wild b

Hoofdgerecht voor 4 personen. 1 ui, 1 schaal konijn (500 gram), 4 eetlepels margarine, 1 flesje westmalle dubbel trappist (Belgisch bier), ½ Zak tutti frutti, (500 gram), 1 pak rode kool met appeltjes, 3 zakjes aardappelpuree (pak á 8 zakjes), ½ Zakje verse peterselie, (á 30 gram). … Lees verder »
Hoofdgerecht voor 4 personen. 900 gram hertenvlees in blokjes, Bloem, Peper en zout, Olie, 2 scherpe uien gesnipperd, 10 jeneverbessen gekneusd, 3 middelgrote bieten fijngesneden, 1 eetlepel rode aalbessengelei, 3 dl bourgogne of een ander stevige rode wijn, 1,5 dl wilbouillon, 3 takjes tijm (eventueel gedroogd). … Lees verder »
Met rose gebakken duivenborst en wildjus. … Lees verder »
Met een saus van gecarmeliseerde walnoten … Lees verder »
Met puree van tamme kastanjes en een saus van morilles. … Lees verder »
200 g gedroogde pruimen (gewassen en geweld) 1 theel.koekkruiden (eventueel) 1 eetl geraspte gemberwortel 1 dl sherry 2 dl wildfond (kant en klaar te koop) 25 g boter of margarine 4 eendenborstfilets 1 eetl oestersaus (bij de Toko's en sommige supermarkten te koop) sojasaus reepjes bosui (lenteui) … Lees verder »
Wilde eendenfilet met perzikken geflambeerd … Lees verder »
Door de Provencaalse kruiden geurt en smaakt deze variant overheerlijk. … Lees verder »
De zoete vijgen combineren heerlijk bij de lichte wildsmaak van de springbok. … Lees verder »
Aan dit gerecht kunnen eventueel geblancheerde blokjes wortel,knolselderij en champignons worden toegevoegd. … Lees verder »
Herten rugfilet met een kruiden laagje Gebakken paddenstoelen Rode wijn mosterd saus … Lees verder »
2 ree- of hertebiefstukjes van elk ca. 125 gr 1 eetlepelolie … Lees verder »
1 kilo konijn in bouten verdeeld 100 gr boter 1 flesje oudbruin 2 gesnipperde uien 250 gr gedroogde pruimen peper en zout snufje tijm genufje gemalen laurier … Lees verder »
1 kg gebraad van everzwijn, 2 soeplepels honig, 200 g bruine suiker, 1/2 liter witte wijn. … Lees verder »
1 wilde eend, peper, zout, 2 eetlepels margarine, 1/2 rode kool, 1 ui, 1 flesje pils, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel suiker, 2 stoofappels. … Lees verder »
4 hindentournedos, 75 g boter, 1 knolselder, 1 grote bloemige aardappel, 0,5 l volle melk, 1 dl room, 1 eierdooier, peper, zout, muskaatnoot. … Lees verder »
1 kg witloof, 1 knoflookteentje, 600 g hazenrug, peper, zout, nootmuskaat, vloeibare margarine of olijfolie, 5 cl jonge jenever, 3 dl bruine kalfsbouillon, 20 blaadjes basilicum. … Lees verder »
1 hazenrug (vers of diepvries), peper, zout, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels mosterd van Dijon, 20 muskaatdruiven, 3 eetlepels porto, 16 aardappelkroketten. … Lees verder »
300 g reefilet, 2 citroenen, 30 ml olijfolie, 25 g schilfers van parmezaanse kaas, enkele verse blaadjes koriander, versgemalen zwarte peper, zout. … Lees verder »
Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren. … Lees verder »