succes beste smullie ! mcg, marc
Lees verder
Bedankt voor het meenemen van mijn bovengenoemde gerecht. Ik hoop dat het in de smaak valt .Hou jij ook zo van Chinese gerechten kijk dan hier eens 15-overheerlijke-chinese-gerechten Oh ja ook nog…
Lees verder
Bedankt voor het meenemen van mijn recept "Groene theesorbet met bitte lemon" en hoop dat het je lekker mag smaken. Maar dat hoor ik misschien nog wel eens van je. Groetjes, Anneke
Lees verder
Hoi, Je heb het vast al weer gelezen ,heb een nieuw artikel over kaas gemaakt .Kijk daar eens ,misschien zit er iets voor je bij 15-x-Heerlijke-kaasgerechten. Maar ook mijn eerdere Artikel over…
Lees verder
… Lees verder »
Het varkensvlees uit het oorspronkelijke recept heb ik vervangen door kippeboutjes, krokant gebakken. Verdere bereiding in dezelfde pan. Heerlijk. … Lees verder »
… Lees verder »
Mijn nieuwe Lékué Decomax moet natuurlijk uitgeprobeerd worden! Daarom een paar recepten voor mousses en crèmes. … Lees verder »
Supersimpel, superlekker. Stroop van pure appels is heerlijk zoet. Voor 1 potje stroop zijn wel heel wat appels nodig. … Lees verder »
20110805 … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Een flesje gaat enkele weken mee in de koelkast. … Lees verder »
… Lees verder »
De Mojito is een cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt met veel ijs. Deze vindt, net als de meeste op rum gebaseerde cocktails, zijn oorsprong op Cuba. Mogelijk is het daar op de suikerplantages ontstaan. De Mojito was van origine bedoeld als medicijn. Tegenwoordig is de Mojito in het uitgaansleven vooral populair om zijn verfrissende smaak.
Over de herkomst van de naam bestaan verschillende theorieën. Mogelijk is de naam afgeleid van de mojosaus waar soms citroen door gemengd wordt. Ook kan de naam afgeleid zijn van het Spaanse woord mojado dat nat betekent.
De schrijver Ernest Hemingway stond erom bekend dol te zijn op deze cocktail. Hij dronk het vaak in de Cubaanse bar Bodeguita del medio. Hij schreef daar de volgende tekst op muur: My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita. Deze tekst is hier nog steeds te bewonderen. … Lees verder »
… Lees verder »
Filodeeg komt uit het Midden-Oosten. Mijn favoriete Tunesische recept is brik, waar ook filodeeg voor wordt gebruikt. Filodeeg lijkt op bladerdeeg, maar is minder vet en de vellen zijn dunner.
Daardoor scheurt het ook gemakkelijker. Ontdooi het filodeeg daarom precies volgens de instructie op de verpakking.
•gebruik het filodeeg direct nadat het ontdooid is vel voor vel, laat de andere vellen afgedekt liggen zodat ze niet uitdrogen
•smeer de vellen in met een beetje gesmolten boter of olie
•gebruik twee vellen op elkaar
•leg nootjes (bijvoorbeeld amandelschaafsel of gehakte pistachenootjes) tussen de vellen. Dit zorgt voor extra stevigheid en een crunchy effect … Lees verder »
Chapati ken ik uit Tunesië, waar het gegeten wordt zoals hier de pizza of hamburger (fastfood, maar dan heel veel lekkerder dan de Mac of Domino`s - een wrap met ingrediënten zoals tomaten, ui, shoarmavlees, gesmolten kaas, olijven, verzin het maar... ). De chapati blijkt uit India te komen. Hier het recept. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Dezine heeft nog geen restaurantrecensies.
Dezine volgt nog geen andere Smulwebbers.
Dezine heeft nog geen vrienden op Smulweb.