hebben, dan kun je eventueel voor bladpeterselie kiezen. De smaak is wel echt anders en lavas voegt echt iets extra's toe.
In het voorjaar verschijnen de eerste mooie blaadjes van deze winterharde plant. Die oogst ik dan geregeld.
Spoel een hoeveelheid schoon en laat uitlekken in een zeef. Dan gaat een handje van de blaadjes in een plastic zakje en zo vries ik vele zakjes in. De bevroren blaadjes laten zich goed in stukjes knijpen en zo heb je altijd een fijne en gezonde smaakmaker bij de hand om soepen, sauzen en gerechten heerlijk op smaak te brengen. … Lees verder »
Bij pittig eten smaakt iets zoetzuurs ons altijd erg goed . Snel klaar en erg lekker. Drie weken houdbaar in de koelkast, maar of ze dat halen ?? … Lees verder »
De zak boerenkool stamppotje anders met peen en rode ui leek me lekker om eens te proberen en nog gemakkelijk en snel ook. Ter plekke bedacht ik, dat ik wel een pittig stamppotje kon maken met kip. Lekker voor na onze "verplichte Corona avondwandeling" , als we weer thuis zijn met koude oren en neuzen . Lekker om onze magen mee te vullen en botjes te verwarmen
De hete kip is ook heerlijk op een knapperig lunchbroodje met zoetzuur garnituur. … Lees verder »
Maandag komen de kinderen van onze zoon de hele dag. De freewheeling van de vakantie is voorbij en de kinderen moeten op een bepaald tijdstip op hun school inloggen en bepaalde onlinelessen volgen en huiswerk maken.
Ik wil er helemaal voor hen zijn, vandaar dat ik deze soep voor dochter en gezin, die morgenavond bij ons aan tafel aanschuiven alvast heb bereid.
De soep valt wat dik uit, dus ik denk dat ik 'm met nog wat bouillon ga verdunnen. Een Hemels gezond soepje , bomvol groente en geschikt als voorgerecht, of amusesoepje … Lees verder »
Dit verrukkelijk haasje heb ik vandaag alvast uitgeprobeerd voor vrienden, die binnenkort komen eten. Echt een " Zondagseten " Ideaal ook omdat je het gerecht ruimschoots op tijd kunt voorbereiden. We hebben zitten smullen … Lees verder »
Keukensloofje47 heeft nog geen restaurantrecensies.
Keukensloofje47 heeft nog geen artikelen geschreven.
Keukensloofje47 heeft nog geen vrienden op Smulweb.