
Hoi, hoi, heel erg bedankt voor je hele leuke reactie bij mijn recept Pittige-indische-rundvleesstoofpot-ook-voor-de-slowcooker-. Echt leuk om te horen. Hartelijke groet, Petra Wiggers
Lees verder
Dank je wel voor je hele leuke reactie bij mijn recept: http://www.smulweb.nl/recepten/1153197/Kerstboompjes-kerstkoekjes. Wat een heerlijke herinnering en wat leuk dat ik er een beetje aan heb…
Lees verder
Super-eenvoudige-appeltaart-zonder-kneden-of-mixen. Dank je wel voor je hele leuke en uitgebreide reactie bij mijn appeltaartje. Fijn te horen dat de taart heeft gesmaakt. Hartelijke groet, Petra
Lees verder
Hoi, dank je wel voor het meenemen en je reactie bij mijn recept Duitse-kerststol-met-kwark-rozijnen-krenten-abrikozen-en-amandelen. Deze kerststol kun je niet vergelijken met de Nederlandse…
Lees verder
Voor 120 porties op een bruiloft (of maak een veel kleinere variant voor een verjaardagsfeestje!)
Uit het mooie bakboek "Hoe versier ik lekkere taarten, koekjes en cakejes?" van Peggy Porschen. Zij zegt over deze taart:
"Dit eenvoudige maar verfijnde ontwerp is perfect voor een niet erg traditionele bruiloft. Chocoladebruin en pastel is momenteel helemaal in." … Lees verder »
Het brownies-recept uit het Verjaardagstaartenboek van Fiona Cairns. … Lees verder »
Recept uit het Verjaardagstaartenboek van Fiona Cairns. Op basis van haar alles-in-één-citroencake … Lees verder »
… Lees verder »
Een recept uit het kookboek "Koken als een chef", van Gordon Ramsay. Supersimpel en superlekker. Wat wil je nog meer? … Lees verder »
Rabarbercompote volgens Yvette van Boven. Eén van mijn favoriete recepten uit haar boek "Home Made". … Lees verder »
… Lees verder »
Voor mij het ultieme drankje bij griep en verkoudheid. Ik dronk het vaker in India. Als je van gember houdt is het gewoon heel lekker, maar door de citroen en honing is het natuurlijk ook een typisch drankje om de keel te ontsmetten en smeren. Hier minder bekend, maar gember wordt in veel landen juist ook toegepast bij keelpijn en verkoudheid. Het zou o.a. anti-bacterieel werken. Hoe dan ook, ik vind dit altijd een heerlijke oppepper, als ik zelf verkouden ben. (En ook als niet..) … Lees verder »
Er zijn zoveel recepten voor koude schotel in Limburg als voor pasta carbonara in Italië, maar ik vind dit misschien wel de beste variant. Ik heb altijd een beetje medelijden met al die mensen van boven de rivieren, die alleen de noordelijke huzarensalade kennen. Geen vergelijk hoor! Dit is een perfect gerecht voor een koud buffetje, traditioneel bij ons altijd met de kermis gegeten.
LET OP: een goede koude schotel maak je minstens een dag eerder. Eén of twee nachtjes in de koelkast zorgen ervoor dat de smaken goed kunnen intrekken en de salade mooi koud wordt. Vlak na het maken is hij echt een stuk minder lekker. … Lees verder »
Een prachtig (en goedkoop!) stuk vlees voor een feestje, en een feestje om te eten voor iedereen die van buikspek houdt. Dit is een recept uit het kookboek Home Made Winter van Yvette van Boven. Als u haar kookboeken niet kent, zou u die beslist eens moeten inkijken, wanneer u bij de boekhandel bent. Deze porchetta is alvast een voorproefje. Het is even werk.. maar de moeite waard.
