1. Home
  2. Kookgroepen
  3. zaterdag_kost

zaterdag kost

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Alles al geprobeerd om net zulke lekkere gehaktballen te maken als die de slager verkoopt? Of misschien nog wel lekkerder... Lukt het maar niet om de gehaktbal toch stevig te maken maar niet zo droog? Ik heb zelf ook al heel veel versies gehaktballen uitgeprobeerd en gemaakt, maar nu is het dan eindelijk gelukt, op basis van wat samengevoegde en aangepaste bestaande recepten en mijn eigen toevoegingen. Dan eindelijk hét recept voor een overheerlijke sappige gehaktbal met veel smaak weten te creëren. …  Lees verder »

Gebakken Kabeljauwfilet met witlof en moster! Dit recept is een variant op de traditinele kabeljauw met mosterdsaus:Makelijk,verrassend,smakelijk en binnen 20 minuten klaar ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een heerlijke erwtensoep vol smaak, met rookworst voor de liefhebber! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zoals de kok van de abdij van Montserrat het serveert als voorgerecht. Een Catalaans recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Romig gehakt in een bladerdeegkorst …  Lees verder »

Voor de kaasliefhebbers die nu eens geen kaasplankje op tafel willen zetten. Dit moet je proberen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Deze salade werd voor ons feest in september 2009 gemaakt door Marianne, onze Duitse buurvrouw. De ingrediënten gaan laagje voor laagje in een glazen schaal. Laat de salade minimaal een uurtje staan. De ingrediënten worden vlak voor het opscheppen met elkaar vermengd. Een heerlijke frisse salade. Vandaag 25/7/2013 weer gemaakt nu met laagjes sla ertussen. Ijsbergsla is beter, wordt niet zo gauw slap. Verder heb ik yoghurt met mayonaise gebruik. Minder calorierijk. Bij de appels heb ik het schilletje erom gelaten voor de kleur. Zorg dat de laagjes goed te zien zijn bij het opdienen. Doe de salade pas aan tafel door elkarr.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Lekker vakantierecept!! Een heerlijke pittige soep die je heel goed als maaltijdsoep kunt eten. Met veel groenten en pittige chorizo. (kan ook met pittige salami!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Zalige romige stamppot van beetgare groene kool met ui, knoflook, spekjes en knapperige champignons. Op smaak gemaakt met wat room en een lepeltje mosterd. We hebben hiervan gesmuld! Hier in Duitsland wordt groene kool erg veel gegeten. De naam voor groene kool is Wirsing, niet te verwarren met Grünkohl, want dat is onze boerenkool.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk en snel recept. Om je vingers bij af te likken vonden wij! Kan natuurlijk ook met andere pasta. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze overheerlijke gevulde courgettes aten we bij mijn Poolse schoonzusje Bogna tijdens de verjaardag van mijn broer. Heel gemakkelijk te maken. De saus gaat ongekookt onderin de schaal. Dan de rauwe uitgeholde courgettes erin met vulling. Iedereen was verrukt. Recept afgekeken en opgeschreven. Zoets lekkers moet zeker op Smulweb om ook anderen hiervan mee te laten genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

De combinatie van sperziebonen met tonijn is erg lekker. Je kunt de salade heel goed een paar uur tevoren voorbereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

De knapperig gebakken chorizo smaakt verrukkelijk in de andijvie-stamppot die je op je "gewone" manier maakt. Lekker met knapperige lente-uitjes erdoor. Voor ons een toppertje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top