1. Home
  2. Kookgroepen
  3. wokken_en_roerbakken

sorry

Ik heb inderdaad de webgroep aangemaakt, maar heb op het moment weinig tijd. Binnenkort, dan zal ik meer aandacht geven aan de webgroep. Indien jullie bijdrages of recepten, tips etc hebben, dan mogen jullie dit natuurlijk plaatsen.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Rode spitskool lijkt net rode kool maar heeft een zachtere smaak. Rodekool en ook de rode spitskool zijn heerlijk met de sinaasappel en de tijm. Weer eens iets anders. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De zomer komt eraan en er moeten weer de nodige pondjes af. Dus roerbakken. Deze geroerbakte witlof aten we deze week en is voor herhaling vatbaar. Heerlijk! (In plaats van biefstuk kun je natuurlijk ook runderreepjes gebruiken) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een verrukkelijk wokrecept!! Heel snel te maken. Lekkere grote garnalen met knapperige broccoli en rijst op smaak gemaakt met een verrukkelijke saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Lang geleden vaak gegeten maar in het vergeetboek geraakt tot ik het pas weer tegenkwam. Het smaakte ons nog steeds erg lekker. Een heerlijke lichte maaltijd die snel op tafel staat. De rijst kun je al veel eerder koken. Het is het lekkerste als de rijst koud is voordat deze verder verwerkt wordt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit verrukkelijke recept vond ik in een uitgave van "Lekker met Vers" uit 1993. Je maakt eerst de saus in de wok. De kabeljauw wordt gegaard op de saus. Ik heb het recept een klein beetje aangepast. Een aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekkere pittige asperges. Een recept uit de Volkskrant van Pay-Uun Hiu. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

De gember geeft het gerecht een zoetkruidige smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Saus 1/2 tl Szechuan pepers 100 ml kippenbouillon (blokje) 3 el soya saus 2 el Balsamico azijn 2 el Chinese rijstwijn of droge sherry 2 tl sesam olie 2 tl ma?zena of aardappelmeel Kip en noedels ca. 400-500 gr kipfilets, in dunne plakjes gesneden 3 el oestersaus 1 el soya saus 500 gr brede noedels (mie) of Chinese eiernoedels 100 gr cashewnoten, geroosterd 2 el (pinda)olie of arachideolie 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 tl geraspte gemberwortel 1 rode paprika, fijngehakt 4 bosuitjes, diagonaal in stukjes gesneden 500 gr verse spinazie, gewassen en uitgelekt 1 bosje koriander, grof gehakt 3 el verse gehakte munt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Voor de salade 6 paprika punta`s 250 gerookte tahoe in kleine blokjes 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes Voor de dressing 3 eetlepels olie 1 theelepel sesamolie 1 eetlepel witte wijnazijn 3 eetlepels sinaasappelsap 2 theelepels vloeibare honing zout en peper  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

325 gr gele rijst 1 courgette 2 uien 1 rode paprika 200 gr ma?skorrels 2 eetlepels (zonnebloem) olie 500 gr schnitzelreepjes 1 zakje nasikruiden ? 25 g …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Kun je niet aan rauwe gamba`s komen, gebruik dan gekookte kreeftgarnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1/2 struik bleekselderij 1/2 bakje champignons 1 ui 1 eetlepel olie 1 teentje knoflook zout en peper  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 el olie 2 bosuitjes, in stukjes 1 struik Chinese kool, in brede repen 1 doosje Maggi Groentesmoor Ham-Kaas 4 schijven ananas (uit blik), in stukjes 1 el koriander of peterselie, fijngehakt  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

325 gr. basmatirijst 500 gr. shoarmavlees 2 sjalotten 250 gr. champignon 4 lente-uitjes 4 el. olie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top