succes met de aioli saus beste carmen....beste groeten en geniet van het weekend ! mcg, marc
Lees verder
Leuk dat je mijn recept Rabarber Crumble hebt bewaard. Ik hoop dat het je lekker zal smaken. Groetjes Agnes
Lees verder
Deze cake is een klassieke yoghurt cake. Ik denk dat dit recept een van de meest bekenste in Spanje is. Het is gemakkelijk, snel en hoeft geen ingrediënten afwegen. De yoghurt beker wordt gebruikt als maatbeker voor het berekenen van de andere ingredienten.
Deze cake is ook ideaal als basis voor taarten omdat het voldoende consistentie biedt. … Lees verder »
Heel snel en makkelijk te bereiden hapje. Je kunt naar smaak een eigen vulling gebruiken.
Aantal paseitjes hangt af van het aantal bananen wat je hebt liggen. … Lees verder »
Zeer eenvoudige gevulde aardappelen. … Lees verder »
Een €empanada€ is een gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse, Portugese en Galicische werkwoord empanar, dat inpakken of inwikkelen betekent. … Lees verder »
PATATAS A LA IMPORTANCIA
Bent je al aan het denken hoe je je aardappelen gaat bereiden om te eten vandaag? ... dan hoeft je niet te gaan winkelen. Met dit recept ga je slagen, en ook is gemaakt met basisingrediënten die je in je voorraadkast hebt. … Lees verder »
Een eenvoudig recept, maar erg lekker en makkelijk te maken. U kunt dit doen in een oven, blijft altijd lekker. Geniet van het koken. … Lees verder »
Snel en makkelijk recept. En de combinatie van zout met zoet wanneer je een stukje dadel proeft, smaakt hemels! Begeleid het met een salade of iets luchtigs om de smaak te veranderen en het niet zo waar valt. … Lees verder »
Heerlijk en simpele tonijn tortillas. … Lees verder »
Een rol die vochtig is als hij de oven in gaat, maar pluizig en zacht als hij eruit komt. Onnodig om deze nat te maken met stroop, want hij is al heel zoet en doordrenkt met de lekkere smaak van sinaassappel. … Lees verder »
Heerlijk maar machtig Spaans ontbijtje. Churros, soms ook wel "Spaanse donuts" genoemd, zijn gefrituurde deegsnacks die vaak gegeten worden met een kop dikke warme chocoladesaus om de snack in te dopen. … Lees verder »
Simpel gerechtje dat je kunt compbineren bij het hoofdgerecht als borrelhapje of voorgerecht. … Lees verder »
Thuis noemden we het recept ook wel "Swiss roll". Hoewel de manier van bereiden lijkt op de zigeunerarm (brazo de gitano) wordt deze bereid met aardappelpuree, tonijn, olijven, paprika, ei, mayonaise en ketchup. In enkele streken wordt deze gemaakt met deeg in plaats van aardappelpuree. Het verschil is dat de afwikkeling van de taart wat fijner is. … Lees verder »
"Brazo de gitano" is vertaald een zigeuner arm.
Het is een gevuld gebak dat gerold wordt als een cilinder. Het is gemaakt van een luchtige cake dat gevuld wordt met jam of een crème (room, mokka, chocolade) en dan opgerold. Vervolgens kan het worden versierd met een dekking van poedersuiker, chocolade, glazuur, verbrand suiker, meringue, creme brulee, room of slagroom. En er zijn natuurlijk nog veel meer leuke varianten te bedenken. … Lees verder »
Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gevuld met groenten of vlees vullingen. … Lees verder »
Een heerlijke snelle maaltijd uit de zee die er bovendien erg feestelijk uitziet. In de diepvries vind je kant-en-klare gemengde zeevruchten, maar je kunt ook kijken wat de visboer heeft en daar een keuze uit maken. Neem liefst verse tagliatelle, die is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens sneller klaar dan gedroogde. Ik gebruik het liefst zwarte inktvispasta (maar dat komt door mijn voorkeur voor zwarte pasta). … Lees verder »
Buñuelos de calabacin ofwel beignets van courgettes
Je kunt ze eten als tapas met een stukje brood, maar ook serveren met een lekkere salade, een tortillapunt of een stukje vlees. … Lees verder »
Een coca is eigenlijk een Spaanse pizza (plaatkoek), alleen zijn de ingrediënten die je gebruikt bij het bereiden van de bodem anders. Er zijn oneindig veel mogelijkheden ...neem bijvoorbeeld groenten, kaas, kleine stukjes chorizo, gerookte ham of tonijn. … Lees verder »
Spaanse aardappeltortilla in het klein. … Lees verder »
Een zelfgemaakte flan is luchtig en wordt gemaakt van verse, volle melk.
Hieronder vindt je het basisrecept maar doe er naar eigen smaak nog wat citroenrasp, een vanillestokje of een scheutje licor 43 bij en probeer er zo met je persoonlijke ingrediënten een echte flan casero van te maken...veel succes!! … Lees verder »
Diverse Indiaanse broden:
Papadam
Bhatura
Parantha
Poori
Chapati … Lees verder »
CarmenDina heeft nog geen restaurantrecensies.
CarmenDina heeft nog geen artikelen geschreven.
CarmenDina heeft nog geen vrienden op Smulweb.