sorry

Rode spitskool lijkt net rode kool maar heeft een zachtere smaak. Rodekool en ook de rode spitskool zijn heerlijk met de sinaasappel en de tijm. Weer eens iets anders. … Lees verder »
De zomer komt eraan en er moeten weer de nodige pondjes af. Dus roerbakken. Deze geroerbakte witlof aten we deze week en is voor herhaling vatbaar. Heerlijk! (In plaats van biefstuk kun je natuurlijk ook runderreepjes gebruiken) … Lees verder »
Een verrukkelijk wokrecept!! Heel snel te maken. Lekkere grote garnalen met knapperige broccoli en rijst op smaak gemaakt met een verrukkelijke saus. … Lees verder »
Lang geleden vaak gegeten maar in het vergeetboek geraakt tot ik het pas weer tegenkwam. Het smaakte ons nog steeds erg lekker. Een heerlijke lichte maaltijd die snel op tafel staat. De rijst kun je al veel eerder koken. Het is het lekkerste als de rijst koud is voordat deze verder verwerkt wordt. … Lees verder »
Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader. … Lees verder »
Een lekker en snel gerecht met een pittige oosterse smaak … Lees verder »
Dit verrukkelijke recept vond ik in een uitgave van "Lekker met Vers" uit 1993. Je maakt eerst de saus in de wok. De kabeljauw wordt gegaard op de saus. Ik heb het recept een klein beetje aangepast. Een aanrader! … Lees verder »
Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden. … Lees verder »
De reepjes kalkoenfilet of kipfilet worden gebakken in een wok samen met de gedroogde tomaatjes. Mmm...lekkere romige kalkoenreepjes met gedroogde tomaatjes en een roomsas. Echt smullen! … Lees verder »
Lekkere pittige asperges. Een recept uit de Volkskrant van Pay-Uun Hiu. … Lees verder »
Lekker pittig eenpansgerecht. … Lees verder »
De gember geeft het gerecht een zoetkruidige smaak. … Lees verder »
Lekker pasta of rijst … Lees verder »
Saus 1/2 tl Szechuan pepers 100 ml kippenbouillon (blokje) 3 el soya saus 2 el Balsamico azijn 2 el Chinese rijstwijn of droge sherry 2 tl sesam olie 2 tl ma?zena of aardappelmeel Kip en noedels ca. 400-500 gr kipfilets, in dunne plakjes gesneden 3 el oestersaus 1 el soya saus 500 gr brede noedels (mie) of Chinese eiernoedels 100 gr cashewnoten, geroosterd 2 el (pinda)olie of arachideolie 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 tl geraspte gemberwortel 1 rode paprika, fijngehakt 4 bosuitjes, diagonaal in stukjes gesneden 500 gr verse spinazie, gewassen en uitgelekt 1 bosje koriander, grof gehakt 3 el verse gehakte munt … Lees verder »
Voor de salade 6 paprika punta`s 250 gerookte tahoe in kleine blokjes 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes Voor de dressing 3 eetlepels olie 1 theelepel sesamolie 1 eetlepel witte wijnazijn 3 eetlepels sinaasappelsap 2 theelepels vloeibare honing zout en peper … Lees verder »
325 gr gele rijst 1 courgette 2 uien 1 rode paprika 200 gr ma?skorrels 2 eetlepels (zonnebloem) olie 500 gr schnitzelreepjes 1 zakje nasikruiden ? 25 g … Lees verder »
Kun je niet aan rauwe gamba`s komen, gebruik dan gekookte kreeftgarnalen. … Lees verder »
1/2 struik bleekselderij 1/2 bakje champignons 1 ui 1 eetlepel olie 1 teentje knoflook zout en peper … Lees verder »
2 el olie 2 bosuitjes, in stukjes 1 struik Chinese kool, in brede repen 1 doosje Maggi Groentesmoor Ham-Kaas 4 schijven ananas (uit blik), in stukjes 1 el koriander of peterselie, fijngehakt … Lees verder »
325 gr. basmatirijst 500 gr. shoarmavlees 2 sjalotten 250 gr. champignon 4 lente-uitjes 4 el. olie … Lees verder »