1. Home
 2. Kookgroepen
 3. wijngenot

wijn en gezondheid

Dat wijn (mits gedronken met mate)gezond is, wisten we allemaal. In dit artikel blijkt voor vele kwaaltjes wel een werkzame wijn te bestaan! lees verder
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van meer dan 35 goede recepten betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! …  Lees verder »

Wijn, Vruchtensap …  Lees verder »

Wijn, Vruchtensap, Frisdrank …  Lees verder »

Wijn, Anders …  Lees verder »

Rum, Wijn, Vruchtensap …  Lees verder »

Ook lekker voor oudejaarsavaond. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Nederlands

Heerlijk bij wildmedaillons, maar onlangs nog gemaakt met struisvogelsteaks, en..... sauspotje was weeral tot de laatste druppel uitgeschraapt. …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Belgisch

Italiaanse wijnen zijn onbekend en worden ondergewaardeerd. De kwaliteit en de variatie zijn groot. …  Lees verder »

Koffie …  Lees verder »

Koffie …  Lees verder »

Frisdrank …  Lees verder »

Wijn …  Lees verder »

Likeur, Vruchtensap …  Lees verder »

Een vlammend drankje …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Nederlands

Met Rijnwijn …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Nederlands

Met verse ananas of eventueel uit blik.  …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Nederlands

Anders, Champagne, Anders …  Lees verder »

Top