Winter

Deze curry is extra lekker in de winter door de jonge kapucijners die erin zitten, hierdoor en ook door de witte kool is het goed geschikt voor de stevige trek. De kokosmelk, de rode curry en de koriander doen je denken aan Thailand. Is het dan een Hollandse curry met een Thaise twist Of een Thaise curry met een Hollandse twist? Tip: Als je eens een dagje zonder vlees wilt eten kun je het hier heel makkelijk uit weglaten, je hebt dan een volwaardig vegetarisch gerecht. … Lees verder »
Een lekkere eenvoudige boerenkool stamppot, zoals ik ook mijn hutspot maak. Maar dan een beetje opgeleukt door de extra toevoeging van (kastanje)champignons. Heerlijk met verse worst of saucijzen want dan heb je meteen een lekker kuiltje jus. … Lees verder »
Zonnige pasta met winters karakter. Wie zegt dat pasta in de winter niet lekker is heeft het mis. Dit is toch wel zo vreselijk lekker, pittig, maar ook romig. Met koud weer word je hier helemaal warm van en het vult uitstekend. Smullen dus! … Lees verder »
Nog meer herfstige smaken in deze schattige baby taartjes. Appel, kaneel, amandel en calvados, allemaal heel erg lekker. Vooral die calvados smaakt er hemels doorheen ! Melk maakt het deeg lekker luchtig, amandel crispy en het kanelige met suiker wat zoet. Hier lust ik wel pap van. Deze kan je ook met kerst neerzetten, leuk als dessert bij de koffie, uiteraard met een glas calvados of goede cognac. Bak ze maar want ben wel benieuwd hoe men deze vindt. Wel oppassen want je (vr)eet ze achter elkaar op. … Lees verder »
O la la deze is lekker in de donkere dagen. Deze taart zit vol herfstsmaken, de amarene kersen zijn niet heel erg zoet want dit zijn kersen die ook een zuurtje hebben. Ideaal voor desserts, gebak en ik heb ze ook wel in november "warm" in een restaurant gehad met een roomijswafel. Erg lekker was dat. Moeders kwam met dit recept aanzetten en toen kon ik wel begrijpen dat dit gerecht lekker moet zijn. Hij is niet lekker, maar heerlijk. Zoetzuur, zoet en het bittere van de hazelnoten en chocolade en ook iets romig. Deze misstaat ook niet als kerst dessert. … Lees verder »
Dat peulvruchten gezond zijn dat weten de meeste mensen wel. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Maak er een heerlijk winters prutje van en hoe je dat doet staat hieronder. Dit vindt iedereen lekker van groot tot klein. Lekker herfstig en winters op je bord. Bovendien vult het goed en je word er helemaal lekker warm van, smullen dus. … Lees verder »
Hachee anders, maar vol met echte Italiaanse smaken. Eten in de winter, maar doet je denken aan de zomer. … Lees verder »
Als het buiten kouder begint te worden heb je meer behoefte aan stevige kost. Deze bonenstoof is daar een goed voorbeeld van. Lekker laten pruttelen zodat de smaken van de ingrediënten goed in kunnen trekken. Dat is ook de reden waarom ik de worst er ook gewoon in heb gedaan en er niet apart bij heb geserveerd. Aardappelpuree is hier lekker bij maar heb je zelf een beter idee, laat het me dan weten. Je kunt ook gehaktballetjes gebruiken in plaats van de verse worst. Tip: Houd je van pittig dan is het lekker om een pepertje toe te voegen. … Lees verder »
Een doodsimpel gerecht met schouderkarbonades uit de oven, maar de smaak is hemels. … Lees verder »
Een wijn-balsamico sausje smaakt al hemels en helemaal in combinatie met mals vlees. De keus voor varkenshaas was dus makkelijk, maar met kipfilet werkt het ook. Pas op dat het niet droog wordt. Lekker Italiaans gekruid, verse, krokante, aardappelkroketten erbij en een groentegarnituur en de smaken spatten van je bord af. … Lees verder »
Kruidnoten horen bij de Sinterklaas tijd. Voor velen een lekkernij, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. En als je dan toch de moeite neemt om kruidnootjes te gaan bakken kun je er met dezelfde moeite deze lekkere variant voor volwassenen meteen bij maken. Door er lekkere noten in te duwen zijn deze kruidnoten met noten juist niet geschikt voor kleine kinderen. Duw de noten goed aan anders vallen ze er na het bakken weer uit. … Lees verder »
Heel leuk, denk aan de feestdagen, kerst, en verrassend voor je eventuele gasten. Ook erg lekker bij je vis of als groente bijgerecht. Ze smaken lekker krokant zijn hartig met een klein zoetje, kortom erg lekker. … Lees verder »
In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel … Lees verder »
Dit is een weer een andere versie van langzaam gegaard runderstoofvlees. Echter dit stoofje is zo verschrikkelijk lekker dat ik hem nu, na al eens voorgemaakt te hebben, deel. Het pittige van de kruiden met het zoetzure uit de Aziatische keuken, maar zo krijg je een briljante smaak. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken op je bord. Gebruik de saus ook want die is verschrikkelijk lekker. … Lees verder »
Heel erg lekker deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood. De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat op Eet dit op een donkere koude dag samen met gebakken aardappels. … Lees verder »
Hemelse pasta met gehakt en ham gegratineerd met kaas. De saus is lekker romig en ook pittig, je kan hem zelf zo pittig maken als je wilt. Lekker want je word er helemaal warm van. … Lees verder »
Zuurkoolstamppot is altijd lekker, maar deze is wel heel erg lekker. Deze is, zeg maar, anders want zit vol smaken. Niet moeilijk, even wat moeite doen, maar dan heb je ook wat. Vorige week geprobeerd en is me meer dan uitstekend bevallen. … Lees verder »
Lekker zo tijdens de koude herfst en winterdagen deze heerlijke romige hartige taart. Leuk om te bakken en makkelijk om te eten met eerst een kopje soep vooraf. Lekker stevig glas wijn erbij nemen en de hele avond is goed. Snij er punten van en deel die uit. Lekker van smullen. … Lees verder »
Mmm… lekker wat pittigs met koud weer wat toch uitstekend vult, maak dan deze ovenschotel eens. Helemaal geweldig voor mensen die van Mexicaans eten houden. Deze is niet pittig, deze is echt heel erg spicy. Experimenteer een beetje met de smaken door te proeven want je kunt het zo hot en spicy maken als je zelf wilt. Dat is het leuke van deze schotel. Echt heel erg lekker. Dit is voldoende voor 4 zeer royale porties. Leuk met de herfst en in de winter want hier word je helemaal warm van. … Lees verder »
Hutspot is er in talloze varianten en heel veel verschillende recepten zijn dan ook op Smulweb te vinden. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur en deze versie is mijn favoriet. In de loop der jaren heb ik mijn hutspot veranderd en aangepast. Zo ben ik erachter gekomen dat het lekkerder is om de uien te bakken (samen met de spekjes) in plaats van mee te koken met de aardappelen en de wortelen. Ook gebruik ik voortaan (kook)room in plaats van melk. TIP: Neem geen kant en klare voorgesneden zakken uit het koelvak maar neem verse wortelen en snijd ook de uien zelf voor een lekkerder resultaat. … Lees verder »