Houd er rekening mee dat om het vel echt mooi krokant te krijgen, u de vleesrol op het laatst steeds even moet draaien onder een hete gril. Engelsen smeren de huid van buikspek vaak in met wat baking soda; dan zou hij makkelijker knapperig worden. … Lees verder »
Lekker hoor, een klein glaasje `savonds.. of een scheutje over een bolletje ijs. Het is dan wel niet precies hetzelfde als de merk-drank, maar het komt toch een aardig eind in de richting. … Lees verder »
Nauwelijks een recept eigenlijk, maar prei op deze manier klaargemaakt is een van mijn favoriete simpele groenten. … Lees verder »
… Lees verder »
Wat mij betreft de lekkerste perentaart die er is. Peren, advocaat en noten, dat gaat gewoon perfect samen. Gelukkig lijkt het meer werk dan het is.
Het oorspronkelijke recept gebruikt amandelen, ik vind het zelf het lekkerst met hazelnoten. Ik heb mijn eigen ingemaakte peren gebruikt, met wat meer suiker en wat minder wijn, en zelfs met peren uit blik werkt het wel, als het moet. … Lees verder »
De vlierbessen zijn rijp! Deze jam is een erg lekkere manier om ze te verwerken. En net even anders.
Het is een aardige struik om te zien, de vlier, met die mooie witte bloemen in het voorjaar en die bijna zwarte bessen eind augustus. Ze groeien bijna overal in het wild dus als je er geen in de tuin hebt is het een kwestie van een flinke wandeling of even vragen bij een lokale boer. Die weet er vast wel een te staan.
De bessen zijn een beetje giftig als ze onrijp zijn en ook als ze rauw zijn. Je kunt er goed ziek van worden. Ik ben altijd voorzichtig en filter ook onrijpe exemplaren uit de verder rijpe trossen. Als je rijpe bessen gebruikt en ze kookt is er niets aan de hand.
Uit het kookboek Home Made van Yvette van Boven. … Lees verder »
Uit: Home Made van Yvette van Boven Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren. Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. ook met jonge courgette en uitgebakken spekjes, lekker! … Lees verder »
Gevulde zonnetjes, noemt Albert Heijn ze. Simpel, fris en lekker. Perfect als snel maandagavond-toetje of om te koken met kinderen. … Lees verder »
Heerlijke kruidige Indonesische kipkorma uit Sumatra, simpel om te maken en alle producten zijn gewoon te vinden in de supermarkt. Uit het mooie boek "De complete Indonesische keuken" van Lonny Gerungan. … Lees verder »
Deze snelle, pittige kip-curry maakt gebruik van een curry pasta van Patak`s. Hoewel supermarkten wel een klein assortiment van dat merk hebben, vind je bij toko`s een veel ruimer aanbod. Deze Kashmiri curry pasta is lekker pittig. … Lees verder »
De perfecte manier om van een restje curry iets lekkers en toch net wat anders te maken. De curry eerst maken kan natuurlijk ook. Dit pasteitje stelt niks voor om te maken, maar is echt wel lekker! Wij gebruikten een pittige kashmiri murgh met kip, aubergine, cashewnoten en rozijnen maar je kunt natuurlijk allerlei soorten curry gebruiken. … Lees verder »
20-12-2012 | Als we in Haarlem zijn eten we graag een hapje in de stad. Het was een beetje last minute, en omdat onze favoriet was volgeboekt zochten we op…
30-11-2011 | Een van de leuke kanten van een grote stad als Eindhoven, is de enorme hoeveelheid leuke eetplekken. Sinds kort is Mood aan dat lijstje toegevoegd.…
27-11-2011 | Het broertje van..
Er was wat te vieren en we waren uitgenodigd voor een etentje bij Brasserie Valuas, het brasseriegedeelte van Valuas Venlo*.…
04-11-2011 | Uit eten in een werelderfgoedstad
Een dagje Brugge. Wat een prachtige, historische stad! Na een flinke wandeling langs de talloze…
FJbaktpannenkoeken volgt nog geen andere Smulwebbers.