Ik heb een intolerantie voor tarwe, lactose en soja. Er komen gelukkig steeds meer speltproducten op de markt, maar omdat daar toch vaak melkproducten of soja(lecithine) in verwerkt is, sta ik regelmatig te kokkerellen. Tarwe vervang ik door spelt en melk door amandelmelk. Soja is een probleem. Ik kan dus geen ketjap of soja-saus gebruiken en ook veel andere oosterse sauzen en kruidenpasta′s bevatten soja. Ik gebruik momenteel vissaus en kippenbouillon als vervangende smaakmaker.
Hoi Albertina, dank je wel voor je hele leuke reactie bij mijn Roergebakken-spitskool-met-paprika-en-gehakt. Leuk te horen dat de spitskool zo goed heeft gesmaakt. Hartelijke groet, Petra
Lees verder
Dank je wel voor je leuke reactie bij het recept. Goed om te horen dat de spitskool gesmaakt heeft. Groetjes en fijne week nog, Petra
Lees verder
Dit glutenvrije en eventueel ook lactosevrije pannenkoekenrecept is snel te maken en levert zachte, gemakkelijk op te rollen pannenkoeken op voor één volwassene. Ik heb vanmiddag zitten smullen! … Lees verder »
Deze cake is lactosevrij, rijk aan goede vetten en is overheerlijk!
Het verschil met een traditioneel cakerecept: olijfolie in plaats van boter of margarine, een beetje water, een langere baktijd en een luchtiger eindresultaat
De kruidcake is een variant op de gewone olijfolie cake. De kristalsuiker is vervangen door donkere basterdsuiker voor een donkere cake. Er gaat geen vanillesuiker en citroenbrandewijn in, maar wel zelf samengestelde speculaaskruiden! … Lees verder »
Lekkere suikervrije, glutenvrije, lactosevrije pannenkoeken.
Ik bak er altijd teveel, zodat ik de volgende dag nog een paar pannenkoeken kan opbakken met wederom een klontje kokosolie of roomboter.
Met wit teffmeel worden de pannenkoeken lichtbruin; gebruik je bruin teffmeel, dan worden de pannenkoeken chocoladebruin. De smaak is hetzelfde. Ik vind het witte teffmeel praktischer, omdat ik dan beter kan zien of de pannenkoeken al bruin worden.
Er zijn twee soorten kokosolie te koop: ontgeurde kokosolie en extra vierge kokosolie. De ontgeurde is neutraal van geur en smaak en is dus prima om in te bakken en te frituren. De extra vierge kokosolie is vanwege de lichte kokosgeur en -smaak lekker in koekjes en gebak. … Lees verder »
Deze cake is lactosevrij, rijk aan goede vetten en is overheerlijk!
Het verschil met een traditioneel cakerecept: olijfolie in plaats van boter of margarine, een beetje water, een langere baktijd en een luchtiger eindresultaat. … Lees verder »
AlbertinaT heeft nog geen restaurantrecensies.
AlbertinaT heeft nog geen artikelen geschreven.
AlbertinaT volgt nog geen andere Smulwebbers.
AlbertinaT heeft nog geen vrienden op Smulweb.